Vybudování PA

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybudování PA

Příspěvek od OK2MDK »

Lukáš33 píše:Jo to sou takový,a když jim řekneš,at neotáčej mikrofon na odposlech,tak nevědí proč.A ještě říkaj at to nepíská.Chce to mít pohotové ruce.

jasně, a ehm pevné nervy :-D ale tak... chytremu porad blbého kopni žejo...

sory za offtopic
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Co to je "předražený zvukař"?
Celkem by mě zajímala částka. Pustíš informaci výměnou za rady?? :D

Katakomby
No on se podle toho komprimovanýho videa teda rozhodně nedá udělat obrázek o zvuku v sále. A ještě bych poznamenal, že s výkonem kapely celkový zvuk v sále zatraceně souvisí. :wink: :wink:
Ale to už jsme ujeli úplně někam jinam. Omluva už se nenechám strhnot.
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo »

Katakomby píše:Přidávám video,kdy nás zvučili jedni zvukaři,kteří si stavěli vlstní p.a. podle DEXONU.
Můžete posoudit sami jak se jim to povedlo.
Výkon kapely prosím nekomentujte.
Děkuji

http://slovacky.denik.cz/kultura_region ... -punk.html
Sorry :D ale ty zvukari zjavne nevedia na co su compresory :D
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

A co jste hned zvědaví :-D Prostě 5k (zvukař+bedňák) skoro za nic pro cca 50lidí a světla jsem tahal svoje.Zvuk na to jaký značky úplně k zblití.Nebudu radši nic komentovat,taky nejsem dokonalej.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Vzpamatuj se...
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

kolik přijde lidí, ale zvukař neovlivní.. a časem poznáš že není nic horšího než prijed na akci, naskládat aparát začít hrát, a pak si rožneš začne pršet, lidi odejdou a ty tam s kapelou šaškujes pro tlupu ožralých :( to se pak domů jezdi nadřený a narozdíl od vydařených akcí místo takoveho toho pocitu "jo povedlo se lidi se bavili, stálo to zato"
doma sušíš kabely a hledáš co kde voda mohla napáchat..

jinak podivej se sem...

http://hudebnibazar.cz/index.php?page=2 ... =15&order=

inzerát č. 541566 snad to najdeš...

forty line... za pár šupů, když už chceš, má to 2*1700W když nato hledíš.

podrobnosti ti rekne "striska" myslím že je prodával nebo nějak s touhle firmou má co dočinení...
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Takže cenu v nabídce určím podle toho, kolik příjde lidi ?
To je dobré... :?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Presne tak, stejne jako ti urci cenu instalater, podle toho kolik mas kseftu... :wink:
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

jeho to dělání "zadarmo" taky snad brzo přejde, minimálně v tu chvíli, když se mu na akci ,kde bylo málo lidí a za mizerný peníz, eště odporoučí něco z aparátu třeba kvůli dešti, si příště rozmyslí jesli se mu to oplatí...

mrkni na ty forty line, to by ti mohlostačit a bez práce k hotovému...
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

Ale to byla kapacita sálku,prostě na to co tam měl,nevijímaje piezáčú v odposlechách,mě to přijde drahý.Tak to si koupim dvě 15+1 a budu vydělávat búro za akci,tak to mi stačí :lol: A co si vemou ti co přivezou něco jako je v odkaze od OK2MDK¨?
Já to nechci dělat až tak pro prachy,hlavně když to pokryje náklady.Věřim,když budu jezdit s bráchou,tak se někam dostanu.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Omílá se to tu pořád dokola. Dovolil jsem si malou kalkulaci k tématu předražený zvukař zde viewtopic.php?f=24&t=45&p=15673#p15673
Tam kam to patří.
Vřele doporučuji všem optimistům.
Poznámky rovněž tam prosím a očekávám. :D
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Lukáš33 píše:A co jste hned zvědaví :-D Prostě 5k (zvukař+bedňák) skoro za nic pro cca 50lidí a světla jsem tahal svoje.Zvuk na to jaký značky úplně k zblití.Nebudu radši nic komentovat,taky nejsem dokonalej.
Investovat do aparátu v tvém případě má smysl pokud to bereš jako koníčka, nevěř tomu, že by jsi pořízením vlastního aparátu mohl ušetřit (pokud teda ta kapela nehraje alespoň 50x do roka). Zvuk v sále o kapacitě 50lidí je u bigbítu spíše problém kapely -zvukař s tím už moc nenadělá. Jednoduše se to dá zjistit stáhnutím aparátu při hře. V tak malém sále to musí hrát i bez PA samo o sobě dobře. Pokud tomu tak není tak další ozvučení už nepomůže nebo spíše ještě uškodí.
Zvukař bez www stránek
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Lukáš33 píše:Jenže zatim když jsem na některých forech dělal "chytryho" tak se toho chytli určité osoby a celé vlákno sasypali nesmysly.
No a jsme skoro tam :-D . Taky bych chtěl mít takovýho bráchu, kterej by mě takhle štědře sponzoroval. Jenže mám ségru a sponzoring funguje spíš obráceně :D .

Ropvnou zapomeň na to, že dostaneš 5k za akci, budeš rád, když na tebe zbyde litr. Na sály pro 50 lidí si pořiď 2 aktivky na zpěv, zbytek kapely se uhraje v pohodě z komb a akusticky (bicí, max. je trochu přizvučíš).

No a co se týká těch 150 tis. tvůj záměr bude rozhodně lepší než je prochlastat nebo profetovat :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

sál pro 50 lidí? promiň, ale to mívaj kluci v místní hospodě , tlačíme tam punkrock přímo z komb a jenom zpěv z PA nic vic, bubeníkům se řekne bubny zmlať a činely jenom lechtej,
mistních 600W středovrchů co v hospodě je (ale nemysli si, je to toál na hraně, a jede na přeraz, ale prostě za pár šupů jim tam nic nepotáhnu), a sem tam za 500 a to tam mám jenom mix, paráček, a mikráky má kapela svoje..,
teď byla charita pro ochrnutého kluka 200kč na ruku, basu sem slyšel este v pondělí (hrálo se v sobotu)...
veřmi, že sem si děláni zadarmo užil dost, a tyhle kecy "ne pro prachy, ale aby to zaplatilo náklady" nemá rád, chces snad prijed domů po celodení dřině aby ses mohl osprchovat z kouře hospody za prachy z druhé práce? nemluvě o zabitých víkendech s rodinou kamarády?

v mém věku natom nerýžuju milioný, ani tisíce, delám za pár peněz bedňáka,
malinkej zvuk mám svůj, ale prosťě akce musí tešit,

ale ted taková poznámka, na 1. máje mám být pryč, a myslís, že můj úsměv po akci mi ten "průser" u holky vyžehlí? :-D neříkám ze by to nepřežila, ale s nejakou drobností v ruce to bude jednodušší...
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

blaha :Já řekl,že mě brácha sponzoruje?
Odpovědět

Zpět na „Repro“