soundcraft LX7 24 - co kde,jak

• Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomi »

Ahojte, nedávno jsem zakoupil použitý soundcraft LX7 24,
ale vůbec si nejsem jist co mohu kam zapojit.
manuál jsem k tomu nedostal,
a tak nevím co kam a jak zapojit,např. efekt. procesor, odposlech,
stereo vstupy to má jen dva (růžové kolečko) ? a neovládají se šavlí ?
no a na středu je pár čudlíku které jsem na ulim neměl taky zakroužkováno:D
moc děkuju

foto zde : http://nomi-n.rajce.idnes.cz/mix/#closer.jpg

: http://nomi-n.rajce.idnes.cz/mix/#Soundcraft_LX7_22.jpg
Přílohy
sound1.jpg
sound1.jpg (74.87 KiB) Zobrazeno 6681 x
ještě úplně všemu co tam píšou nerozumím :-) PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
jeany
Uživatel
Uživatel

Re: soundcraft LX7 24 - co kde,jak

Příspěvek od jeany »

Pokud si dáš cca 10 vteřin práce a použiješ ten zatracený google (http://www.usethefuckingoogle.com/)
tak zděs nalezneš ke stažení manuál k tomu stroji: http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=124 (je to sice dvojka, ale moc se to lišit asi nebude..)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Doplním, na tomto odkazu je manuál i s příklady zapojení pro jedničkovou verzi, sice v angličtině, ale obrázky snad ani překlad nepotřebují:
http://www.soundcraft.com/products/prod ... pid=15&s=1
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomi »

Tak jsem to projížděl,moc děkuju,ale něco mi ještě není jasný.

mám tam 6x aux. když chci zapojit efekt, tak mu pošlu signál např z aux 2 a vrátim ho do returnu 1 - 2 ? nebo kam ....
protože jsem zjistil že mi do odposlechu (aux1) nejde zpěv i s tim efektem,jen do PAček.
takže ten effekt musim vrátit do volný šavle a na tý nakroutit aux 1 ?
prosím rozepište mi jak to zapojujete vy, kolik teda s tímto mixem zvládnu odposlechů s dvouma efektama ? 4 ? nebo to jde nějak udělat?
je standartní rozdělit signál např. z aux1 pro více efektů ? aby mi zbylo 5 auxů ?

děkuju moc
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

Typicky se efekty zapojuji do Post Auxu a vraci se bud pres stereo savli nebo pres specialni, k tomu urceny vstup.
Na navratove savli uz se _nesmi_ posilat nic auxem, kterym se (z jine savle) ten efekt krmi, protoze jinak vznika kruh a celkem pekna vazba ;) S auxy na navratove savli se doporucuje hybat jenom pokud by nekdo v odposlechu chtel slyset i efekt (ale muzou se mu napr. do zpevoveho odposlechu dostat efekty patrici k bicim a podobne...). Ja osobne navrat poustim jenom do PAcka, vsude jinde to dela bordel.

Ano, se sesti auxama zvladnes 4 odposlechy a 2 efekty.

Rozdeleni moc standardni neni (aspon jsem to jeste nevidel), ale technicky by to slo. Musis ovsem pocitat s tim, ze oba efekty by dostaly stejnou uroven vstupniho signalu ze savle. (Dalo by se to delit dal treba malym mixem, ktery by jednu savli poslal do svych auxu...). Ale to uz je zbytecne slozity.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany »

Na dva efekty použiješ AUX 5 a 6 (ty nejdou přepínat prefader, takže na monitory jsou nanic) a zbydou AUX1-4 na celkem 4 monitor mixy. Rozdělit ten 1 AUX mezi 2 efekty moc nejde, měl bys do obou efektů stejný mix a to je jaksi naprd, navíc takhle uvolněnej AUX není přepínatelnej postfader, což ho pro monitirový použití dost diskvalifikuje.

Pokud chceš např. reverb posílanej na AUX2 slyšet i v monitorech musíš ten return skutečně poslat na šavli (nebo 2 šavle je-li to stereo) a na ní osolit příslušné AUX1 monitoru. Jen pozor,abys na této "return" šavli neosolil taky ten AUX2, to by vznikla zpětná vazba!

No.. Jak tak koukám do blokového šémátka, stereo returns skutečně žádnej AUX send nemaj. Jako return by se daly použít stereo inputs. Ty maj AUX sendy, leč pouze prefader a musíš si vybrat buď AUX1/2 nebo 3/4 všechny 4 naráz nejdou.
Pokud by jsi chtěl do monitorů posílat efekt postfader musíš použít jako return mono šavle

Obecně bych ti doporučil si z toho manuálu vytisknout blokové schéma mixu a naučit se ho číst, jsou tam odpovědi na všechny tvé otázky. :-D

Edit: jerry.hadr byl rychlejší :D
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Já vracím efekty u tohoto mixu normálně do dvou šavlí, každou nakroucenou do jiného kanálu LR. Potom je mohu poslat kam potřebuji a taky oceňuji rychlý přístup. Většinou ale efekty do monitorů neposílám, jen pokud to někdo vyžaduje.
První 4 auxy mám na monitory, 5. zatím volný, 6. efekty.
Zpěvy routuju pouze do grupy 1-2 zde inzertuji komp. a odtud přimíchávám do masteru.
Bicí routuji zase jenom do grupy 3-4 tady nic nekomprimuji a zase přimíchám do masteru.
Jinak to má inzerty na každém in, out, aux, group, takže kdekoliv po cestě tam můžeš, když potřebuješ, píchnout EQ/COMP.

A já bych obecně doporučil - rozchodit to večer doma v obyváku, nabíchat bedny, vzít sluchátka nějaký zdroj muziky a prosedět u toho do rána.... :D
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomi »

Chci se optat kam posíláte hudbu z CD přehrávače.jsou tam na to dva určené stereo inputs 1 a 2, ale zsílení je možné jen otočným potenciometrem,nikoliv tahovým.
ten otočný je velmi citlivý, a tak pokud někoho zvučím na podklady z CD,tak se mi zdají tyto stereo vstupy velmi nevhodné.
Navíc je tam možné poslat to do AUXů jen prefader.
A pokud mám na AUXu odposlech,tak se mi zdá hloupost posílat tam podklady prefader.
Protože když budu hudbu stahovat na hlavním PA,a CD podklady budou v odposlechu prefader,tak zatím co v PA nebude podklad z CD slyšet,v odposlechu pořád ano.
takže podklady bych dal na mono šavle a pro doposlech do AUX postfader.
Jak to děláte vy ?
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Pokud máš volný mono šavle, tak určitě tam.
Já mám na GB4 2 stereo šavle, takže NB/CD mám pod jednou z nich.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomi »

to se někdo má :-) a do odposlechu post,nebo prefader, a proč.

díky
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

prefader, aby muzikanti nebyli zavisli na tom, co s jakou hlasitosti pustis lidem, ale aby jim odposlechy hrali porad stejne. Postfader funguje jako zavisla hlasitost na hlavnim potenciometru (klice), takze kdyz neco stahnes lidem, nepujde nic ani z post aux masteru.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Ono je to dvousečný, záleží pdle toho co tam má ta hudba za význam. Většina inter je dělaná na míru, takže tam je to jedno jestli POST nebo PRE, spíš PRE. Ale třeba pro divadlo, nebo nějaká představení, kde je potřeba stahovat plynule je potřeba POST.

No a třeba já to mám většinou PRE, protože jednou z mála chyb GB4 je přepínání PRE/POST vždy pro celou skupinu najednou :( . Takže případné stahování pak řeším většinou buď na GAINech, nebo když hraju z noťasu, tak poťákem na externí zvukovce.
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomi »

Jose1 píše:Já vracím efekty u tohoto mixu normálně do dvou šavlí, každou nakroucenou do jiného kanálu LR. Potom je mohu poslat kam potřebuji a taky oceňuji rychlý přístup. Většinou ale efekty do monitorů neposílám, jen pokud to někdo vyžaduje.
První 4 auxy mám na monitory, 5. zatím volný, 6. efekty.
Zpěvy routuju pouze do grupy 1-2 zde inzertuji komp. a odtud přimíchávám do masteru.
Bicí routuji zase jenom do grupy 3-4 tady nic nekomprimuji a zase přimíchám do masteru.
Jinak to má inzerty na každém in, out, aux, group, takže kdekoliv po cestě tam můžeš, když potřebuješ, píchnout EQ/COMP.

A já bych obecně doporučil - rozchodit to večer doma v obyváku, nabíchat bedny, vzít sluchátka nějaký zdroj muziky a prosedět u toho do rána.... :D
chci se optat,zda na grupu 1-2 vždy potřebuju oba kanály compresoru.

mám dbx 166xl, a zajímalo by mě,zda je možné použít jeden kanál pro grupu 1-2 a druhej pro 3-4 , ale to bych asi přišel o stereo že

moc díky za radu
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Já se vyjádřil v SZ, takže ještě někdo....?
Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik »

Obnovuji téma :P Jen se chci pochlubit. I když je starej a bazarovej, já mám radost jak malý děcko :) Doufám, že bude šlapat dobře a dlouho.
Přílohy
P1000842dd.jpg
P1000842dd.jpg (51.01 KiB) Zobrazeno 5718 x
Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“