Instalace Selenium D220Ti - prosím o radu

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
pavel242
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel242 »

Ahojte,
Jaksi se mně zadařilo a odpálil jsem výškáč Selenium D220Ti. #-o I když tam byla výhybka nepřežil šťos kterej způsobil vadný poťák na Crossoveru. :evil:
Ale problém mám ten ,že i když už mám objednanou novou kmitačku od Prodance,tak se chci zeptat zdali to vyměním bez nějakého nastavování nebo to mám radči svěřit odborníkům? :roll: Jestli ji tam jen vložím a je to,a nebo ne.
PS: Už jsem před výhybku namontoval 2 žárovky 12V/35W v serii.Bude to stačit aby se zas nezadařilo :shock:
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Výměna je jednoduchá, stačí nenechat v mezeře žádné svinstvo (čistí se lepicí páskou přehnutou přes proužek tvrdšího papíru nebo plastové folie, nesmí tam samozřejně zůstat ani žádné lepidlo z ní) a šrouby dotahovat všechny najednou, tedy ne nejdřív jeden úplně a až pak další, od začátku držet vše ve správné pozici přitlačením na střed krytu. Nastavovat není co, membrána se sama centruje do vybrání v magnetu, jen se musí trefit vývody do děr, ale to je +/- cihla.
U žárovek se nedá nikdy říct, kde je ta správná hranice, tohle je spíš horní konec, ale ony ty kmitačky zas tak moc nestojí a obvykle se častěji nehraje kvůli uklepané žárovce než kvůli driveru.

H.M.
pavel242
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel242 »

Díky moc,o těch žárovkách budu tedy přemýšlet.Poťák na Crossoveru jsem už dal dohromady.
Chtěl bych je pouštět přes výhybku extra zesilovačem.Mám 2 x 175W/8Ohm nebude moc silný?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Je to na 1" driver hodně a pokud se to používá, tak obvykle ve spojení s nějakým adekvátním omezením trvalého příkonu, naopak nějak nechápu tu zmínku o výhybce a ještě x-overu, o co konkrétně jde ?

H.M.
pavel242
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel242 »

Výhybka je tam z EM151,chci ji tam nechat pro jistotu aby neodešly výšky.Sichr.Jak tomu zesilovači omezit výkon? Je to C-Audio GB202/vniřek je stejný jako CROWN/.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

No dobře, ale co tam potom dělá ještě x-over ? Pokud to není DSP (podle zmínky o potenciometru asi není), tak by nejsnadnější bylo zmenšit výkon těch žárovek, někam k 30W/24V, ale stejně to nechápu, tam je mezi 185W zesilovačem a D220TI KOMPLETNÍ horní propust z EM151 ? To by nefungovalo...

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“