Panorama
-
- Reklama
Panorama
Ahoj, jsem ve zvučení začátečník a potřeboval bych poradit s panoramou. Používáte ji při live? Kromě mikrofonů na zpěv a nástroje mě do mixu ještě jdou klávesy a el. bicí oboje ve stereu. Zpěv mám v groups 1-2 a nástroje 3-4. Jak mám nastavit panoramu na jednotlivých nástrojích (L, R) a na groups (3-4). Jak nastavujete panoramu na vstupech a na groups Vy pokud máte zdroj signálu ve stereu? (Je stejné nastavení i pro efekt?)
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ,
pokud používáš Subgrupy nař. 1-2 zpěvy, a 3-4 nástroje ( to je super, např. bicí 5-6 a návraty všech efektů 7-8 ) pak jejich panoramy nastavíš vždy lichá zcela doleva a sudá zcela doprava. A panorama jednotlivých nástrojů při míchání je pak závislá na nastavení panoramy na vstupech.
Jinak - používání panoramy jednoznačně ANO ! Samozřejmně jinak mícháš panoramu při P.A. systému odstup beden L a R 6 m a jinak na velkých stage , kde je vzdálenost výrazně vyšší ( 10 m a více ) a využívají se i např. C ( center ) .
pokud používáš Subgrupy nař. 1-2 zpěvy, a 3-4 nástroje ( to je super, např. bicí 5-6 a návraty všech efektů 7-8 ) pak jejich panoramy nastavíš vždy lichá zcela doleva a sudá zcela doprava. A panorama jednotlivých nástrojů při míchání je pak závislá na nastavení panoramy na vstupech.
Jinak - používání panoramy jednoznačně ANO ! Samozřejmně jinak mícháš panoramu při P.A. systému odstup beden L a R 6 m a jinak na velkých stage , kde je vzdálenost výrazně vyšší ( 10 m a více ) a využívají se i např. C ( center ) .
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To už záleží na tvém "uměleckém záměru". Je to výhodné , například když chceš celkově zesílit 5 zpěvů, tak netáhneš 5 klik , ale jen 2 subgrupy. Nebo pokud má pult inzerty na subgrupách, tak můžeš vřadit kompresor na subgrupu a upravovat jen ty nástroje které máš do té které subgrupy naroutované. klávesy k nástrojům ( 3-4 ) a bicí samostatně . Ale - je to fakt jen na tobě jak to navolíš , to co jsem zde popsal , je zaužívaný standard, ale jiní zvukaři ti můžou říct zase jiný postup.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... jo, to je fajn ale musi pult umoznovat provozovat jednotlive grupy jako mono. Slusny pulty tohle umej ale hral jsem pred mesicem ve vychodnim nemecku na nejakyho jednoduchyho SOundcrafta a ten to proste za zivyho boha neumel. Jinak samozrejme michani na grupach je fajn pomocnicek jen je treba vedet ze efekty napsiklad ze zpevu jsou v ten moment "pre-group-fader" cili grupa mi uroven efektu NEOVLIVNUJE. Kdyz si je toho clovek vedom tak se s tim daji delat efektymaly_medved píše:pokud používáš Subgrupy nař. 1-2 zpěvy, a 3-4 nástroje ( to je super, např. bicí 5-6 a návraty všech efektů 7-8 ) pak jejich panoramy nastavíš vždy lichá zcela doleva a sudá zcela doprava. A panorama jednotlivých nástrojů při míchání je pak závislá na nastavení panoramy na vstupech.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,