Allen Heath ZED serie

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Allen Heath ZED serie

Příspěvek od Jiriczek »

Zdravim,

chci se zeptat, stojím před koupí a rozhoduji se mezi pultem GL2400/24 a ZED-436.

Slysel jsem o kroucení serií ZED a o nejakych problemech na vstupech, ktere jiz jsou udajne vyresene.

Chci se zeptat na zkusenosti s pultem ,, mate nekdo? Já fakt nevím co koupit. GL má 20 mic a ZED 30 mic vstupů. Dejme tomu, že teď o počet vstupů moc nejde. Jde mi o kvalitu zvuku a výdrž mixu.

Díky, za všechny názory a odpovědi
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Tak jsem si vybral GL2400/24 :-) snad nesklame
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Hele a na čem jsi zvučil doteď??? On ten GL2400 není taky žádná výhra. Osobně jsem vždy nasratý když mám někde zvučit a je tam tento kousek. Když jsem se díval na tvé WWW tak do klubů a na metal by rozhodně více pomohl nějaký digitál. 01V96 je třeba plně vybavený 40ti kanálový pult a dá se určitě sehnat za cca 40 kKč.
frantik
Uživatel
Uživatel

GL

Příspěvek od frantik »

to J.J.: Chtěl jsem se zeptat, jestli máš jako příznivce digitálů odpor k análu jako takovému nebo konkrétně jen k modelu GL2400 nebo k řadě GL či k Allen_Heath jako značce. A když anál, tak jaký a proč. Já mám ještě původní GL2200 a jsem s ní spokojený. Dík předem za postřehy z praxe.
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Fakt je, že při zvučení na analogu mi vždycky něco schází ke štěstí. Allen Heat jako značka mi určitě nevadí, třeba na takové ML5000 se mi zvučí hezky - to platí o všech dobře vybavených pultech, bohužel cena a velikost je většinou nepřijatelná. Na řadě GL se mi nelíbí jednak korekce (hodně široké a navzájem se ovlivňují) a hlavně změna barvy zvuku s polohou faderu. Nejlépe zvučit tak, že zarovnám všechny fadery na pozici "0dB" a úrovně řídím pomocí gainů - pokud stojí na pódiu monitorák.
Jinak ještě každý kdo si někdy kalkuloval cenu pultu musí uznat, že analog vychází trochu "draho" oproti digitálu.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Na venkovskou nebo max. okresní ligu s tou GL snad vystačím. Co se korekcí týče i bez schématu při pohledu na tišťák je jasné, že švábů je tam minimum, takže určitě vychází hodně hejblátek na jeden systém OZ a tudíž se to ovlivňovat vzájemně do jisté míry bude. U té GL2400 údajně už ty korekce trochu poměnili, měli by být užší, jest tak? Dělal jsi někdy na GL2200? Pokud jo, jak bys to srovnal s GL2400? Je to podle Tebe zhruba stejné co se korekcí a problémů s fadery týče?
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Nepotkávám se s takovýma pultama moc často, takže bych si netroufnul dělat nějaké vzájemné porovnání. Jisté je, že ty pulty mají určitě své místo v zvukařském světě. Jenom je potřeba si uvědomit opravdovou úroveň. Vadí mi když někdo o GL2400 tvrdí, že je to špičkový pult :-)
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Změna barvy zvuku s polohou faderů? Tak toho jsem si zatím nikdy nevšiml.
Jinak mám občas dojem, že se GL2400 zbytečně "démonizuje", jak v pozitivním tak v negativním smyslu. Je to prostě pult určité cenové a kvalitativní kategorie, není ani na dně, ani na špici, a z toho je třeba při srovnávání i doporučování vycházet.
frantik
Uživatel
Uživatel

GL

Příspěvek od frantik »

Něž jsem GL koupil, vše jsem mockrát zvažoval. Původně byl plán vejít se tak do 30 - 40 tisíc, vypadalo to tak od AH maximálně na PA28 nebo některý Mackie. GL jsem předem vynechal, v době výběru stála přes 63 litrů. Poté se naskytla možnost mít novou GL2200-424 za 57 litrů, takže jsem raději investoval víc. Myslím si, že ve srovnání s výbavou PA28 a všech cenově srovnatelných Mackie to nebyl zas tak špatný počin. Na venkovské poměry na živé zvučení je to furt určitě lepší a spolehlivější než cokoliv od Uliho, hlavně že jsou dps uvnitř svisle, 100mm ALPSy na klikách a pult je ještě dělaný v Anglii (aspoň doufám).
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Aleš píše:Jinak mám občas dojem, že se GL2400 zbytečně "démonizuje", jak v pozitivním tak v negativním smyslu. Je to prostě pult určité cenové a kvalitativní kategorie, není ani na dně, ani na špici, a z toho je třeba při srovnávání i doporučování vycházet.
Aleši přesně to jsem měl na mysli. Navíc tvrdím že třeba s 01V96 to nejde zvukově srovnávat, tak mi to pak přijde jako drahý nákup. Ale je to věc každého co se mu líbí.
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

S 01V96 nemám srovnání, viděl jsem ji pouze jako návštěvník na pár akcích ve spojení s KV2, ovšem jednalo se vždy o týž aparát a byla tam pokaždé dosti fatální chyba mezi fadery a židlí:-)
Se započtením efektového racku je trochu nevýhodný každý analogový pult, já měl všechny přístroje už z dřívějška, takže to tak nebolelo. Rozhodně nechci tvrdit, že to je nejlepší řešení, ale funguje to zatím také a časem se uvidí...
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Zkoušeli jsme porovnat 01V96 s GL2200 u mého kamaráda. Klasický okresní bigbít. Kompakty 2x15 + 1 1/4 2,5pásmo + 2x18 sub na stranu. Zesy QSC + CREST. Mic Audix + shure. Slušné podium venku. Největší okamžitě slyšitelný rozdíl je v dynamickém rozsahu a dosažitelném odstupu. Dojde k velkému zpevnění na basech. Kolega se už GL zbavil a má teď LS9- což je pro live ještě lépe vybavený pult i když na první pohled ne tak cenově výhodný.
trupr
Uživatel
Uživatel

Allen Heath ZED serie

Příspěvek od trupr »

Taky jsem se dlouho rozmýšlel jestli AH-ZED 420 nebo soundcraft a rysknu to zedko od AH. Snad to mají už vychytaný.
Odpovědět

Zpět na „Allen & Heath“