Jaký použít reproduktor pro subbas
-
- Reklama
-
marvinnrv
Teď jsem ještě porovnával sub
Behringer B1500D PRO
a
Behringer B1800D PRO
a přijde mi zvláštní že krom velikosti reproduktoru a velikosti vnějších rozměrů jsou data naprosto identická.
Tak se tak sám sebe ptám proč výrobce nabízí dva různě velké a osazené subbasy, když mají naprosto stejné parametry
Behringer B1500D PRO
a
Behringer B1800D PRO
a přijde mi zvláštní že krom velikosti reproduktoru a velikosti vnějších rozměrů jsou data naprosto identická.
Tak se tak sám sebe ptám proč výrobce nabízí dva různě velké a osazené subbasy, když mají naprosto stejné parametry
No já tedy čtu, že 15" má max. SPL 126 dB a 18" má 127 dB...
Proč by to nemohlo mít 1KW???
Taky ta cena tomu odpovídá, protože např. RCF 8003AS má 134 dB a je cca 3x dražší...
"uživatel Blaha" (
) Ti radí dobře....
Proč by to nemohlo mít 1KW???
Taky ta cena tomu odpovídá, protože např. RCF 8003AS má 134 dB a je cca 3x dražší...
"uživatel Blaha" (
-
marvinnrv
to:blaha
Co by jste pro moje využití řekl na tento subbas. Mě osobně na něm vyhovuje, že je aktivní + má rovnou ještě zesilovače pro satelity. Takže bych dal 8500,- za subwoofer a řekněme 4000,- za satelity a mám komplet sestavu jakou hledám za báječných 12 500,-
Teď jde ale zase samozřejmě o to jak subbas bude hrát??? RH Sound mi zrovna nic moc neříká a nikdy jsem to neslyšel hrát. Jestli se to však nechází na lepší úrovni neš Omnitornic a blíží se to +- k tomu subbasu Behringer, tak si myslím že pro věc pro kterou to má posloužit by to svůj ůkol mohlo splnit.
Na druhou stranu, zda se jedná taky o nic moc kvalitně sprocovaný a hrající subbas, tak si raději nějákou tu tisícovku přidám a vezmu ten Behringer s tím že bych později k satelitům musel popřípadě přikoupit ještě zesilovač, nebo je tahal přez tu hifáckou Yamahu...
Co by jste pro moje využití řekl na tento subbas. Mě osobně na něm vyhovuje, že je aktivní + má rovnou ještě zesilovače pro satelity. Takže bych dal 8500,- za subwoofer a řekněme 4000,- za satelity a mám komplet sestavu jakou hledám za báječných 12 500,-
Teď jde ale zase samozřejmě o to jak subbas bude hrát??? RH Sound mi zrovna nic moc neříká a nikdy jsem to neslyšel hrát. Jestli se to však nechází na lepší úrovni neš Omnitornic a blíží se to +- k tomu subbasu Behringer, tak si myslím že pro věc pro kterou to má posloužit by to svůj ůkol mohlo splnit.
Na druhou stranu, zda se jedná taky o nic moc kvalitně sprocovaný a hrající subbas, tak si raději nějákou tu tisícovku přidám a vezmu ten Behringer s tím že bych později k satelitům musel popřípadě přikoupit ještě zesilovač, nebo je tahal přez tu hifáckou Yamahu...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to na úrovni Omnitroniků. Ber alespoň to co má u nás servis a Behringer je skutečně nejnižší level kterým se dá zabývat, zbytek jsou vyhozený prachy.
Nad to se vykašli na nějaký pochybný bedny a HiFi zesilovač (prostě nezahraje - to si rovnou kup hifi bedny a hraj to tak), dal jsem ti typ na aktivní Behringery B212D ty ti vyhoví.
10" můžeš použít s max. 15" subwoferem, s 18" už bych se bál propadu pásma na nižších středech. Takže 8" je už opravdu out. Pravda máme tím osazený i bedny v divadle, ale pouze výkrytový na sále.
Nad to se vykašli na nějaký pochybný bedny a HiFi zesilovač (prostě nezahraje - to si rovnou kup hifi bedny a hraj to tak), dal jsem ti typ na aktivní Behringery B212D ty ti vyhoví.
10" můžeš použít s max. 15" subwoferem, s 18" už bych se bál propadu pásma na nižších středech. Takže 8" je už opravdu out. Pravda máme tím osazený i bedny v divadle, ale pouze výkrytový na sále.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
marvinnrv
Co jsem se teď koukal, tak třeba ta serie satelitu Behringer má stejný frekvenční rozsah, teda aspoň uváděny v e-shopech. Takže ať je to model B212D, nebo B208D oba mají uvedený rozsah 65 Hz-20 kHz s rozdílem že menší má puze 113dB a velká bedna 125dB ...
Takže si myslím že vámi zmiňovaný problém s propadem pásma na nižších středech by neměl být nijak velký, nebo?
Velké plus by byla cena, 2x B208D + sub B1500D PRO
Tato sestava by byla v jednom e-shopu za necelích 16 000,- a to si myslím je za komplet set dvou aktivních satelitů + aktivního subbasu docela dobré...
