Mackie Quad EQ na monitory
-
- Reklama
Mackie Quad EQ na monitory
Zdravím, chtěl jsem se zeptat co si myslíte o použití tohoto ekvalizéru na monitorové cesty. Doposud jsem na odposlechy žádný EQ nepoužíval a nikdy jsem neměl problém ani s kapelami, že by se někdo neslyšel a ani s vazbou. Rád bych ale do řetězce nějaký slušný EQ pořídil. Na FOH používám RANE, ale myslím, že na monitory je takový eq zbytečně drahý. Zároveň se mi u tohoto EQ líbí, že nezabere tolik místa v racku.
Máte s ním někdo zkušenosti?
Máte s ním někdo zkušenosti?
Re: Mackie Quad EQ na monitory
Ještě jsem narazil na http://www.alesis.com/deq830. Je to 8mi kanál a navíc levnější než ten mackie. Samozřejmě to nemá RTA. Ale bylo by to vůbec použitelné na živé zvučení?
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Taky nad ním přemýšlím, ale váhám, jak to bude operativní - například když někdo pohne s monitorem ap. jak rychle nalistuju příslušnou stránku a jak rychle najdu ten pad, kterým to stáhnu ?
Na klasickém EQ zatáhnu za čudlík a je to...
Na klasickém EQ zatáhnu za čudlík a je to...
Naposledy upravil(a) Pavel Sedlák dne úte 06. říj 2009 15:19:38, celkem upraveno 1 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
S tímhle mě napadlo, jestli to není dokonce výhodnější, stáhnout tu problematickou frekvenci na všech monitorech naráz, díky tomu, že je to digitál (teda jestli to lze).
Alesise jsem uz videl u nekolik lidi. Jednim z nich, kdo ho pouziva velice intenzivne je Jarda Mike - http://www.mikesound.com
Me se ten Ales zda docela dobrej. Teoreticky by se to dalo pouzit i na master - tam s tim taky nehejbu porad. 2 kanaly L a R, dalsich 6 na monitory. Coz by mohlo bejt zajimavy treba tim, ze kdyz budu mit sice jen 4 cesty z pultu, ale 6 beden, tak muzu kazdou ekvalizovat zvlast, i kdyz to bude jedna cesta. Vyhoda je jen takova, ze treba u bicich to bude chtet jinak nez ve predu, ackoliv to porad bude jedna cesta. Ale nenapada me z praxe nic, kde bych takovejhle model pouzil/videl. Sam to vedu ze mam 4 cesty, 5 beden a EQ jen bohuzel na dvou z nich
a nekdy je to fakt malo.
No a k Mackiemu - funguje dobre a je to i za ty penize dobrej levnej analyzer. Protoze co vim, tak analyzery od Rane skoncily, Omnitronic za 17 tisic jsou JEN analyzery a jsou asi - no nevim, je to proste Omni, nemam s tim zkusenost - divne.
Me se ten Ales zda docela dobrej. Teoreticky by se to dalo pouzit i na master - tam s tim taky nehejbu porad. 2 kanaly L a R, dalsich 6 na monitory. Coz by mohlo bejt zajimavy treba tim, ze kdyz budu mit sice jen 4 cesty z pultu, ale 6 beden, tak muzu kazdou ekvalizovat zvlast, i kdyz to bude jedna cesta. Vyhoda je jen takova, ze treba u bicich to bude chtet jinak nez ve predu, ackoliv to porad bude jedna cesta. Ale nenapada me z praxe nic, kde bych takovejhle model pouzil/videl. Sam to vedu ze mam 4 cesty, 5 beden a EQ jen bohuzel na dvou z nich
No a k Mackiemu - funguje dobre a je to i za ty penize dobrej levnej analyzer. Protoze co vim, tak analyzery od Rane skoncily, Omnitronic za 17 tisic jsou JEN analyzery a jsou asi - no nevim, je to proste Omni, nemam s tim zkusenost - divne.
