Vybudování PA
-
- Reklama
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vybudování PA
Lukáš33 píše:Jo to sou takový,a když jim řekneš,at neotáčej mikrofon na odposlech,tak nevědí proč.A ještě říkaj at to nepíská.Chce to mít pohotové ruce.
jasně, a ehm pevné nervy
sory za offtopic
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co to je "předražený zvukař"?
Celkem by mě zajímala částka. Pustíš informaci výměnou za rady??
Katakomby
No on se podle toho komprimovanýho videa teda rozhodně nedá udělat obrázek o zvuku v sále. A ještě bych poznamenal, že s výkonem kapely celkový zvuk v sále zatraceně souvisí.
Ale to už jsme ujeli úplně někam jinam. Omluva už se nenechám strhnot.
Celkem by mě zajímala částka. Pustíš informaci výměnou za rady??
Katakomby
No on se podle toho komprimovanýho videa teda rozhodně nedá udělat obrázek o zvuku v sále. A ještě bych poznamenal, že s výkonem kapely celkový zvuk v sále zatraceně souvisí.
Ale to už jsme ujeli úplně někam jinam. Omluva už se nenechám strhnot.
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
SorryKatakomby píše:Přidávám video,kdy nás zvučili jedni zvukaři,kteří si stavěli vlstní p.a. podle DEXONU.
Můžete posoudit sami jak se jim to povedlo.
Výkon kapely prosím nekomentujte.
Děkuji
http://slovacky.denik.cz/kultura_region ... -punk.html
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
A co jste hned zvědaví
Prostě 5k (zvukař+bedňák) skoro za nic pro cca 50lidí a světla jsem tahal svoje.Zvuk na to jaký značky úplně k zblití.Nebudu radši nic komentovat,taky nejsem dokonalej.
Vzpamatuj se...
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
kolik přijde lidí, ale zvukař neovlivní.. a časem poznáš že není nic horšího než prijed na akci, naskládat aparát začít hrát, a pak si rožneš začne pršet, lidi odejdou a ty tam s kapelou šaškujes pro tlupu ožralých
to se pak domů jezdi nadřený a narozdíl od vydařených akcí místo takoveho toho pocitu "jo povedlo se lidi se bavili, stálo to zato"
doma sušíš kabely a hledáš co kde voda mohla napáchat..
jinak podivej se sem...
http://hudebnibazar.cz/index.php?page=2 ... =15&order=
inzerát č. 541566 snad to najdeš...
forty line... za pár šupů, když už chceš, má to 2*1700W když nato hledíš.
podrobnosti ti rekne "striska" myslím že je prodával nebo nějak s touhle firmou má co dočinení...
doma sušíš kabely a hledáš co kde voda mohla napáchat..
jinak podivej se sem...
http://hudebnibazar.cz/index.php?page=2 ... =15&order=
inzerát č. 541566 snad to najdeš...
forty line... za pár šupů, když už chceš, má to 2*1700W když nato hledíš.
podrobnosti ti rekne "striska" myslím že je prodával nebo nějak s touhle firmou má co dočinení...
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Takže cenu v nabídce určím podle toho, kolik příjde lidi ?
To je dobré...
To je dobré...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Presne tak, stejne jako ti urci cenu instalater, podle toho kolik mas kseftu... 
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jeho to dělání "zadarmo" taky snad brzo přejde, minimálně v tu chvíli, když se mu na akci ,kde bylo málo lidí a za mizerný peníz, eště odporoučí něco z aparátu třeba kvůli dešti, si příště rozmyslí jesli se mu to oplatí...
mrkni na ty forty line, to by ti mohlostačit a bez práce k hotovému...
mrkni na ty forty line, to by ti mohlostačit a bez práce k hotovému...
Ale to byla kapacita sálku,prostě na to co tam měl,nevijímaje piezáčú v odposlechách,mě to přijde drahý.Tak to si koupim dvě 15+1 a budu vydělávat búro za akci,tak to mi stačí
A co si vemou ti co přivezou něco jako je v odkaze od OK2MDK¨?
Já to nechci dělat až tak pro prachy,hlavně když to pokryje náklady.Věřim,když budu jezdit s bráchou,tak se někam dostanu.
Já to nechci dělat až tak pro prachy,hlavně když to pokryje náklady.Věřim,když budu jezdit s bráchou,tak se někam dostanu.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Omílá se to tu pořád dokola. Dovolil jsem si malou kalkulaci k tématu předražený zvukař zde viewtopic.php?f=24&t=45&p=15673#p15673
Tam kam to patří.
