notebook a brumenie

100-230-400 V..., rozvaděče, jištění, kabely, předpisy, oprávnění apod.
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
zvuk Attik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: notebook a brumenie

Příspěvek od zvuk Attik »

blaha píše:Co takhle najít příčinu šumu a odstranit ji?
jj, ale ja neriesim pricinu sumu, (to bude inokedy).
Aj ked uz viem, ze sa sum neda celkom odstranit, ale len obmedzit.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

No nevím, asi mi něco uniká, ale pořád si myslím, že je lepší odstranit příčinu, než krkolomě řešit následky a navíc ještě za cenu zmršení zvuku, protože nikdy to nebude už ono.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
zvuk Attik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

blaha píše:No nevím, asi mi něco uniká, ale pořád si myslím, že je lepší odstranit příčinu, než krkolomě řešit následky a navíc ještě za cenu zmršení zvuku, protože nikdy to nebude už ono.
Neviem, praveze asi mne unikla tema, zacal som riesit brum s notebooku, a zakoncil som to sumom.
___
No, ten brum by som odstranil na isto aj z externou zvukovou kartou?
blazoid
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

notebook a brumenie

Příspěvek od blazoid »

HOJ,

myslím že bych to tu tak krkolomně neřešil...DI-BOX stojí dvoukanálovej kolem 600 (starší). Symetrizace signálu se používá z důvodu eliminace signálů, který se na signálové cesty namodulují cestou...tedy +/zem ti jede normálně signál a -/zem ti jede ten samej signál akorát je invertovanej -rušivé signály se indukují do obou cest stejně, se stejnou polaritou...mix pak vezme signál mezi -/zem, otočí ho a sečte se signálem +/zem...to co se do toho cestou naindukovalo se odečte a u mixu máme přibližně dvjnásobný signál -notebook ti samozřejmě sám o sobě symetrickej signál nevyplodí...opravdu radím DI-BOX a bude to v klidu......nebo lepší externí zvukovku...
sledge
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od sledge »

Ještě je možné použít oddělovací trafo do napájení adaptéru:
http://www.trafo.cz/cz/produkty/gb.php?cc=10" onclick="window.open(this.href);return false;

Stačí nejméně výkonný.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
zvuk Attik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

notebook a brumenie

hmm, pravdepodobne mi externa zvukova karta za par eur asi nepostaci.
Takze mi ostava bud pouzit Di - Box ao. pouzit oddeľovacie trafo do napájania adaptéru.

Použiť lepšiu externú zvukovú kartu?
napríklad aku?
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

notebook a brumenie

Příspěvek od blaha »

Například já používám Lexicon Alpha a spokojenost. Je to asi nejlevnější použitelná.

Jinak, opět je tu toho o USB zvukovkách dost napsáno. Takže přečíst, nastudovat a pak se ptát.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Frenk
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od Frenk »

Tohle je podle mě nutné rozdělit na dva problémy. 1. je zemní smyčka, ta vznikne stejně snadno na interní zvukovce i externí, pokud ta externí není nějak galvanicky oddělená, zatím jsem takovou v ruce neměl. 2. Pronikání rušení z napájení, dazových sběrnic atd. do výstupů tedy rušení je přímo už v samotném signále, tady samozřejmě externí pomůže vždy. My máme ve zkušebně Lexicon Omega a M-audio FastTrack a obojí při připojení k monitorům dělá bordel, sym, nesym, plovoucí zem to je úplně jedno, pomůže jen oddělení země DI.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Lentil.CZ
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od Lentil.CZ »

Ja jsem vyresil brum takovym zpusobem, ze jsem nepripojil pocitac klasicky zivy na HOT a zem na COLD + zem symetriky, ale jen zivy na HOT a zem na COLD symetriky a nebrumi. Predpokladam, ze to samy to bude i s notebookem. Co na to rikaji ostatni? Skryva tohle reseni nejakou zradu?
Jakub M
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

notebook a brumenie

Příspěvek od Jakub M »

ak je zaručená zem inou slučkou, tak v podstate nie. Diferenčný zosilovač si poradí. No zem môže mierne plávať a môže to občas narobiť trošku paseky s úrovňami.
Najlepšie riešenie je predsa len oddeliť signál najlepšie aktívnym diboxom alebo oddelenou rozvodnicou.
NetLas s.r.o.
- Laserové systémy, vývoj v oblasti elektroniky a automatizácie
- Montáž, údržba a servis elektroniky, webové a IT riešenia
KamilV
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od KamilV »

Frenk píše:My máme ve zkušebně Lexicon Omega a M-audio FastTrack a obojí při připojení k monitorům dělá bordel, sym, nesym, plovoucí zem to je úplně jedno, pomůže jen oddělení země DI.
Já mám M-audio FastTrack Mk 2 a k monitorům ji připojuju bez DI. Bez problémů. Ale výstupy má jen nesym. Na ten metr a půl to ale neva...
Gustav
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od Gustav »

8)Lentil.cz - [-X Použít místo zapojení 3 žilovým přívodem ,jen 2-nese problém v jištění před NEbezpečným dotykem v případě poruchy izolace ,kdy na skříňi přístroje bude FÁZE [-o<
Lentil.CZ
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od Lentil.CZ »

Gustav: Jsem neříkal odpojit PE, ale u XLR zem. Zemi myslim audio zem. Nejsem (sebe)vrah, abych odpojoval PE...
Gustav
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od Gustav »

8) Omlouvám se Lentil.cz za své NEpochopení :oops: , tak to je OK, v signálové cestě - jsi vlastně vyrobil ze SYM. horší ASYM. ale k malé délce kabelu je to zanedbatelné ;-) jako i k LINE síle signálu 1,55V
Lentil.CZ
Uživatel
Uživatel

notebook a brumenie

Příspěvek od Lentil.CZ »

Prave jsem mel za to, kdyz takto udelam z nesymetrickyho signalu spojeni (z PC), tak se na kabelu naindukuje stejne napeti i do HOT i do COLD, tak v principu by to mělo být to samý, jak symetrický vedení ne? Jen nevím jestli toto řešení lze používat a nebo jestli raději použít dibox, jedná se o linku.
Odpovědět

Zpět na „Elektroinstalace“