Závada Spirit by Soundcraft LX7
-
- Reklama
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Závada Spirit by Soundcraft LX7
Tak jsem si dnes vyčlenil den na experimenty.
Dotáhl domů osciloskop.
Vyklidil obyvák a zaplnil ho technikou.
Zapnul mix, že na to teda jako přijdu, odkud se to chrastění bere.
No a nic.....
Herdek mě hrkne, čekám a čekám a čekám.....
Jediné, co jsem si všimnul, že na zdrojové desce jsou poněkud volné objímky, nože pojistek, tak jsem je předpružil a nacvakal je tam zpět.
Že by to teda jako bylo tím??????
Dotáhl domů osciloskop.
Vyklidil obyvák a zaplnil ho technikou.
Zapnul mix, že na to teda jako přijdu, odkud se to chrastění bere.
No a nic.....
Herdek mě hrkne, čekám a čekám a čekám.....
Jediné, co jsem si všimnul, že na zdrojové desce jsou poněkud volné objímky, nože pojistek, tak jsem je předpružil a nacvakal je tam zpět.
Že by to teda jako bylo tím??????
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
.....no, co dodat?
Za tři dny zkušebního provozu se to prostě neprojevilo. Jak naschvál.
Takže jediné co mě napadá......
Buď to bylo těmi uvolněnými pojistkami. Pomohlo tudíž předpružit nože.
Nebo, ještě se mi nepozdávalo to uchycení stabilizátorů ke chladiči těmi fórovými plastovými příchytkami. Třeba se to přehřívalo díky nedostatečnému styku s chladičem. Tak jsem to ještě přitáhl hliníkovou hrazdou, pro jistotu.
Tak doufám, že se to na akci zase neozve.
Co vy na to?
Za tři dny zkušebního provozu se to prostě neprojevilo. Jak naschvál.
Takže jediné co mě napadá......
Buď to bylo těmi uvolněnými pojistkami. Pomohlo tudíž předpružit nože.
Nebo, ještě se mi nepozdávalo to uchycení stabilizátorů ke chladiči těmi fórovými plastovými příchytkami. Třeba se to přehřívalo díky nedostatečnému styku s chladičem. Tak jsem to ještě přitáhl hliníkovou hrazdou, pro jistotu.
Tak doufám, že se to na akci zase neozve.
Co vy na to?
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
skúšal si tepelný šok ?? (horkovzduška, stlačený CO2) To býva veľmi častá príčina, v byte máš temer konštantnú ideálnu teplotu, tam je pravdepodobnosť objavenia závady mizivá.
Myslím že poistkami to nebolo ak aj zle pružili, pokiaľ neboli zaoxidované spoje. To dotiahnutie nebolo potrebné, tie plastové valčeky sú tam z dôvodu odizolovania chladiča. Zmeraj si čo ostal chladič aj po tvojom zásahu odizolovaný od jednotlivých púzdier, inak ťa čaká nemilé prekvapenie. Tieto stabilizátory majú tepelnú poistku a ak sa prehrejú tak sa automaticky vypnú.
Myslím že poistkami to nebolo ak aj zle pružili, pokiaľ neboli zaoxidované spoje. To dotiahnutie nebolo potrebné, tie plastové valčeky sú tam z dôvodu odizolovania chladiča. Zmeraj si čo ostal chladič aj po tvojom zásahu odizolovaný od jednotlivých púzdier, inak ťa čaká nemilé prekvapenie. Tieto stabilizátory majú tepelnú poistku a ak sa prehrejú tak sa automaticky vypnú.
Jakub, Sound & Light.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo jo ty plastový čudle - vím, proč jsou plastové. Galvanicky spojené to rozhodně není, po mé úpravě. Na to jsem dával pozor. Přitáhl jsem to přes plastová pouzdra IO.
S tím šokem mě to taky napadlo, ale nechtěl jsem dráždit hada bosou nohou.
Až to začne zase zlobit, tak budu v testování drsnější a dojde asi i na to.
S tím šokem mě to taky napadlo, ale nechtěl jsem dráždit hada bosou nohou.
Až to začne zase zlobit, tak budu v testování drsnější a dojde asi i na to.
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
neviem či je rozumnejšie čakať na ďalšie problémy cez akciu alebo si zobrať voľno a dva dni nad tým laborovať. Každopádne to už nechám na teba 
Jakub, Sound & Light.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já s tím laboruji už 14 dní a závada se ne a ne projevit. Profoukal jsem to i horkým vzduchem, lehce to přehřál, CO2 mě doma zrovna došel.
A nic....
Konstatuji tedy, že jsem to "opravil" a vyjíždím na akci s lehkým mrazením v zádech. (znáte to
)
Asi si s sebou vezmu ještě menší záložní mix, pro jistotu.
A nic....
Konstatuji tedy, že jsem to "opravil" a vyjíždím na akci s lehkým mrazením v zádech. (znáte to
Asi si s sebou vezmu ještě menší záložní mix, pro jistotu.
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Možno to bol naozaj iba kontakt alebo zlé pritlačené konektory, ale pokiaľ si nenašiel presnú závadu tak je to zas iba otázka času kedy sa závada objaví znova. Záložný mix je dobrá myšlienka, i ja som ju mnohokrát ospevoval a zachránila mi meno ...
Jakub, Sound & Light.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak musím konstatovat, že se mi to asi podařilo vychytat. V sobotu jsem vyrazil se záložním mixem na zakázku a nebylo ho potřeba. 12 hodin šlapal, jak hodiny.
Tak uvidíme do budoucna.....
Tak uvidíme do budoucna.....
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Jó, rozborka/sborka někdy učiní zázraky 
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já se na to taky ještě mračil a dělal bu bu bu, to taky někdy pomůže.....