Chci do toho kompletu investovat max. 15 000,- až tak to bude na daný učel využití věci dost velký výdaj. Ale pořád lepší kompromis než sestava za 25 000,- a myslím si osobně že to bude hrát 10x lépe než kdybych tu hudbu pouštěl z hifi beden a té hifácké yamahy.
Takže si myslím že vámi zmiňovaný problém s propadem pásma na nižších středech by neměl být nijak velký, nebo?
Velké plus by byla cena, 2x B208D + sub B1500D PRO
Tato sestava by byla v jednom e-shopu za necelích 16 000,- a to si myslím je za komplet set dvou aktivních satelitů + aktivního subbasu docela dobré...
Chci do toho kompletu investovat max. 15 000,- až tak to bude na daný učel využití věci dost velký výdaj. Ale pořád lepší kompromis než sestava za 25 000,- a myslím si osobně že to bude hrát 10x lépe než kdybych tu hudbu pouštěl z hifi beden a té hifácké yamahy.
Pokles na stredech bude velkej, kytary nebudou mit spodek, zvuk bude jak z plecháčku.
Máš představu,co znamená rozdíl 12dB na hlasitosti?
Kazde tri dB jsou dvojnasobna hlasitost, takze to je sestnactkrat mene. Opravdu jsou to usetrene penize?
Máš představu,co znamená rozdíl 12dB na hlasitosti?
Kazde tri dB jsou dvojnasobna hlasitost, takze to je sestnactkrat mene. Opravdu jsou to usetrene penize?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
pardon.. zkus to přepočítat ještě jednou.exxxi píše:Kazde tri dB jsou dvojnasobna hlasitost, takze to je sestnactkrat mene.
-
marvinnrv
nejsem odborník, ale myslím že je to jen 4x méně ...
No, každopádně platí, že 10dB je o jeden řád, čili desetinásobek.
mě spíš překvapuje že je mezi bednami 12dB. Čekal bych 3dB na citlivosti a třeba 3dB na zatížitelnosti.
mě spíš překvapuje že je mezi bednami 12dB. Čekal bych 3dB na citlivosti a třeba 3dB na zatížitelnosti.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
10dB je o jeden řád, ale jen v dB.
Rozdíl 12dB odpovídá čtyřnásobku akustického tlaku. A rozdíl je to citelný.
Rozdíl 12dB odpovídá čtyřnásobku akustického tlaku. A rozdíl je to citelný.
Dělám, co mě baví.
10 dB je jeden řád pouze mimo dB! Jinak je to třeba jen jeden bel...10dB je o jeden řád, ale jen v dB.
...a to je právě 16x větší výkon, Ha!Rozdíl 12dB odpovídá čtyřnásobku akustického tlaku. A rozdíl je to citelný.
Ale myslím, že si rozumíme
Exxi - ony ty měniče u 208 a 212 (míněno středobasy) mají dost jiné reproduktory s podstatným rozdílem v kmitačkách (myslím, že cca 44 mm/1,75" u 208 a něco přes 60 mm/2,5" o 212).
Naposledy upravil(a) sledge dne pon 13. úno 2012 17:00:37, celkem upraveno 2 x.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ježkovy voči... Co je divného na tom, že jedna bedna hraje desetkrát míň než druhá bedna ? Zvlášť když je mnohem menší a má mnohem slabší slabší zesilovač, tak je to spíš nevyhnutelné.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
marvinnrv
Takže jestli to chápu dobře, když budu mít tři satelity s těmito parametry:
1 - 400w, 100dB
2 - 200w, 103dB
3 - 100w, 106dB
tak všechny tři bedny budou hrát stejně nahlas????
1 - 400w, 100dB
2 - 200w, 103dB
3 - 100w, 106dB
tak všechny tři bedny budou hrát stejně nahlas????
-
marvinnrv
Zpět k tématu v tomto vlákně.
Narazil jsem na prodejce, který má na prodej B&C 18PS76 ale je podle něho nutné ho nechat převinout.
Má cenu takový reproduktor vůbec z druhé ruky kupovat a nechat opravovat a jestli ano, jaká by měla být jeho max. cena a na kolik ono převinutí vyjde a hlavně kde se nechá provezt ...
Narazil jsem na prodejce, který má na prodej B&C 18PS76 ale je podle něho nutné ho nechat převinout.
Má cenu takový reproduktor vůbec z druhé ruky kupovat a nechat opravovat a jestli ano, jaká by měla být jeho max. cena a na kolik ono převinutí vyjde a hlavně kde se nechá provezt ...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Pokud by těch 100dB atd. byly citlivosti a pokud by to byla čísla reálná (rozhodně nejsou), tak ano. Standardní metoda opravy je výměna tzv. kitu, tedy celé membrány se vším okolo. Na 18PS76 stojí kit 1507Kč a jsou na skladě. Nikdy v životě jsem neviděl dobře převinuté B&C, navíc demontáž staré membrány, kopulky atd. ji také moc nepomůže. Dneska na to nestačí trochou acetonu rozpustit stará lepidla, například v RCF mají na přípravu koše pro výměnu membrány takový velký soustruh...
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz