pomahaji si zvukari, je mezi nima rivalita?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

pomahaji si zvukari, je mezi nima rivalita?

Příspěvek od mayk_man » úte 07. úno 2006 18:21:12

jak se stara generace zvukaru kouka na tu novou(mladou) a naopak?
dovoli si tady vubec nekdo nekoho pomluvit?
kolik lidi se v CR venuje zvuceni ? a na jaky urovni?

chtel bych rozvest diskuzi na tyto a podobna temata :)

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub » stř 08. úno 2006 10:15:20

Ja mysli, ze mezi zvukari asi bude urcita hranice, ktera se ale lami postupem casu a ziskanou praxi. Ovsem to je skutecne jen takova pomyslna hranice.

Zvukari jsou sami o sobe zajimavy lide, kteri si pomahaji. Alespon to vidim z vlastni zkusenosti.

EXTASY
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EXTASY » stř 08. úno 2006 10:43:09

já se momentálně začínám učit zvučit řadu věcí už wim ale hromada mě jich ještě určitě čeká...většinu věcí mám od jiných zvukařu kteří mi rádi a ochotně pomohli(alespon teda říkali že rádi).... :lol: ....taže si myslim že zvukaří si pomahaj a pomahat by si měl nadale:-)

Rastika
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Rastika » čtv 15. čer 2006 20:45:59

urcite sa najdu odmerany ale aj ochotny zvukari.ja mam skor skusenost
ze muzikanty nadavaju na zvukarov aj na koncertnych aj studiovych.

Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota » pát 16. čer 2006 16:00:52

Taková hodně známá anketní otázka: Co dělají, když se sejdou, dva zvukaři? ... Pomlouvají toho třetího!... :D

mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mayk_man » pát 16. čer 2006 19:33:05

:smt043

Pako
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Pako » ned 06. srp 2006 11:14:16

Já začínám a výpomoc od zkušenějších zvukařů je zatím alespoň u mne bez problémů. Jde hlavně o předávání zkušeností, ale i o výpomoc materiální. Pokud jsem se obrátil na někoho z okolí, pomohl a žádné "šprajcy" jsem zatím nezažil... 8)

jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa » sob 17. lis 2007 0:16:49

rivalita tam je pokud si hoši nesednou lidsky...jinak jsem taky nikdy neměl problémy (jak pujčit pár kabelů nebo mikrofony,nebo zvučit ve dvou a pod ( dokonce celej aparát jsem si jednou pujčoval bez mixu) s klukama stejnýho ražení
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)

josta
Nováček fóra
Nováček fóra

Jsou i vyjímky

Příspěvek od josta » ned 20. črc 2008 23:49:32

Jak to tak vidím, tak máte všichni poměrně pěkné zkušenosti. Já za sebe můžu říct, že není všechno kvítí co se zelená. Zažil jsem už moc podrazů, ale od lidí, kteří si asi jen "zvukař" říkají. Kvalita jejich práce byla otřesná, nemělo to se zvukařinou nic společného. Na druhou stranu můžu říct, že lidé u kterých bylo patrné, že vědí co dělají a výsledek stál za to, u těch jsem se vždy setkal s maximální ochotou. Tedy... všem zvukařům díky za to, že si chtějí pomáhat. A těm "zvukařům"... ti ať si hledí raději něčeho jiného.

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » pon 21. črc 2008 13:31:07

mám ve svým okolí jednoho,má málo času,ale když má,tak mi radí.Začínám a hledám jakoukoliv radu co s čím,co na co a hlavně proč.Na koho se můžu obrátit netušíte?Děkuju za odpověď :oops:

cyz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od cyz » stř 10. zář 2008 8:52:17

Tak já s padesáti a více-letýma zakomplexovanýma pseudozvukařema válčím pořád, na venkově je jich až až, ale naštěstí se mi podařilo dostat se mezi ty schopnější kde je to v pohodě tak se snažím co nejvíc přiučit :) s tím že by muzikanti nadávali na zvukaře se setkávám spíš zřídka a většinou nadávají po právu...

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 17. zář 2008 20:23:39

Aspoň u nás na okrese i mimo něj si vypomáháme jak to jde, zápůjčkama věcí, záskokem, když někdo nemá čas jít na akci, předáváním zkušeností apod. Nikdo nemá totiž tolik peněz, aby vše pořídil hned nebo prostě potřebuje jen narychlo něco půjčit (mikrofony, kabeláž, párák), protože momentálně dělá větší akci, než je obvyklé.

To franta: Jezdi s tím zvukařem na jeho akce, nabídni mu pomoc, určitě to uvítá, někdy mu třeba onemocní jeho technik a šikovné ruce mu přijdou vhod. Vše Ti projde rukama a naučíš se spoustu věcí tak rychle, že se až budeš divit. Později Ti možná i svěří aparát či jeho část na nějaký záskok, když nebude mít čas nebo Ti zapůjčí malý aparát na zvučení Tvých malých akcí. Ber zpočátku vše, dětské dny, akce pro důchodce apod. i na těchto drobnostech nasbíráš nějaké zkušenosti.

