pomahaji si zvukari, je mezi nima rivalita?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
-
mayk_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
pomahaji si zvukari, je mezi nima rivalita?
jak se stara generace zvukaru kouka na tu novou(mladou) a naopak?
dovoli si tady vubec nekdo nekoho pomluvit?
kolik lidi se v CR venuje zvuceni ? a na jaky urovni?
chtel bych rozvest diskuzi na tyto a podobna temata
dovoli si tady vubec nekdo nekoho pomluvit?
kolik lidi se v CR venuje zvuceni ? a na jaky urovni?
chtel bych rozvest diskuzi na tyto a podobna temata
Jsou i vyjímky
Jak to tak vidím, tak máte všichni poměrně pěkné zkušenosti. Já za sebe můžu říct, že není všechno kvítí co se zelená. Zažil jsem už moc podrazů, ale od lidí, kteří si asi jen "zvukař" říkají. Kvalita jejich práce byla otřesná, nemělo to se zvukařinou nic společného. Na druhou stranu můžu říct, že lidé u kterých bylo patrné, že vědí co dělají a výsledek stál za to, u těch jsem se vždy setkal s maximální ochotou. Tedy... všem zvukařům díky za to, že si chtějí pomáhat. A těm "zvukařům"... ti ať si hledí raději něčeho jiného.
-
franta1969
- Uživatel

Tak já s padesáti a více-letýma zakomplexovanýma pseudozvukařema válčím pořád, na venkově je jich až až, ale naštěstí se mi podařilo dostat se mezi ty schopnější kde je to v pohodě tak se snažím co nejvíc přiučit
s tím že by muzikanti nadávali na zvukaře se setkávám spíš zřídka a většinou nadávají po právu...
Aspoň u nás na okrese i mimo něj si vypomáháme jak to jde, zápůjčkama věcí, záskokem, když někdo nemá čas jít na akci, předáváním zkušeností apod. Nikdo nemá totiž tolik peněz, aby vše pořídil hned nebo prostě potřebuje jen narychlo něco půjčit (mikrofony, kabeláž, párák), protože momentálně dělá větší akci, než je obvyklé.
To franta: Jezdi s tím zvukařem na jeho akce, nabídni mu pomoc, určitě to uvítá, někdy mu třeba onemocní jeho technik a šikovné ruce mu přijdou vhod. Vše Ti projde rukama a naučíš se spoustu věcí tak rychle, že se až budeš divit. Později Ti možná i svěří aparát či jeho část na nějaký záskok, když nebude mít čas nebo Ti zapůjčí malý aparát na zvučení Tvých malých akcí. Ber zpočátku vše, dětské dny, akce pro důchodce apod. i na těchto drobnostech nasbíráš nějaké zkušenosti.
To franta: Jezdi s tím zvukařem na jeho akce, nabídni mu pomoc, určitě to uvítá, někdy mu třeba onemocní jeho technik a šikovné ruce mu přijdou vhod. Vše Ti projde rukama a naučíš se spoustu věcí tak rychle, že se až budeš divit. Později Ti možná i svěří aparát či jeho část na nějaký záskok, když nebude mít čas nebo Ti zapůjčí malý aparát na zvučení Tvých malých akcí. Ber zpočátku vše, dětské dny, akce pro důchodce apod. i na těchto drobnostech nasbíráš nějaké zkušenosti.
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych zvukaře šoupnul spíš do takový kategorie, jako jsou motorkáři. Jedna rodina. Společné zájmy. Na všech akcích, kde si třeba dovezla kapela svýho zvukaře a já jim dodával techniku byla velice přátelská atmosféra.