...není třeba hrát nahlas...
Ten analyzer zase až tak neřeším. Zvučím spíš na uši a nějaké další rozumné využití toho analyzéru mě nenapadá, vás ano?. Teď jsem někde zahlédl, že ten Mackie docela dost šumí. A u toho Alese je mi podezřelá ta nízká cena. Další věc, zda se dá ještě někde koupit. Důležité je, že mě do toho nic netlačí. Odposlechy mi fungují dobře i bez ekvalizace, takže si to ještě nechám projít hlavou.
Díky za názory.
Jo, a omnitroniky a podobný věci opravdu nepotřebuji
Díky za názory.
Jo, a omnitroniky a podobný věci opravdu nepotřebuji
No on neni Omni jako Omni, to jen na okraj (mozna trpim predsudkama, ale co kdyz ten analyzer bude zrovna fungovat dobre?).
Mackie muzes koupit u nas v Prodance, nebo kdekoliv jinde kde ho maji skladem.
Alesis prodava snad MasterSound - aspon myslim ze tenhle osmikanal maji, nebo napis primo Mikeovi z www.mikesound.com a on ti napise kde ho sebral. Neni to tak neobvykly zbozi, uz jsem to videl i v Praze.
Mackie muzes koupit u nas v Prodance, nebo kdekoliv jinde kde ho maji skladem.
Alesis prodava snad MasterSound - aspon myslim ze tenhle osmikanal maji, nebo napis primo Mikeovi z www.mikesound.com a on ti napise kde ho sebral. Neni to tak neobvykly zbozi, uz jsem to videl i v Praze.
...není třeba hrát nahlas...
OK. Díky
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aka bola nakoniec volba? Alesys ci Mackie?
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
Ahojte chlapy, tak ja ten alesis deq 830 mam , pouzivam jej na pouze odposlechy a jako rta co leze z masteru. Na masteru mam dbx 2231, a urcite bych si ten alesis na mastery nedal. Alesis je fakt dobrej ze mam k dispozici az 8 nezavislych cest, ale mohu je tzv. nalinkovat a mohu tu piskajici/hucici frekvenci killnout ve vsech cestach, pac za behu akce nemam cas resit, který odposlech mi piska/huci. Je to fak parada, 8 nezavislych cest a jedno eq ovladani. Doporucuji.
Zatím žádná. V té době kdy jsem to zjišťoval nebyl ani jeden typ k sehnání a info o tom, že oba dost šumí mě i odrazovalo. Trochu jsem to pustil k vodě, ale nakonec nejspíš vezmu nějaký klasický analog, hlavně kvůli přehlednosti a rychlosti ovládání. Předběžně uvažuji asi o nějakém DBX, ale momentálně mám finanční priority někde úplně jinde. A vzhledem k tomu, že problém s vazbou na monitorech vpodstatě nemám, tak mě to zas tak nepálí. Pořídit to chci víceméně do počtu, ale nechci žádný levný cajky.gavo píše:Aka bola nakoniec volba? Alesys ci Mackie?
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No ja v zasade hladam RTA ale bez FBQ EQ a pod.. preto mi nevadi ze to sumi
pretoze ja mam na mixe parametricky 4band EQ na kazdu odpsluchovu cestu takze EQ nepotrebujem
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
-
Návštěvník
Jde vůbec některý z nich ještě sehnat???
Alesis už se prý neprodává a ten mackie sice je v posledním papírovém ceníku Prodance, ale v e-shopu ho nemají... Na stránkách Mackie ale ještě existuje...
Alesis už se prý neprodává a ten mackie sice je v posledním papírovém ceníku Prodance, ale v e-shopu ho nemají... Na stránkách Mackie ale ještě existuje...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Třeba tady jsem našel dostupný opět od července 2010:
http://shop.poslouchej.net/katalog/djo_ ... eq830.html
http://shop.poslouchej.net/katalog/djo_ ... eq830.html
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř