Allen Heath ZED serie
-
- Reklama
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Allen Heath ZED serie
Zdravim,
chci se zeptat, stojím před koupí a rozhoduji se mezi pultem GL2400/24 a ZED-436.
Slysel jsem o kroucení serií ZED a o nejakych problemech na vstupech, ktere jiz jsou udajne vyresene.
Chci se zeptat na zkusenosti s pultem ,, mate nekdo? Já fakt nevím co koupit. GL má 20 mic a ZED 30 mic vstupů. Dejme tomu, že teď o počet vstupů moc nejde. Jde mi o kvalitu zvuku a výdrž mixu.
Díky, za všechny názory a odpovědi
chci se zeptat, stojím před koupí a rozhoduji se mezi pultem GL2400/24 a ZED-436.
Slysel jsem o kroucení serií ZED a o nejakych problemech na vstupech, ktere jiz jsou udajne vyresene.
Chci se zeptat na zkusenosti s pultem ,, mate nekdo? Já fakt nevím co koupit. GL má 20 mic a ZED 30 mic vstupů. Dejme tomu, že teď o počet vstupů moc nejde. Jde mi o kvalitu zvuku a výdrž mixu.
Díky, za všechny názory a odpovědi
Hele a na čem jsi zvučil doteď??? On ten GL2400 není taky žádná výhra. Osobně jsem vždy nasratý když mám někde zvučit a je tam tento kousek. Když jsem se díval na tvé WWW tak do klubů a na metal by rozhodně více pomohl nějaký digitál. 01V96 je třeba plně vybavený 40ti kanálový pult a dá se určitě sehnat za cca 40 kKč.
GL
to J.J.: Chtěl jsem se zeptat, jestli máš jako příznivce digitálů odpor k análu jako takovému nebo konkrétně jen k modelu GL2400 nebo k řadě GL či k Allen_Heath jako značce. A když anál, tak jaký a proč. Já mám ještě původní GL2200 a jsem s ní spokojený. Dík předem za postřehy z praxe.
Fakt je, že při zvučení na analogu mi vždycky něco schází ke štěstí. Allen Heat jako značka mi určitě nevadí, třeba na takové ML5000 se mi zvučí hezky - to platí o všech dobře vybavených pultech, bohužel cena a velikost je většinou nepřijatelná. Na řadě GL se mi nelíbí jednak korekce (hodně široké a navzájem se ovlivňují) a hlavně změna barvy zvuku s polohou faderu. Nejlépe zvučit tak, že zarovnám všechny fadery na pozici "0dB" a úrovně řídím pomocí gainů - pokud stojí na pódiu monitorák.
Jinak ještě každý kdo si někdy kalkuloval cenu pultu musí uznat, že analog vychází trochu "draho" oproti digitálu.
Jinak ještě každý kdo si někdy kalkuloval cenu pultu musí uznat, že analog vychází trochu "draho" oproti digitálu.
Na venkovskou nebo max. okresní ligu s tou GL snad vystačím. Co se korekcí týče i bez schématu při pohledu na tišťák je jasné, že švábů je tam minimum, takže určitě vychází hodně hejblátek na jeden systém OZ a tudíž se to ovlivňovat vzájemně do jisté míry bude. U té GL2400 údajně už ty korekce trochu poměnili, měli by být užší, jest tak? Dělal jsi někdy na GL2200? Pokud jo, jak bys to srovnal s GL2400? Je to podle Tebe zhruba stejné co se korekcí a problémů s fadery týče?
Změna barvy zvuku s polohou faderů? Tak toho jsem si zatím nikdy nevšiml.
Jinak mám občas dojem, že se GL2400 zbytečně "démonizuje", jak v pozitivním tak v negativním smyslu. Je to prostě pult určité cenové a kvalitativní kategorie, není ani na dně, ani na špici, a z toho je třeba při srovnávání i doporučování vycházet.
Jinak mám občas dojem, že se GL2400 zbytečně "démonizuje", jak v pozitivním tak v negativním smyslu. Je to prostě pult určité cenové a kvalitativní kategorie, není ani na dně, ani na špici, a z toho je třeba při srovnávání i doporučování vycházet.
GL
Něž jsem GL koupil, vše jsem mockrát zvažoval. Původně byl plán vejít se tak do 30 - 40 tisíc, vypadalo to tak od AH maximálně na PA28 nebo některý Mackie. GL jsem předem vynechal, v době výběru stála přes 63 litrů. Poté se naskytla možnost mít novou GL2200-424 za 57 litrů, takže jsem raději investoval víc. Myslím si, že ve srovnání s výbavou PA28 a všech cenově srovnatelných Mackie to nebyl zas tak špatný počin. Na venkovské poměry na živé zvučení je to furt určitě lepší a spolehlivější než cokoliv od Uliho, hlavně že jsou dps uvnitř svisle, 100mm ALPSy na klikách a pult je ještě dělaný v Anglii (aspoň doufám).
Aleši přesně to jsem měl na mysli. Navíc tvrdím že třeba s 01V96 to nejde zvukově srovnávat, tak mi to pak přijde jako drahý nákup. Ale je to věc každého co se mu líbí.Aleš píše:Jinak mám občas dojem, že se GL2400 zbytečně "démonizuje", jak v pozitivním tak v negativním smyslu. Je to prostě pult určité cenové a kvalitativní kategorie, není ani na dně, ani na špici, a z toho je třeba při srovnávání i doporučování vycházet.
S 01V96 nemám srovnání, viděl jsem ji pouze jako návštěvník na pár akcích ve spojení s KV2, ovšem jednalo se vždy o týž aparát a byla tam pokaždé dosti fatální chyba mezi fadery a židlí:-)
Se započtením efektového racku je trochu nevýhodný každý analogový pult, já měl všechny přístroje už z dřívějška, takže to tak nebolelo. Rozhodně nechci tvrdit, že to je nejlepší řešení, ale funguje to zatím také a časem se uvidí...
Se započtením efektového racku je trochu nevýhodný každý analogový pult, já měl všechny přístroje už z dřívějška, takže to tak nebolelo. Rozhodně nechci tvrdit, že to je nejlepší řešení, ale funguje to zatím také a časem se uvidí...
Zkoušeli jsme porovnat 01V96 s GL2200 u mého kamaráda. Klasický okresní bigbít. Kompakty 2x15 + 1 1/4 2,5pásmo + 2x18 sub na stranu. Zesy QSC + CREST. Mic Audix + shure. Slušné podium venku. Největší okamžitě slyšitelný rozdíl je v dynamickém rozsahu a dosažitelném odstupu. Dojde k velkému zpevnění na basech. Kolega se už GL zbavil a má teď LS9- což je pro live ještě lépe vybavený pult i když na první pohled ne tak cenově výhodný.
Allen Heath ZED serie
Taky jsem se dlouho rozmýšlel jestli AH-ZED 420 nebo soundcraft a rysknu to zedko od AH. Snad to mají už vychytaný.