Nastavenia stojanov

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavenia stojanov

Příspěvek od OK2MDK » čtv 06. led 2011 18:54:07

když teda finance nedovolí, nenapadlo tě tu trubnu něčím zatížit? (neni rypanec, spíš jako dotaz jesli je to technicky možné) třeba to protizáváži vyměnit za doslova kus železa (jak na starých tesla stojanech), který bude mit původni tvar a pěknou pvrchovou úpravu, aby to vypadlo, vyrovnáš síly a jeto:-)

Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick » čtv 06. led 2011 18:58:55

jj, cesta je zvětšit protizávaží (láhev s vodou/pískem je studiová záležitost), což ale na hodně vysunutém ramenu stejně nepomůže, anebo kvalitnější stojan...

anebo např. sehnat tohle: my máme jeden docela starý stojan, co má rameno spojené se stojanem přes ozubená kola, tj. do sebe zapadnou a absolutně drží

rumcajs

Příspěvek od rumcajs » pát 07. led 2011 13:12:59

Pěkný den,

petlahev s pískem zavěšenou na konci ramene stojanu, to by vypadlo rozhodně dost stylově :D

jinak je dobrý nápad s tím vylepšením hmotnosti konce ramene, oni to šidí, aby to vypadalo, tak tam nasunou plastový nálitek,... jsou to ... zkusím s tím něco spáchat.

Jinak k těm zubatým kolům, také takový jeden stojan vlastním. Ty nemají chybu, to se utáhne a drží. Zlaté to stojany.

Díky moc za nápady.

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » pát 07. led 2011 15:58:54

Ja som mal podobny problem aj so stojanmi K&M - ked je sibenica prilis vytiahnuta,
tak sa ten sroub v strede neda dotiahnut aby sa to po case nezvalilo. Bolo mi poradene, ze rozobrat klb,
stlacit kombinackami to U a poskladat naspat. Este som sa k tomu nedostal, tak neviem povedat
ci to pomoze. Davam si pozor, aby sibenica bola vyvazena.

Co sa tyka toho zavazia, mozno by sa dalo natlacit do vnutra trubky sibenice bud plastelinu alebo plastelinu s brokmi/gulickami z loziska,
alebo nieco podobne tazke. Zatial len napad, neskusal som ci sa da dostat do vnutra tej trubky. Teoreticky aj by
mohol stacit aj piesok, ale z toho by som mal strach pri transporte a pod.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 07. led 2011 19:26:15

Co na to davas za mikrofon ? Mozna by to chtelo nejakej bytelnejsi stojan pokud je to nejakej tezsi kousek. Muzu nabidnout studiovy stojany sE stand1 ci stand2 , jenze to neni uplne levna zalezitost.

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... /se+stand/

Jinak to je duvod proc stojany Guil ktery tu mame (spanelske provenience) maji ty pritlacny treci plochy rejhovay jakoby do vzoru paprsku slunce. Ono to pak mnohem lip drzi nez hladky plochy. Ma to napriklad model PM-23 (http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... dat/pm-23/) ... mozna by to stalo za to vyzkouset.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » pát 07. led 2011 20:55:33

Nechtěl bych tahat kejs s 15ti takovými stojany :-)
Dělám, co mě baví.

Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav » pát 07. led 2011 21:03:48

:-D Já taky NEEEE ! To radši přejdu na Plastový těla mikrofonů s citlivou zvukově , kapslí 8) Zvukař Gustav

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 07. led 2011 21:14:19

TomasVv píše:Nechtěl bych tahat kejs s 15ti takovými stojany :-)
... jestli myslis sE Standy tak taky nejsou natahani, pisu ze jsou to STUDIOVE STOJANY. Naopak Guil PM-23 se tahaj uplne stejne jako kterykoliv jiny stojany. Ja se taham s 10+2 kousky v placatym plastovym SKB 3i kejsu s rukojeti ale hlavne koleckama, coz je super v tom ze to clovek pobere sam a pul hmotnosti se veze. Nekde jsem mel fotky...

Sam Jr.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sam Jr. » pon 10. led 2011 11:01:29

i KM se časem unaví a nedrží (několika leté každodenní používání) když je opravdu potřeba vytáhnout na doraz, co rozebrat a vyměnit ty gumový podložky? moje, co používám jen několikrát do roka drží nastavený jakkoliv.

k tomu používání hlavy :) dost často se nastačím divit, jak si lidi jsou schopni nastavit mikrofonní stojan nebo bubenící stojany na činely ... kolikrát mě to fakt rozum nebere :-D další kapitola jsou zpěvácí co při zpívání nevěděj co s rukama a nenechaj stojan na pokoji ani na vteřinu.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 17. led 2011 20:31:42

safa píše:Ja se taham s 10+2 kousky v placatym plastovym SKB 3i kejsu s rukojeti ale hlavne koleckama, coz je super v tom ze to clovek pobere sam a pul hmotnosti se veze. Nekde jsem mel fotky...
... tak zminene fotky jsem nenasel tak jsem o tom rovnou natocil video (bylo to na "prvni dobrou", omlouvam se jestli jsem nekde prkenej :-) ):

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » pon 17. led 2011 23:50:32

Pokud na bedně/casu nesedí dva lidé a třetí ji přitom zavírá, pak není prostor naplno využit a musí se doplnit :mrgreen: O stojanech to platí dvojnásob. Zavíral jsem devět stojanů do dřevěné bedny bez výplně, někdy i napětkrát; byla dělaná na osum.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!

Návštěvník

Nastavenia stojanov

Příspěvek od Návštěvník » čtv 09. čer 2011 23:10:35

Taky většinou pomůže otočit stojan "do protisměru" tak, aby váha mikrofonu na konci ramene šroub v kloubu utahovala a ne povolovala, jak tomu obvykle bývá.

Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert » čtv 08. lis 2012 21:41:48

safa píše:
safa píše: ... tak zminene fotky jsem nenasel tak jsem o tom rovnou natocil video (bylo to na "prvni dobrou", omlouvam se jestli jsem nekde prkenej :-) ):
=D> =D> Tohle video budu pouštět bedňákům, po tomhle vysvětlení pochopí balení stojanů i cvičená opice (tudíž bedňák má jistou šanci :smt043 )

Nicméně je to hodně lákavá varianta přepravy, na kolik tento konkrétní set vyjde? dělají se menší?
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.

pernik
Uživatel
Uživatel

Nastavenia stojanov

Příspěvek od pernik » pát 16. lis 2012 15:11:43

Ja som na niektorých stojanoch vymenil originálne motýle na uťahovanie za robené.
Kamarát mi na konce predĺžených matiek navaril dostatočne dlhé (aby to šlo ľahko utiahnuť) tyčky
a neexistuje aby som rukou strhol závit na predĺženej matke. Takisto občas vymieňam tie gumové podložky za mäkšiu gumu.
Přílohy
spojovaci-matice.jpg
spojovaci-matice.jpg (10.81 KiB) Zobrazeno 4123 x

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » ned 18. lis 2012 21:08:54

Výška stojanu na univerzál, průměrně uvažující jedinec si ho nastaví sám . Jdo taky o to jestli se jedná o akci kde si můžeš dovolit podiového zvukaře, který ten stojan vystudované učitelce základní umělecké školy ten stojan upraví. Odbíhat od mixu je naprd.

Nebo tohle : :lol:

http://www.optogate.com/html/micmove.html

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“