Problém s ovládáním LED PAR pres DMX LED kontroler

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Martin_zacatecnik

Problém s ovládáním LED PAR pres DMX LED kontroler

Příspěvek od Martin_zacatecnik » čtv 20. led 2011 23:00:14

Ahoj,
Poridil jsem nasledujici mix http://kytary.cz/chauvet-obey-3/HN113908/ a k tomu LED Pary http://www.pmuzik.cz/p8401-STAIRVILLE-L ... LIERT.html
Ovsem nastal problem, ktery se mi nedari vyresit, jsem v teto oblasti novacek, tak bych chtel poprosit o radu ... Problem je, ze se mi nedari pomoci mixu v parech rozsvitit modre diody ... Pri rezimu "Manual RGB" se cervenym faderem rozsviti cervena, ale zelenym faderem se zase rozsviti cervena a modrym faderem se rozsviti zelena. Tlacitka s prednastavenymi barvami take funguji podivne. Muze byt problem v tom, ze ten mix je pouze 3 kanalovy a ty pary jsou 5 kanalovy ? (v navodu k parum je uvedeno: channel 1 value RGB control atd..., channel 2 value red, channel 3 value green, channel 4 value blue, channel 5 no function atd ..)...Jedine jak si to jako amater dovedu vysvetlit, je ze ty pary maj na prvnim kanalu to ovladani rgb a jednotlive barvy jsou az na kanalu 2-4 a mix ma barvy na kanalech 1-3...Myslite, ze je problem v tomto ? Jestli ano, je nejeke reseni nebo je proste tento mix s timto typem paru nekompatabilni ??

Dekuji za pomoc.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Re: Problém s ovládáním LED PAR pres DMX LED kontroler

Příspěvek od Frenk » čtv 20. led 2011 23:33:07

No odpověděls si sám :-) Jedinné co mne napadá je jestli ten pult neumí své kanály patchnout na jiné DMX kanály. Případně ubastlit si převodníček co ti to zpřehází, ale to asi nemá cenu řešit.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pát 21. led 2011 15:27:22

Možná tě bude zajímat tohle
http://blog.ricohansen.dk/Attachments/S ... manual.pdf

Není to asi úplně to světýlko co máš, ale myslím, že to bude stejné.

Martin_zacatecnik

Příspěvek od Martin_zacatecnik » sob 22. led 2011 19:40:45

Ahoj, dekuji za pomoc.
Ten manual je presne ten, ktery ke svetlu byl, ale nepovedlo se mi to naadresovat ... (ale jak jsem psal, jsem zacatecnik ...) . Myslite, ze by teda ty svetla s tim mixem fungovali ? jestli ano, pri jakem nastaveni DIP prepinacu ? Mix uz jsem ac nerad bohuzel vratil, ale jenom, abych vedel, kde jsem delal chybu ?

Dekuji.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pon 24. led 2011 18:22:47

Myslím, že by ty světla s tímhle mixem nefungovaly(tak jak mají). Neznám ho, ale pokud má jen tři kanály, tak jak chceš ovládat 5ti kanálové světýlko?

Martin_zacatecnik

Příspěvek od Martin_zacatecnik » pon 24. led 2011 20:23:42

Ahoj,
Ja myslim, ze by to fungovalo pouze v pripade, kdyby mely stejne naadresovany ty prvni tri kanaly (Ch1-red,ch2-green,ch3-blue) a pak by melo byt jedno, ze ten pult ma jenom tri kanaly a svetlo 5 nebo ne ?

Kady
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kady » úte 25. led 2011 8:26:19

No zaleží jak je dělaný světlo. Já mám například na LEDkách Ch 1-3 RGB ale bez Ch 4 kde je hlavní dimmer nic nepustím. Tudíž si také myslím že by byl 3 kanál mix k ničemu bez nějakých dalších úprav.

Martin_zacatecnik

Příspěvek od Martin_zacatecnik » stř 26. led 2011 14:30:19

To je asi pravda ... Dik

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » čtv 27. led 2011 19:05:55

Však tím dodatkem v závorce (jak mají) jsem myslel, že by to nějak mohlo chodit, ale rozhodně ne tak, jak by mělo, nebo mohlo.

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“