Zavěšený subwoofer

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zavěšený subwoofer

Příspěvek od xb »

Co myslíte - pověsit se zbytkem aparátu nebo je lepší nechat na zemi? Případně jestli máte někdo zkušenosti a jaké.
Mám v plánu to vyzkoušet příští týden a nerad bych se s tím na akci vypekl, takže mě případně odrazujte/podporujte :)
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Já osobně s tím dobré zkušenosti nemám :-) nevím jak ostatní, ale na zemi mi suby hrajou lip
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

Říká se že basy by se měly hezky tlačit po zemi. A teda takovéto řešení jsem na žádný koncertech ještě neviděl.
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Záleží na tom, jaké basy v jakém množství budeš věšet. Je to pak už i o tom jaký máš support atd. Ačkoliv se prý basy šíří všesměrově, my jme měli s jejich zavěšením , nebo umístěním do cca 1,5 - 2 m výšky nad diváky velmi dobré zkušenosti. Subjektivně vyšší účinnost, jakoby první řady ( když to není venkovská tancovačka s 20ti lidmi před podiem ) diváků ty basy netlumily.
mrak
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

ucinost

Příspěvek od mrak »

jak rika maly_medved.
Ale pokud je toho vykonu na basech malo, tak to bude hrat vice na zemi, v rohu, nebo kdyz se ty spodky (pokud jich je vice) daji co nejblize k sobe
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

ahoj, před pár týdny jsem čirou náhodou viděl tohle řešení v německu a především slyšel na vlastní uši.

line array od qsc (řadu nevím), nejprve venku asi pro 3 tis. lidí, pak za dva dny vevnitř pro 500 lidí

Hrálo to v obou případech naprosto skvěle. Až dopředu jsem se sice nenatlačil, ale je fakt, že jsem z nějakých třiceti metrů měl pocit hodně konkrétních basů. A jak borec slapoval na basu, to mám v hlavě ještě teď a ježí se mi chlupy na ruce :-)

Venku měli ty basy pověšený až nahoře, tj. v nějakých odhadem 15 metrech a pod tím hrozen.

Vevnitř byly hrozny zavěšeny v nějakých sedmi-osmi metrech, ale ty suby byly v tom hroznu dole, takže v nějakých pěti metrech od země.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Obecne dostanes zavesenim basovych beden "rovnomernejsi" pokryti na vetsi vzdalenost. Ale nebude to "tlacit". Pokud tedy nemas dost vykonu do rezervy, je to plytvani :-)
Vetsinou se to pouziva jako doplnek k basum na zemi, ktere tvori "zaklad". Mnohem vetsi efektivity samozrejme dosahnes zavesenim kardioidniho systemu...

O jaky system presne jde?
Odpovědět

Zpět na „Repro“