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » čtv 20. lis 2008 0:29:45

Já bych zvukaře šoupnul spíš do takový kategorie, jako jsou motorkáři. Jedna rodina. Společné zájmy. Na všech akcích, kde si třeba dovezla kapela svýho zvukaře a já jim dodával techniku byla velice přátelská atmosféra.

Jiná věc, když jde o prachy. Měl jsem zvučit ples, týden před akcí mi volá známá, která mě objednávala, že to ruší, kapela se bude zvučit sama. Tak mi nedalo, zjistil si kontakty a volal a zjišťoval. První důvod, který mi řekli, proč mě odvolali byl ten, že jsem tu kapelu kdysi zvučil a nebyly se mnou spokojení (moje pozn.: kapelu jsem neznal, ani žádného z členů, natož abych je někde zvučil). Tak jsem zavolal kapele a narovinu jim řekl, jak je možné, že o mě šíří nepravdivé informace. Ze sluchátka byla patrné, že ho to zarazilo a začal se vymlouvat, že se jedná pravděpodobně o nějaké nedorozumění. Po plese jsem se bavil s ono známou, která mě objednávala a zjistil jsem následující: kapela zjišťovala, jaký je můj honorář...konec si snad domyslíte samy. Není to přímo ze zvukařské branže, ale hudby se to týká. Do teďka je mi z takových lidí na blití.

jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa » čtv 20. lis 2008 1:13:23

:roll: napsal ji to doře muzikanti (já jsem i muzikant i když EX-basák + zpěv) jsou jak se říká u nás KOZOMRDI...ať se zvučej samy.....ať si dělaj co chtěj....ale pak nastane problém ..samohrajková Dua,podřadný X kapely apod s bednama jako Omnitronic ,Sekaku a pod. hrajou sice jak zvukově tak hudebně na H! ALE ono to přeci jen stojí "pouze" 1500 za noc stejně každej za rok zavolá nemohl by jste zase přijet?Ono v loni to bylo lepší atd atd...ale nikdo nepochopí že to co slyšely je práce na 80% zvukaře a na 20% takovéto "podřadné" kapely ražení :neumím nic ale pustím disketu)Kapela sfoukla a to nekecám 5500,- já když jsem řekl 3000,- tak mě málem zabil /Kluci zvykněme si........:( Chce se mi bl** a taková je dnes doba píše su tu o tom a jinde dost a dost........... :cry: Chápu a soucítím s tebou.... pak je raodst když jedeš sólo se zvukem i za pár kaček a přijede něco jako příkl.Krausberry .......... :P To je ten důvod proč třeba já jsem se na to všecko nevysr*l dodnes :oops: 8)...........aaa to jsem si zas vylil srdíčko.....pardon....
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » čtv 20. lis 2008 8:51:25

jirkaaa píše::roll: napsal ji to doře muzikanti (já jsem i muzikant i když EX-basák + zpěv) jsou jak se říká u nás KOZOMRDI...ať se zvučej samy.....ať si dělaj co chtěj....ale pak nastane problém ..samohrajková Dua,podřadný X kapely apod s bednama jako Omnitronic ,Sekaku a pod. hrajou sice jak zvukově tak hudebně na H! ALE ono to přeci jen stojí "pouze" 1500 za noc stejně každej za rok zavolá nemohl by jste zase přijet?Ono v loni to bylo lepší atd atd...ale nikdo nepochopí že to co slyšely je práce na 80% zvukaře a na 20% takovéto "podřadné" kapely ražení :neumím nic ale pustím disketu)Kapela sfoukla a to nekecám 5500,- já když jsem řekl 3000,- tak mě málem zabil /Kluci zvykněme si........:( Chce se mi bl** a taková je dnes doba píše su tu o tom a jinde dost a dost........... :cry: Chápu a soucítím s tebou.... pak je raodst když jedeš sólo se zvukem i za pár kaček a přijede něco jako příkl.Krausberry .......... :P To je ten důvod proč třeba já jsem se na to všecko nevysr*l dodnes :oops: 8)...........aaa to jsem si zas vylil srdíčko.....pardon....
Ale mě se všeobecně zdá, že pořadatelé některých akcí si myslí, že mi ty aparatury snad kradem a že zvučíme za hubičku nebo co. Koukám, že jsi z regionu, tak dám příklad:

V Luži pořádali Den města Luže, účinkující: Martin Maxa, Abba Revival, Bartoš band, nějaká dechovka, filharmonie, vystoupení cíkánů, šermíři atd. Volali týden před akcí, že "jejich zvukař, který tam zvučí každý rok si na to netroufá" - a to takhle doslova. Tak jsem se jich zeptal, co je ta za prostor atd, vše okolo a a řekl jim cenu. V tu chvíli mi řekl, že na to mají jenom 6 tis. Vzal jsem to. Po akci tam vyplácely šermíře (bo co to bylo, pořád tam machrovali s ohněm:)), kteří tam měli vystoupení 20 minut. 5 lidí, honorář za 20 minut činil 12tis. Kolik stál Maxa a ostatní kapely jsem radši ani nezjišťoval. Na ozvučení měli 6 tis.

Co mi udělalo radost bylo, že přišel manažer Maxy mi poděkovat, že zvuk byl luxusní:-)

Odpovědět

Zpět na „Bar“