Vřele doporučuji všem optimistům.
Poznámky rovněž tam prosím a očekávám.
Tam kam to patří.
Vřele doporučuji všem optimistům.
Poznámky rovněž tam prosím a očekávám.
Investovat do aparátu v tvém případě má smysl pokud to bereš jako koníčka, nevěř tomu, že by jsi pořízením vlastního aparátu mohl ušetřit (pokud teda ta kapela nehraje alespoň 50x do roka). Zvuk v sále o kapacitě 50lidí je u bigbítu spíše problém kapely -zvukař s tím už moc nenadělá. Jednoduše se to dá zjistit stáhnutím aparátu při hře. V tak malém sále to musí hrát i bez PA samo o sobě dobře. Pokud tomu tak není tak další ozvučení už nepomůže nebo spíše ještě uškodí.Lukáš33 píše:A co jste hned zvědavíProstě 5k (zvukař+bedňák) skoro za nic pro cca 50lidí a světla jsem tahal svoje.Zvuk na to jaký značky úplně k zblití.Nebudu radši nic komentovat,taky nejsem dokonalej.
Zvukař bez www stránek
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No a jsme skoro tamLukáš33 píše:Jenže zatim když jsem na některých forech dělal "chytryho" tak se toho chytli určité osoby a celé vlákno sasypali nesmysly.
Ropvnou zapomeň na to, že dostaneš 5k za akci, budeš rád, když na tebe zbyde litr. Na sály pro 50 lidí si pořiď 2 aktivky na zpěv, zbytek kapely se uhraje v pohodě z komb a akusticky (bicí, max. je trochu přizvučíš).
No a co se týká těch 150 tis. tvůj záměr bude rozhodně lepší než je prochlastat nebo profetovat
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
sál pro 50 lidí? promiň, ale to mívaj kluci v místní hospodě , tlačíme tam punkrock přímo z komb a jenom zpěv z PA nic vic, bubeníkům se řekne bubny zmlať a činely jenom lechtej,
mistních 600W středovrchů co v hospodě je (ale nemysli si, je to toál na hraně, a jede na přeraz, ale prostě za pár šupů jim tam nic nepotáhnu), a sem tam za 500 a to tam mám jenom mix, paráček, a mikráky má kapela svoje..,
teď byla charita pro ochrnutého kluka 200kč na ruku, basu sem slyšel este v pondělí (hrálo se v sobotu)...
veřmi, že sem si děláni zadarmo užil dost, a tyhle kecy "ne pro prachy, ale aby to zaplatilo náklady" nemá rád, chces snad prijed domů po celodení dřině aby ses mohl osprchovat z kouře hospody za prachy z druhé práce? nemluvě o zabitých víkendech s rodinou kamarády?
v mém věku natom nerýžuju milioný, ani tisíce, delám za pár peněz bedňáka,
malinkej zvuk mám svůj, ale prosťě akce musí tešit,
ale ted taková poznámka, na 1. máje mám být pryč, a myslís, že můj úsměv po akci mi ten "průser" u holky vyžehlí?
neříkám ze by to nepřežila, ale s nejakou drobností v ruce to bude jednodušší...
mistních 600W středovrchů co v hospodě je (ale nemysli si, je to toál na hraně, a jede na přeraz, ale prostě za pár šupů jim tam nic nepotáhnu), a sem tam za 500 a to tam mám jenom mix, paráček, a mikráky má kapela svoje..,
teď byla charita pro ochrnutého kluka 200kč na ruku, basu sem slyšel este v pondělí (hrálo se v sobotu)...
veřmi, že sem si děláni zadarmo užil dost, a tyhle kecy "ne pro prachy, ale aby to zaplatilo náklady" nemá rád, chces snad prijed domů po celodení dřině aby ses mohl osprchovat z kouře hospody za prachy z druhé práce? nemluvě o zabitých víkendech s rodinou kamarády?
v mém věku natom nerýžuju milioný, ani tisíce, delám za pár peněz bedňáka,
malinkej zvuk mám svůj, ale prosťě akce musí tešit,
ale ted taková poznámka, na 1. máje mám být pryč, a myslís, že můj úsměv po akci mi ten "průser" u holky vyžehlí?
blaha :Já řekl,že mě brácha sponzoruje?