Zkušenosti s kvalitou kabelů
-
- Reklama
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle jsem vůbec nepochopil: "Mají teda trochu horší mechanické vlastnosti, ale po nějakém čase používání se to zlepší".chenzi píše:Zdravim. Asi musim trochu nesouhlasit. Mam kabely Omnitronic,
a jsem s nima "docela" spokojeny. Mají teda trochu horší mechanické vlastnosti, ale po nějakém čase používání se to zlepší. Jinak koncovky jedině Neutrik. Proel a podobně jsou k ničemu...
Pokud to používáš doma, tak asi no problem....
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
- Pavel Sedlák
- Uživatel

- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... ono jsou "hotove kabely" (cinska prace za levno a zalisovane konektory ala Planet Waves) a HOTOVE KABELYpavel2 píše:Hotové kabely mně většinou zklamaly...
Z tehoz materialu vyrabime i zakazkove kabely v nasem kabelovem konfiguratoru:
http://shop.audiopro.cz/katalog/kabely- ... -a-patche/
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Kubanec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo jak je to s kvalitou kabelů Schulz:?
Já jsem si v nouzi koupil pár metrů za 30kč/m a nečekal jsem žádný zázrak, ale to že jsem naměřil jeho kapacitu na 7m asi 17nF mě totálně dostalo, předpokládaná kapacita byla do 1nF. Ta kytara pak hraje naprosto otřesně. Dokonce i noname kabel měl kapacitu do 1nF a hrál daleko líp, ale na druhou stranu bručel a Schulz nebručí ani trochu.
Já jsem si v nouzi koupil pár metrů za 30kč/m a nečekal jsem žádný zázrak, ale to že jsem naměřil jeho kapacitu na 7m asi 17nF mě totálně dostalo, předpokládaná kapacita byla do 1nF. Ta kytara pak hraje naprosto otřesně. Dokonce i noname kabel měl kapacitu do 1nF a hrál daleko líp, ale na druhou stranu bručel a Schulz nebručí ani trochu.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... to je predpokladam hodnota vodic-vodic (Gotham u levnejsich DGS ma 62 na metr) . Jinak hodnoty vodic-stineni byvaji kolem 170 pF/m. Tedy ... ne ze by na tom az tak nejak moc zalezelopavel2 píše:No co dodat - za 30,- Kč je například metr Taskeru C300.
Myslím, že má kapacitu cca 70pF/m, hlavně ale je parádně elastický, dobře vrstvený a docela odolný.
BTW co to znamena ze je "dobre vrstveny" ?
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Pavel Sedlák
- Uživatel

Tak jsem vyhrabal katalog a C300 má: 88pF core/shield, 90 Ω/km.
Vrstvení - to je fakt pěkně blbý výraz, ale lepší jsem si nevybavil
No mám na mysli: jádro, izolaci, vodivou izolaci (zase blbost), stínění a nakonec vnější izolaci.
Jinými slovy - neustálé rozbalování a sbalování mně s těmahle kabelama až tak neprudí...
70pF/m má TSK 1031, ale ten už není tak fajnově elastický a proto ho moc nikam netahám...
Vrstvení - to je fakt pěkně blbý výraz, ale lepší jsem si nevybavil
No mám na mysli: jádro, izolaci, vodivou izolaci (zase blbost), stínění a nakonec vnější izolaci.
Jinými slovy - neustálé rozbalování a sbalování mně s těmahle kabelama až tak neprudí...
70pF/m má TSK 1031, ale ten už není tak fajnově elastický a proto ho moc nikam netahám...
Zdravím,
mám asi trochu kacířský dotaz, ale chci se zeptat, jak moc je velký rozdíl mezi různými mikrofonními kabely, co se týče kvality zvuku. Je mi jasné, že se kabely liší mechanicky a kvalitou letování apod., ale zajímá mne zvuk.
Když si totiž najdu na netu slepé testy signálových kabelů u HI-FI sestav, zjišťuji, že mezi kabelem za 100 000 a dvoulinkou za dvacku metr není slyšitelný rozdíl dokud informovanému posluchači neřeknete, co má slyšet. Takže jistě chápete, že mne zajímají rozdíly u mikrofonních kabelů, kde zdaleka takové cenové rozdíly nejsou.
Díky moc.
mám asi trochu kacířský dotaz, ale chci se zeptat, jak moc je velký rozdíl mezi různými mikrofonními kabely, co se týče kvality zvuku. Je mi jasné, že se kabely liší mechanicky a kvalitou letování apod., ale zajímá mne zvuk.
Když si totiž najdu na netu slepé testy signálových kabelů u HI-FI sestav, zjišťuji, že mezi kabelem za 100 000 a dvoulinkou za dvacku metr není slyšitelný rozdíl dokud informovanému posluchači neřeknete, co má slyšet. Takže jistě chápete, že mne zajímají rozdíly u mikrofonních kabelů, kde zdaleka takové cenové rozdíly nejsou.
Díky moc.
A vzhledem k úrovni signálů by to muselo být SAKRA slyšet (bylo-li by to tak). Tedy: objektivně by zvuku uškodila hlavně velká kapacita kabelu. Slyšel jsem hrůzné hystorky o kabelech, co na 20m měly útlum na 15kHz 6 dB. Tak jsem změřil (uznávám - jen na dva různé) kabely (v délce cca 100m, natočené na bubínku zátěž 600ohm). Výsledek: křivka se začne sklánět až někde u 100kHz o cca 0,5dB. Takže bych si hlavně dal pozor na mechanické provedení a jestli nemá sklon k mikrofoničnosti.johny_r píše:Když si totiž najdu na netu slepé testy signálových kabelů u HI-FI sestav, zjišťuji, že mezi kabelem za 100 000 a dvoulinkou za dvacku metr není slyšitelný rozdíl dokud informovanému posluchači neřeknete, co má slyšet. Takže jistě chápete, že mne zajímají rozdíly u mikrofonních kabelů, kde zdaleka takové cenové rozdíly nejsou.
Díky moc.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mmno vznikajici RC clanek je jedna vec ktera asi pri relativne kratkych vzdalenostech zase takovej problem nebude. Kdysi mi hosi z rozhlasu vypraveli jak na Lochotine prenosy Porty tahali vojenskou dvojlinkou asi 300m do prenosaku ... a taky to slo.
U mikrofonnich kabelu je spis IMHO dulezite jak se budou chovat v zarusenem prostredi kde vedou silove kabely k PA, k nastrojovce, ke svetlum, v publiku je nekolik set mobilu, nedaleko na kopci stoji vysilac a podobne. Mivali jsme studio nad prahou v Jilovisti, coz je asi 2km od vysilace Cukrak. DO vsech kabelu (pro instalaci jsem tenkrat pouzili Eurocable) nem tam lezlo piskani z vysilace, potichu ale lezlo. U jednoho, dvou, trech mikrofonu to slyset skoro nebylo ale kdyz se natocily treba smycce 8x pres sebe (znate jak se kvartetem imituje symfonak
) tak v tech 16ti stopach kdyz se to piskani secetlo tak to bylo sakra znat. Pak byl problem jak to z ty nahravky dostat ... fakt opruz a ja to v tech nahravkach dodnes slysim i z desky. Pomohlo az pretahat dulezity trasy (v podstate 90 procent casu clovek toci stejne po dvou dratech) kabelem GAC-4/1 s dvojitym soubeznym stinenim. Ostatne tadyhle je o tom clanecek v nasi sekci "Reseni":
http://www.audiopro.cz/reseni/studiova- ... rovni.html
Druha zajimava vec vhodna k otestovani je schopost kabelu produkovat selest pri pohybu. Schavlne si to nekdy zkuste ... zapojte si kabel do mikrofonniho vstupu, vytocte si trochuvic GAINy, pustte si to do poslechu a ... s kabelem si zatreste. Vsimnul jsem si toho kdyz jsem u nas v poslechovce zapojoval tu hromadu aktivnich beden co tam mame. Mel jsem tam (krome nasich Gothamu kterych se mi nedostavalo) nejake vzorkove kabely od Radial a od Mogami ... a kdyz jsem jeden zapojil do bedny zacalo v ni sustit. Kdyz jsem se prestal hejbat tak to ustalo ... prisle jsem na to ze ten Mogami kdyz s nim zahejbu tak dela strasny veci. Od ty doby se na to obcas zamerim a divili byste se co je slyset kdyz zatresete treba kabelem Planetwaves (to jsou ty co spravne fungujou jen jednim smerem) zapojenym v aparatu ;-] .
U mikrofonnich kabelu je spis IMHO dulezite jak se budou chovat v zarusenem prostredi kde vedou silove kabely k PA, k nastrojovce, ke svetlum, v publiku je nekolik set mobilu, nedaleko na kopci stoji vysilac a podobne. Mivali jsme studio nad prahou v Jilovisti, coz je asi 2km od vysilace Cukrak. DO vsech kabelu (pro instalaci jsem tenkrat pouzili Eurocable) nem tam lezlo piskani z vysilace, potichu ale lezlo. U jednoho, dvou, trech mikrofonu to slyset skoro nebylo ale kdyz se natocily treba smycce 8x pres sebe (znate jak se kvartetem imituje symfonak
http://www.audiopro.cz/reseni/studiova- ... rovni.html
Druha zajimava vec vhodna k otestovani je schopost kabelu produkovat selest pri pohybu. Schavlne si to nekdy zkuste ... zapojte si kabel do mikrofonniho vstupu, vytocte si trochuvic GAINy, pustte si to do poslechu a ... s kabelem si zatreste. Vsimnul jsem si toho kdyz jsem u nas v poslechovce zapojoval tu hromadu aktivnich beden co tam mame. Mel jsem tam (krome nasich Gothamu kterych se mi nedostavalo) nejake vzorkove kabely od Radial a od Mogami ... a kdyz jsem jeden zapojil do bedny zacalo v ni sustit. Kdyz jsem se prestal hejbat tak to ustalo ... prisle jsem na to ze ten Mogami kdyz s nim zahejbu tak dela strasny veci. Od ty doby se na to obcas zamerim a divili byste se co je slyset kdyz zatresete treba kabelem Planetwaves (to jsou ty co spravne fungujou jen jednim smerem) zapojenym v aparatu ;-] .
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Jasně, tohle je rušení. Spíš to byla reakce na to, jak může kabel ovlivnit zvuk ( sorry, to mam z toho, jak mi sajou krev Hi-endisti s těma kecama o důležitosti kabelů (obyčejně do 20cm dékly).safa píše:U mikrofonnich kabelu je spis IMHO dulezite jak se budou chovat v zarusenem prostredi kde vedou silove kabely k PA, k nastrojovce, ke svetlum, v publiku je nekolik set mobilu, nedaleko na kopci stoji vysilac a podobne.