Jiná věc, když jde o prachy. Měl jsem zvučit ples, týden před akcí mi volá známá, která mě objednávala, že to ruší, kapela se bude zvučit sama. Tak mi nedalo, zjistil si kontakty a volal a zjišťoval. První důvod, který mi řekli, proč mě odvolali byl ten, že jsem tu kapelu kdysi zvučil a nebyly se mnou spokojení (moje pozn.: kapelu jsem neznal, ani žádného z členů, natož abych je někde zvučil). Tak jsem zavolal kapele a narovinu jim řekl, jak je možné, že o mě šíří nepravdivé informace. Ze sluchátka byla patrné, že ho to zarazilo a začal se vymlouvat, že se jedná pravděpodobně o nějaké nedorozumění. Po plese jsem se bavil s ono známou, která mě objednávala a zjistil jsem následující: kapela zjišťovala, jaký je můj honorář...konec si snad domyslíte samy. Není to přímo ze zvukařské branže, ale hudby se to týká. Do teďka je mi z takových lidí na blití.
Jiná věc, když jde o prachy. Měl jsem zvučit ples, týden před akcí mi volá známá, která mě objednávala, že to ruší, kapela se bude zvučit sama. Tak mi nedalo, zjistil si kontakty a volal a zjišťoval. První důvod, který mi řekli, proč mě odvolali byl ten, že jsem tu kapelu kdysi zvučil a nebyly se mnou spokojení (moje pozn.: kapelu jsem neznal, ani žádného z členů, natož abych je někde zvučil). Tak jsem zavolal kapele a narovinu jim řekl, jak je možné, že o mě šíří nepravdivé informace. Ze sluchátka byla patrné, že ho to zarazilo a začal se vymlouvat, že se jedná pravděpodobně o nějaké nedorozumění. Po plese jsem se bavil s ono známou, která mě objednávala a zjistil jsem následující: kapela zjišťovala, jaký je můj honorář...konec si snad domyslíte samy. Není to přímo ze zvukařské branže, ale hudby se to týká. Do teďka je mi z takových lidí na blití.
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ale mě se všeobecně zdá, že pořadatelé některých akcí si myslí, že mi ty aparatury snad kradem a že zvučíme za hubičku nebo co. Koukám, že jsi z regionu, tak dám příklad:jirkaaa píše:napsal ji to doře muzikanti (já jsem i muzikant i když EX-basák + zpěv) jsou jak se říká u nás KOZOMRDI...ať se zvučej samy.....ať si dělaj co chtěj....ale pak nastane problém ..samohrajková Dua,podřadný X kapely apod s bednama jako Omnitronic ,Sekaku a pod. hrajou sice jak zvukově tak hudebně na H! ALE ono to přeci jen stojí "pouze" 1500 za noc stejně každej za rok zavolá nemohl by jste zase přijet?Ono v loni to bylo lepší atd atd...ale nikdo nepochopí že to co slyšely je práce na 80% zvukaře a na 20% takovéto "podřadné" kapely ražení :neumím nic ale pustím disketu)Kapela sfoukla a to nekecám 5500,- já když jsem řekl 3000,- tak mě málem zabil /Kluci zvykněme si........
Chce se mi bl** a taková je dnes doba píše su tu o tom a jinde dost a dost...........
Chápu a soucítím s tebou.... pak je raodst když jedeš sólo se zvukem i za pár kaček a přijede něco jako příkl.Krausberry ..........
To je ten důvod proč třeba já jsem se na to všecko nevysr*l dodnes
![]()
...........aaa to jsem si zas vylil srdíčko.....pardon....
V Luži pořádali Den města Luže, účinkující: Martin Maxa, Abba Revival, Bartoš band, nějaká dechovka, filharmonie, vystoupení cíkánů, šermíři atd. Volali týden před akcí, že "jejich zvukař, který tam zvučí každý rok si na to netroufá" - a to takhle doslova. Tak jsem se jich zeptal, co je ta za prostor atd, vše okolo a a řekl jim cenu. V tu chvíli mi řekl, že na to mají jenom 6 tis. Vzal jsem to. Po akci tam vyplácely šermíře (bo co to bylo, pořád tam machrovali s ohněm:)), kteří tam měli vystoupení 20 minut. 5 lidí, honorář za 20 minut činil 12tis. Kolik stál Maxa a ostatní kapely jsem radši ani nezjišťoval. Na ozvučení měli 6 tis.
Co mi udělalo radost bylo, že přišel manažer Maxy mi poděkovat, že zvuk byl luxusní:-)
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín