BSA BL-15 vs. Alphard PS 15..??

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Celkovou hloubku toho basreflexu v subech, tedy od přední stěny až na konec, vypadá zalomený. Jestli má opravdu nějakých 600cm2 průřez, tak by měl být asi ta 3/4 metru hluboký, což nejspíš není a proto si myslím, že je naladěný na sub vysoko. Není to nemožné, ale prostě to pak nehraje žádných 40Hz a je potřeba s tím počítat.
Co máš dělat ti nikdo neřekne, můžeš dostat jen rady, co se dělat dá. Jestli jsem pochopil, že chceš hrát nějaké koncerty v těch hlučnějších žánrech, tak je prostě potřeba mít výkon a zužitkovat ho, nic jiného to neumožní. S každými 3dB na reproduktorech zahazuješ polovinu zesilovačů do kanálu. Jestli k té sestavě nemůžeš nic přikoupit, tak to prostě nepůjde, nemáš potřebné reproduktory. Snad sám chápeš, že nejde se vytáhnout z bažiny za tkaničky a taky nejde prodejem nefungujícího aparátu získat peníze na fungující. Jestli máš dojem, že fungující je, tak na něj hraj. Ovšem nebude to dobré a reproduktory se začnou sypat, protože do nich na stejnou hlasitost bude muset jít 2x tolik. Skutečně to nejde pořešit jenom rozhodováním, kterou 15" kam našroubovat. Ani jedna není dobře a výšky tuplem. MOŽNÁ nejmíň špatně je satelity osadit jako EM151 ve verzi s Deltou15LF a dolů dát cokoli ze zbytku, ale hrát to bude asi tak polovinu a riziko poruchy je výrazně vyšší.

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Takže hĺbka tých BR je 35cm, šírka x výška je 26x12 (to je to čo je vonku) a vo vnútri je to obdĺžník o rozmeroch: šírka x dĺžka 22x5cm a výška od začiatku BR po dolnú stranu bedne je 26cm.. Dúfam, že som to napísal pochopiteľne.. :) Neviem, či sa to môže, ale teoreticky by som vedel upchať jeden BR, keď bude treba.. :D aby mal tých 40Hz, neviem, či to tak funguje, skôr to berte z rezervou.. :)
No hrajú sa poväčšine dedinské zábavy, ale sem-tam diskotéka v cluboch, pár akcii na chatách, stužkové, plesy, atď.. čiže skôr väčšie sály pre cca 300 ľudí.. Samozrejme nemusí byť v celkom kultúrnom dome nepočuť slova, čiže pri pódiu nech to hraje slušne, aby som sa nehanbil, ale niekde vzadu, aby sa dalo aj rozprávať a pri bare objednať.. :)
Som ochotný aj to všetko predať a kúpiť nejaké 18" basy, keď to bude treba..

Mohol by som to zatiaľ urobiť tak, že: do basov tie Delty LF..? a do satelitov kúpim celý EM151 kit..? alebo dám do satelitov Deltu LF, dokupim D220ti + HM a do subov kúpim tie 15PS76..? Alebo keby tam išla Beyma 15G40..? Tie ma kamoš a hrajú neuveriteľne.. :)

Ide mi trošku aj o €, lebo ich momentálne nemám nazvyš.. :)
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Konečně jsi trefil hřebík na hlavičku: stuzkove, plesy, 300 lidi.
Kup si nove nebo starsi EM151 nebo i neco lepsiho, suby nech na pozdeji. S tema kompromisama, co tu furt spekulujes se tyhle akce hrat nedaj, to bys mel divakum pkatit vstupny ty :-) podle tech akci co s tim chces hrat se ti ty satelity musi za 4 akce zaplatit, max. za sest akci.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Takže celková délka basreflexu je něco kolem 60cm, protože je skutečně zahnutý podle zadní stěny nahoru ? To by asi mohlo stačit, jestli má přepážku, která ho skutečně půlí v celé délce, tak se dá zkusit i to zakrytí jedné poloviny (musí to být pevné a těsné, ale stačí tam třeba rukou přidržet), které ho přeladí nejspíš někam pod 40Hz. Pro 300 lidí vůbec nepřemýšlej o ničem horším, než EM151 s Deltou15 nahoře, suby budeš samozřejmě potřebovat taky. To je naprosté, ultralevné minimum, žádný luxus a dokonce ani ten průměr, ten už je dneska naštěstí jinde. Možná bys to měl dávno zaplacené, kdybys začal před dvěma měsíci správně a nespekuloval místo toho až do jara...

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Exxxi, presne nad tým premýšlam, že by som kúpil EM151 (videl som za 300€ teraz že niekto predáva) + nejaké slušné 18" basy a mám po probléme.. :) Už mi ostane iba jeden a to, že čo s tým čo mám teraz doma..? A nie je toho málo.. :D Dokopy 10ks reproboxov.. :) s ktorých je na figu asi každý.. :(

Zdenek, ano tá prepážka je presne v strede, čiže vedel by som to zakryť nejakým drevom a poriadne to priskrutkovať a zalepiť, to nieje problém.. No prv by som to asi mal vyskúšať či to aj pomohlo, nie..? :)
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

LOCK

Příspěvek od djducato »

ďakujem veľmi pekne všetkým kto mi radili a pomohli čo ďalej, no napriek tomu som sa rozhodol, že najrozumnejšie bude reproboxy predať a kúpiť overené a značne lepšie.. :)

Tu sa ale natíska otázka, že mi ostali 2ks EM D15LF, tak urobím z nich pravdepodobne nejaké basy, ale to už v inom vlákne.. :)

Ďakujem, admin môžeš LOCK..
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

No keďže tu nie je LOCK, ako som sa dopočul, tak som nakoniec rád.. :)

Pretože z predaja nebolo nič.. :( tak som sa rozhodol, že nakoniec si ich osadím.. :) Chcem sa ale ešte poradiť.. Mal by som kúpiť Eminence Deltu 15 + Selenium D21OTi + HM25-25 + výhybku (to by som rád osadil do satelitov), ale kedže mi tu ostali 2x Eminence Delty 15LF, tak sa chcem opýtať, či bude dobré riešenie ich nechať nakoniec v basoch..? Nebude to málo..? Ďakujem..
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Už jsem se v tom asi ztratil. To jsi zase zpátky úplně na začátku a nic si nepamatuješ anebo jsi vymyslel nějakou novou kombinacim která se tady ještě neprobírala nebo to hraješ načas a doufáš, že se teď už někdo splete a řekne ti, že ty Delty 15LF jsou akorát ? Proč je v tom nějaký D210TI, což se dávno nevyrábí ? Máš nějakou představu, jak nepatrně málo času by zabralo "řešení tvého problému", kdyby ho měl v ruce někdo, kdo to myslí vážně ? Nejpozději na konci první stránky by už jen hrál a hrál...
Sorry za ten sarkasmus, ale jste tady teď takoví dva a to už i já musím připustit, že je to na mne najednou moc a to jsem podobných zažil nekonečnou řadu. Jenom ne tak vytrvalých.

H.M.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Delty lf si do tech subu dat muzes, kdyz je das k sobe, o chlup se zvysi citlivost, ale stejne je zapul roku prodas nekomu s 12" bednami. Stavet k nim dalsi dve se ti moc nevyplati, potreboval bys pak zesilovac mnoooohem drazsi nez vsechny 4 delty.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Áno ja chápem, že som otrava.. :) Ale už chcem mať konečne aparát ktorý sa nebudem báť zapnúť, Či pôjde, alebo nie, resp. čo opäť zhorí.. :)

Momentálne to vyzerá takto (fotografia) a rád by som bol, aby ste mi povedali, čo mám osadiť do satelitov a čo do subov, aby to bolo spoľahlivé, výkonne a hralo to perfektne.. :)

To čo mi poviete, tak kúpim, osadím a keď to bude zlé, tak sa zbláznim.. :D, ale verím, že to sa nestane, ste predsa profíci..

Čiže do satelitov mi treba, výšku + hornu, nejaký stredobas a samozrejme výhybku.. Potrebujem ale, aby satelity na menšie akcie (cca 100 ludi) hrali pekne aj bez subov.. Cenu by som poprosil do 600€..

Čo sa týka subov, tak nech sú ozaj poriadne basové.. :) Cena do 500€..

No a ešte taká malá rada, čo s tými dvoma Deltami LF..? Je nejaká overená konštrukcia, urobil by som z nich sub.. Také niečo ako na druhej či tretej foto, alebo bandpass, alebo niečo čo si myslíte, že by bolo fajn.. :)

A ak by bol niekto zvedavý na čom hrajem teraz, tak: http://hudba.bazos.sk/inzerat/13430807/ ... oboxov.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
DSCF4145.JPG
JBL4520_cab.jpg
JBL4520_cab.jpg (49.21 KiB) Zobrazeno 2729 x
CHA250-1.jpg
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

To je problem podivat se na stranky eshopu prodance.cz a objednat si to z bratislavsky pobocky? Za 600E mas komplet stavebnice i se drevem, jen to doma sesroubujes, striknes lakem a hotovo. Nebo si najdi bazarovy em151 za min nez 400E.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Jestli to tedy dobře chápu, tak
1)stále máš tyto čtyři 15" bedny a chceš je použít
2)stále máš ty dva Omnitroniky a Behringerovu výhybku a chceš je použít(nebo subwooferový výstup z mixu)
3)máš nyní 1100€ a chceš za ně dokoupit reproduktory a výhybku, aby to dohromady hrálo, co to půjde, satelity mají fungovat i samostatně pro menší prostory

Je to tak, případně k tomu máš něco dalšího ?
Použití reproduktorů "navíc" nebudeme teď řešit, prostě je zase lacino prodej, jako jsi je koupil. Není to žádná strategická surovina a v ceně stoupat NEBUDOU.

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Exxxi: nie je to problém, ale neviem čo mám objednať a presne toto chcem vedieť od Vás.. Nechcem opäť nakúpiť somariny..! btw: nechcem EM151, myslím, že za cenu 600€ (reproduktory) sa dá zohnať niečo čo bude lepšie ako EM151.. :)

H.M.:
1) áno stále mám tie 4ks 15" bední a chcem ich použiť.. Sú prázdne, treba ich osadiť.. :)
2) áno chcem to použiť na tie 2 Omnitornic P-2000 + sub out z mixu (príde mi to jednoduchšie, ale mám aj ten Behringer ak by náhodou bolo treba)
3) áno, "mám" 1100€ (našlo by sa aj viac, ale je to potrebné..??) rád by som za nich kúpil reproduktory + všetko ostatné (horny, výhybky) do satelitov a basov.. Satelity majú odohrať menšie akcie bez použitia subov a suby majú ozvučiť veľké priestory (samozrejme v rámci možností 15" reproduktorov)

Nie je k tomu nič ďalšie.. Ok, tak sa s tými Deltami 15LF nezaoberajme teraz.. :)
marian

Příspěvek od marian »

Ako najjednoduchsie riesenie co by ta mohlo z biedy vytiahnut je kupit k tym D15LF ten vzskac Selenium D220+HM2525+vyhybku z danacoustic, pripadne spravit podla toho co je na PD. Pokail predpokladas pouzitie aj bes subbasu Delta15lf je cosi vyhodnejsia, aj ked klasicka delta15 ma lepsiu citlivost a lepsie podanie stredov, no basy tak nezahra ako LF verzia.
Nebal by som sa D15LF+D220 pouzit hra to celkom prijemne s ohladom na cenu. Dokaze to mensiu salu ci krcmu uhrat aj bez subu.
Do subiku by som skusil BC 15PZB100 alebo Fane Colosus 15 XB v 4 ohm verzii aby zo seba vyzmykal zosik maximum, potom by to mohlo aj hrat...
Pripadne spravit jeden 18 sub a napojit ho na ten zosil do mostimu, povbedzme s RCF LF18G401, ci 18sound 18lw1400 to je dost univerzalny repro, alebo lacnejsi Oberton 187XB800 by mal ten zosil zniest tiez...
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Em151 neni jedina stavebnice na strankach prodance (ani u konkurence). V tech stavebnicich je presny popis.
K em151 a lepsim uvazuj rovnou o subu 1*18" nebo 2*15" na stranu. Nejlevnejsi mas 18ps76, DAS18H apod.
Hubert: krome tech 4 beden ma tazatel jeste dalsi dva 15" suby, ktere prodava. Uplne teoreticku by mohl udelat 2*15 na stranu, ale to zas nebude mit patricny zesilovac.
Odpovědět

Zpět na „Repro“