Ako na delay
-
- Reklama
-
pavel.vojta
- Uživatel

Ako na delay
Jen pro upřesnění, je třeba sledovat fázi satelitů a subů kolem dělícího kmitočtu. Delay jako takový se ti na subech nejspíše softwarem nepodaří ani změřit. 
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Ok, Dajme tomu ze mam SMAART soft a dbx 260 prirpaveny k testu
Ako na to? Neviem, ale podla mna je to celkom zaujmava tema na rozoberanie i ked mozno na dlhsie trate - zapnem zmeram - napisem vysledok pockam na odpoved zmeram znova napisem vysloedok pockam na odpoved
atd atd..
Po poslednom prispevku o tom ze bedne treba fazovo posuvat aj ked su nad sebou cize vertikalny posun .. a nie to este horizontalny uz pre mna zacina mat celkom dost zaujmavy vyznam.
od jakziva vesam repro na trussty a este ani raz som delay a fazy neriesil.
Sfazovat suby k sebe? :O Tak to uz je duplom haluz. Postavit suby vedla seba par na jednu par na druhu stranu dvihnut fader na kopaku a ide sa nestaci?? Treba nieco fazovat?
Myslim si ze tato problematika pre mna zacina byt viac ako zaujmava (neslo mi dohlavy preco v dbxku je faza pre kazdy kanal
)
Cize cakam nejaky "novacikovske" tipy, ako zacat:
Napr: "Zapni DBX", "Navol si menu delay", "atd" nie som uplna lama - ale ked uz to rozoberat tak tak aby bol aj Martin (admin) spokojny a aj lamy co to pridu znova riesit (tak ako ja)
Dakujem
Po poslednom prispevku o tom ze bedne treba fazovo posuvat aj ked su nad sebou cize vertikalny posun .. a nie to este horizontalny uz pre mna zacina mat celkom dost zaujmavy vyznam.
od jakziva vesam repro na trussty a este ani raz som delay a fazy neriesil.
Sfazovat suby k sebe? :O Tak to uz je duplom haluz. Postavit suby vedla seba par na jednu par na druhu stranu dvihnut fader na kopaku a ide sa nestaci?? Treba nieco fazovat?
Myslim si ze tato problematika pre mna zacina byt viac ako zaujmava (neslo mi dohlavy preco v dbxku je faza pre kazdy kanal
Cize cakam nejaky "novacikovske" tipy, ako zacat:
Napr: "Zapni DBX", "Navol si menu delay", "atd" nie som uplna lama - ale ked uz to rozoberat tak tak aby bol aj Martin (admin) spokojny a aj lamy co to pridu znova riesit (tak ako ja)
Dakujem
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
-
skeletons88
- Uživatel

Ako na delay
lama niesi :p
hm ale ja davam basy stale k sebe ked je podivna akustika a aj v tych najhoršich halach to tak robim a delay mam a netreba miho
nehovoriac o pripade ked su bedne poposuvane alebo pred a vzad tam už treba sa stym pohrat
hm ale ja davam basy stale k sebe ked je podivna akustika a aj v tych najhoršich halach to tak robim a delay mam a netreba miho
nehovoriac o pripade ked su bedne poposuvane alebo pred a vzad tam už treba sa stym pohrat
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Přesně tak. Samozné zpoždění nehraje roli (prostý fakt, že basy hrajou dříve než vršky), ale projeví se fázovým posunem v pásmu, které hrají oba zdroje. Obvykle se toto pásmo ohraničuje poklesem o 10dB (rozdíl, mezi silnějším a slabším zdrojem), záleží na řádu výhybky.pavel.vojta píše:Jen pro upřesnění, je třeba sledovat fázi satelitů a subů kolem dělícího kmitočtu. Delay jako takový se ti na subech nejspíše softwarem nepodaří ani změřit.
Účelem zpožďování je srovnat fázové průběhy obou zdrojů v tomto pásmu na sebe nebo asoň co nejblíž.
Dělám, co mě baví.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Aha, takže zapnout měření (mám Smaart - mohl bych to použít ne?) a koukat kde je pokles a zkoušet posouvat až tam pokles nebude?
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Přečetl jsem si o tom nějaké téma na anglickém fóru, tak uvidíme, nepřipadám si z toho nějak chytrej ...
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Asi takJiriczek píše: Přečetl jsem si o tom nějaké téma na anglickém fóru, tak uvidíme, nepřipadám si z toho nějak chytrej ...
Take zakladne otauky tu nikto neriesi.. kde dat mikrofon ako ho smerovat ako daleko co je dolezite atd atd merat obe strany naraz ci len lavu pravu atd len basy len vysky..
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
To neni uplne spatna otazka
Ja jsem myslel, ze si mic dam tam kam bych si dal FOH. Tzn. nekam na stred pred stage.
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Preto hovorim ze by to chcelo nejaky "lama navod" pre mna je otazka delay a fazoveho merania uplne novinkou a myslim si ze anglicke fora riesia to iste
a este tomu aj menej rozumiem.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Kdyby byl nekdo tak hodný a ujistil nás jak to máme přesně delat, bylo by to super... Hledal jsem na netu, ale přímo nějaký návod jsem nenašel.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Víš o nějakém?
Ako na delay
Já dávám měřící mic na FOH. Stejně všechno vztahuju k FOH...
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako na delay
Samozřejmě, výsledná optimalizace by měla být vztažena pro FOH, pokud nemá zvukař dobrý zvuk, nebud jej mít nikdo.
Ale pro měření sfázovanosti je vhodné omezit vliv místnosti či prostoru, pokud se takové místo podaří najít.
Ale pro měření sfázovanosti je vhodné omezit vliv místnosti či prostoru, pokud se takové místo podaří najít.
Dělám, co mě baví.