Mackie Quad EQ na monitory

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Synek
Uživatel
Uživatel

Mackie Quad EQ na monitory

Příspěvek od Synek » úte 06. říj 2009 12:30:25

Zdravím, chtěl jsem se zeptat co si myslíte o použití tohoto ekvalizéru na monitorové cesty. Doposud jsem na odposlechy žádný EQ nepoužíval a nikdy jsem neměl problém ani s kapelami, že by se někdo neslyšel a ani s vazbou. Rád bych ale do řetězce nějaký slušný EQ pořídil. Na FOH používám RANE, ale myslím, že na monitory je takový eq zbytečně drahý. Zároveň se mi u tohoto EQ líbí, že nezabere tolik místa v racku.
Máte s ním někdo zkušenosti?

Synek
Uživatel
Uživatel

Re: Mackie Quad EQ na monitory

Příspěvek od Synek » úte 06. říj 2009 13:59:44

Ještě jsem narazil na http://www.alesis.com/deq830. Je to 8mi kanál a navíc levnější než ten mackie. Samozřejmě to nemá RTA. Ale bylo by to vůbec použitelné na živé zvučení?

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 06. říj 2009 14:20:03

Taky nad ním přemýšlím, ale váhám, jak to bude operativní - například když někdo pohne s monitorem ap. jak rychle nalistuju příslušnou stránku a jak rychle najdu ten pad, kterým to stáhnu ?

Na klasickém EQ zatáhnu za čudlík a je to...
Naposledy upravil(a) Pavel Sedlák dne úte 06. říj 2009 15:19:38, celkem upraveno 1 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Synek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Synek » úte 06. říj 2009 14:28:44

S tímhle mě napadlo, jestli to není dokonce výhodnější, stáhnout tu problematickou frekvenci na všech monitorech naráz, díky tomu, že je to digitál (teda jestli to lze).

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub » úte 06. říj 2009 15:10:42

Alesise jsem uz videl u nekolik lidi. Jednim z nich, kdo ho pouziva velice intenzivne je Jarda Mike - http://www.mikesound.com

Me se ten Ales zda docela dobrej. Teoreticky by se to dalo pouzit i na master - tam s tim taky nehejbu porad. 2 kanaly L a R, dalsich 6 na monitory. Coz by mohlo bejt zajimavy treba tim, ze kdyz budu mit sice jen 4 cesty z pultu, ale 6 beden, tak muzu kazdou ekvalizovat zvlast, i kdyz to bude jedna cesta. Vyhoda je jen takova, ze treba u bicich to bude chtet jinak nez ve predu, ackoliv to porad bude jedna cesta. Ale nenapada me z praxe nic, kde bych takovejhle model pouzil/videl. Sam to vedu ze mam 4 cesty, 5 beden a EQ jen bohuzel na dvou z nich :( a nekdy je to fakt malo.

No a k Mackiemu - funguje dobre a je to i za ty penize dobrej levnej analyzer. Protoze co vim, tak analyzery od Rane skoncily, Omnitronic za 17 tisic jsou JEN analyzery a jsou asi - no nevim, je to proste Omni, nemam s tim zkusenost - divne.

...není třeba hrát nahlas...

Synek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Synek » stř 07. říj 2009 10:03:56

Ten analyzer zase až tak neřeším. Zvučím spíš na uši a nějaké další rozumné využití toho analyzéru mě nenapadá, vás ano?. Teď jsem někde zahlédl, že ten Mackie docela dost šumí. A u toho Alese je mi podezřelá ta nízká cena. Další věc, zda se dá ještě někde koupit. Důležité je, že mě do toho nic netlačí. Odposlechy mi fungují dobře i bez ekvalizace, takže si to ještě nechám projít hlavou.
Díky za názory.

Jo, a omnitroniky a podobný věci opravdu nepotřebuji :)

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub » stř 07. říj 2009 11:27:22

No on neni Omni jako Omni, to jen na okraj (mozna trpim predsudkama, ale co kdyz ten analyzer bude zrovna fungovat dobre?).

Mackie muzes koupit u nas v Prodance, nebo kdekoliv jinde kde ho maji skladem.

Alesis prodava snad MasterSound - aspon myslim ze tenhle osmikanal maji, nebo napis primo Mikeovi z www.mikesound.com a on ti napise kde ho sebral. Neni to tak neobvykly zbozi, uz jsem to videl i v Praze.

...není třeba hrát nahlas...

Synek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Synek » pát 09. říj 2009 16:21:36

OK. Díky

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » ned 02. kvě 2010 9:38:07

Aka bola nakoniec volba? Alesys ci Mackie?
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazi » ned 02. kvě 2010 19:26:32

Ahojte chlapy, tak ja ten alesis deq 830 mam , pouzivam jej na pouze odposlechy a jako rta co leze z masteru. Na masteru mam dbx 2231, a urcite bych si ten alesis na mastery nedal. Alesis je fakt dobrej ze mam k dispozici az 8 nezavislych cest, ale mohu je tzv. nalinkovat a mohu tu piskajici/hucici frekvenci killnout ve vsech cestach, pac za behu akce nemam cas resit, který odposlech mi piska/huci. Je to fak parada, 8 nezavislych cest a jedno eq ovladani. Doporucuji.

Synek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Synek » pon 03. kvě 2010 8:07:44

gavo píše:Aka bola nakoniec volba? Alesys ci Mackie?
Zatím žádná. V té době kdy jsem to zjišťoval nebyl ani jeden typ k sehnání a info o tom, že oba dost šumí mě i odrazovalo. Trochu jsem to pustil k vodě, ale nakonec nejspíš vezmu nějaký klasický analog, hlavně kvůli přehlednosti a rychlosti ovládání. Předběžně uvažuji asi o nějakém DBX, ale momentálně mám finanční priority někde úplně jinde. A vzhledem k tomu, že problém s vazbou na monitorech vpodstatě nemám, tak mě to zas tak nepálí. Pořídit to chci víceméně do počtu, ale nechci žádný levný cajky.

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » pon 03. kvě 2010 13:53:32

No ja v zasade hladam RTA ale bez FBQ EQ a pod.. preto mi nevadi ze to sumi :D pretoze ja mam na mixe parametricky 4band EQ na kazdu odpsluchovu cestu takze EQ nepotrebujem
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 29. črc 2010 0:32:14

Jde vůbec některý z nich ještě sehnat???
Alesis už se prý neprodává a ten mackie sice je v posledním papírovém ceníku Prodance, ale v e-shopu ho nemají... Na stránkách Mackie ale ještě existuje...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 29. črc 2010 1:10:40

Třeba tady jsem našel dostupný opět od července 2010:
http://shop.poslouchej.net/katalog/djo_ ... eq830.html
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“