DBX 260 vs. Rane RPM-26z

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Galapetr
Uživatel
Uživatel

Re: DBX 260 vs. Rane RPM-26z

Příspěvek od Galapetr » pon 31. srp 2009 19:52:26

No já myslím, že není problém poslat signál ethernetu po páráku, dokonce stačí jedna žíla, potřebuješ jen dva routříky se seriovým výstupem a dva modemy (pro pevnou linku nebo musíš okruh napájet 48volty střídavými), náklady odhadem 6000,- a maximální rychlost 56kb/s.
Bude to sice dražší než k páráku natáhnout jeden ethernet, a značně pomalejší, ale určitě budeš mít unikát na kterej se budou chodit dívat pamětníci jako do muzea.

:lol: :lol: :lol: :-)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 31. srp 2009 22:23:31

Ok, pochopil jsem ze tedy asi ne ;-). DObra tedy, je tedy jednodussi natahnout CAT5tky nebo koupit wifi wouter, je to tak ? Mimochodem cim radsi ovladate svoje zarizeni z kompu ? Po USB, po RS232 nebo po Ethernetu ? Proc se ptam, zarazi me, ze treba XTA nema ethernet port (jen RS485 a RS232) ... a jedinej zpusob jak ji ovadat bezdratove je (nejspis - opravte mne esli se pletu) jejich Walkabout wireless.

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » pon 31. srp 2009 22:50:52

noxus píše:Zdenek pise o 2 paroch ale dal by som si bacha, teraz uz skoro vsetko chodi na full-duplex a na to potrebujes 8 vodicou, cize 4 funkcne pary. A to uz davat na parak je trochu osidna vec.
na 100 mbit full fuplex stacia 2 pary, 4 pary treba na gigabit. jeden par je rx druhy tx pokial viem.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_Ethernet#100BASE-TX

Galapetr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Galapetr » pon 31. srp 2009 23:10:39

? Proc se ptam, zarazi me, ze treba XTA nema ethernet port (jen RS485 a RS232) ... a jedinej zpusob jak ji ovadat bezdratove je (nejspis - opravte mne
Teď beze srandy - nezkoušel jsem to s Dbčkama, spíš s jinou technikou, ale seriovka se na dálku docela dá (já to zkoušel na cca 60km :-) (audio je na tuhle dálku možná větší problém)- : buď do cca 15m (radši do 10ti - seriovka RS-232 nemá vzdálenosti ráda) stačí redukce http://www.lammertbies.nl/comm/cable/yo ... -rj45.html a nebo když už chceš seriovku přes ethernet takže třeba tuhle krabičku - http://www.hw-group.com/products/sollae/ezl200f_cz.html
nebo něco z těchhlehttp://www.adi-olympo.cz/iiWWW/cz/produ ... c3=1520102
a k tomu pak softík http://www.lantronix.com/device-network ... ector.html (existuje i řešení pro linux - prográmek ser2ctl, případně placený softy pod wokna), který nahraděj tu HW krabičku - ale to asi není úplně to pravý se starat ještě o nějakej comp někde daleko v racku)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 31. srp 2009 23:20:01

Navíc tuším, že třeba ta RPM-26z má na sobě uvedeno 10Mbit. Mě ta WiFina vychází jako nejjednoduší řešení. Navíc stále mi zbývá pro nouzový stav můžu noťas připojit "nakrátko" napřímo kabelem.
Horší bude, až ti někdo na kšeftě "čorne nouta". To pak neuděláš na tom rane nic.
To nám hrozí skoro všem, naštěstí konkrétně já se převážně pohybuju po akcích, kde je tohle riziko minimální (divadlo, nebo akce kde je prostor zvkaře dostatečně oddělený a hlídaný). Přesto je noťas polední věc, kterou vybaluju a první kterou balím (a uklízím). No a ještě pro jistotu mám v racku v záloze, ještě pevně nastavenou 2pásmovou stereo výhybku, no a jako poslední záloha je výhybka na 150Hz přímo zabudovaná v zesilovačích (Crest CPX) :D . Takže dá se říct, že bych se z toho nějak "vylhal". :D
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 01. zář 2009 19:50:33

blaha píše:Navíc tuším, že třeba ta RPM-26z má na sobě uvedeno 10Mbit. Mě ta WiFina vychází jako nejjednoduší řešení.
... souhlas, cili Ethernet na speaker managementu chapu jako jednoznacnou vyhodu.

jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany » úte 08. zář 2009 9:20:11

blaha:
zdravim, doufám že to nebude OT, měl bych dotaz na toho RANE..
Nikde jsem se na stránkách Rane nedočet nic o výpočetním výkonu týhle mašiny (no..možná jsem akorát slepej) - máš vyzkoušeno kolik různejch modulů to utáhne?
Abych byl trochu konkrétní:
chtěl bych ho využít primárně pro PA (fullrange+sub) v zhruba násleuhjící konfiguraci:
ambient noise comp - možná compresor - GEQ - Feedback supressor - 2way cros - PEQ - limiter
- PEQ - limiter
a zbylej dig vstup + analogovej výstup použít pro monitory (GEQ - Feedback supressor + možná ještě něco)

předem díky za informace...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 08. zář 2009 10:39:46

Asi takhle: konfigurace 2x2, 2x4, nebo 2x6, je při rozumném použití modulů v poho. Konfigurace 4x4, nebo 4x6 pro 4 samostatné cesty ošetřené EQ do něj v rozumném nastavení asi nedostaneš.

Já osobně ho převážně používám v konfiguraci 2x4 pro FOH, kde každý kanál mám osazený moduly nějak takto: vstup - delay - PEQ - FBQ - 2p výhybka - 2xdelay - 2x PEQ - 2x limiter - 2x výstup.

Nejjednoduší pro tebe bude, když si z webu Ranu stáhneš SW DragNET a v něm si "nasucho" zkusíš vytvořit co by jsi asi potřeboval. Je tam ikonka, která ti nahodí ukazatel stavu vytížení paměti/výkonu a počet ještě volných delayů. Pamatuj, cokoliv je nad 100% do mašiny nedostaneš. Blbý je, že už jsem měl vymyšlenejch pár konfigurací, který mi obsadily 101% :( .

Osobně si myslím, že tak jak si to asi představuješ ty tahle mašina použitelná nebude, tam budeš muset lovit v dražších vodách. Nějak takhle provozuju DBX 480 v divadle (2x6 na sál + 2x2 na AUXy).

Jestli můžu radit tak RPM-26z (ev. DBX 260) na FOH + 2x31p GEQ na AUXy (pochopitelně pouze na 2 cesty), navíc cenu toho EQ by jsi stejně vydal za AES převodník (pokud ovšem nemáš digitální pult).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany » úte 08. zář 2009 12:02:20

blaha:
dik moc za inormace, o tom "zkušebním" dragnetu jsem nevěděl - stahnu a vyzkouším co to snese :D
digi pult nemám, filosofie byla taková, že bych za cenu GEQ (co by stál AD převodník) vyzískal digitální GEQ + FBX zároveň - ale asi si to představuju jak hurvínek válku... :-D

jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany » stř 09. zář 2009 9:10:02

Tak jsem ten DragNet vyzkoušel a z 6 vymyšlenych konfiguraci jsem 5x skončil na 101% - to fakt naštve :evil:
Jinak mi přijde, že početní výkon to nemá moc velkej, třeba dvoukanálovej GEQ + FBX to už nestíhá...
škoda, že Rane nedělá třeba nějakej upgrade početního výkonu mašiny, páč počtem I/O by mi to stačilo
asi se budu muset poohlídnout jinde...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 09. zář 2009 10:13:04

Těch 101% fakt štve, zase na druhou stranu výpočetní výkon odpovídá cenové kategorii. Tuším, že GEQ má v této cenové kategorii pouze DBX 260 a ten zas nemá eliminaci zpětné vazby.

Navíc 2x30p GEQ + 2x5p FBQ to zvládá na 89% výkonu. Ale jak jsem psal, rozumě to na ošetření 4 samostatných cest (L+R+AUX1+AUX2) nedá. A stejně by jsi k němu musel pořídit, pro digitální vstup, převodník.

jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany » stř 09. zář 2009 10:38:54

Aha vidíš, snížit počet pásem FBX mě nenapadlo :oops:
poměr cena/výkon je odpovídající, to se nepřu - holt jsem trochu podlehl marketingové masáži, když jsem viděl tu pěknou hromádku modulů...
koneckonců teď mě napadá, že vzhledem k tomu, že půjde o pevnou instalaci do klubu, tak GEQ možná ani netřeba... Prostě to proměřím, zkoriguju dobře nastavenejma PEQ (těch to umí poměrně dost..) a fertig. aspoň se v tom nikdo nebude moct vrtat :D no.. ještě ho úplně nezatracuju..

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 24. zář 2009 16:43:29

Doporucuji precist tuto doskusi:
http://www.czechdjforum.com-eu.net/view ... 050#p19050

Jeden clovek tam pise o provozu RANE 26z na 150%

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » úte 24. dub 2012 20:15:55

safa píše:Da se po paraku takhle poslat i ethernet ?
Na ethernet ja potřeba utp kabel, který má KROUCENE PÁRY vodičů! Po páráku chodit nebude.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 24. dub 2012 23:24:48

Jo, jak voni ti elektroni zjistí, že nejsou na tobogánu, šprajcnou se a nepřenesou ani bajt :-)
Zakroucení linky je metoda, jak potlačovat indukované rušení. Pokud dodržíš elektrické vlastnostri dle specifikace a zajistíš ochranu před rušením jinak, můžes signál posílat třeba po kolejích.
safa píše:XTA nema ethernet port (jen RS485 a RS232) ... a jedinej zpusob jak ji ovadat bezdratove je (nejspis - opravte mne esli se pletu) jejich Walkabout wireless.
Existuje více zařízení, co se připojují přes wifi na RS-232. Zkušenosti nemám, ale určitě tady poradí.
http://www.spezial.cz/connectone/bezdra ... ctone.html
Dělám, co mě baví.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“