Aky bezdrotovy mikrofon?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Koledix
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od Koledix »

Díky moc za radu,

tak jsem začal hledat a narazil jsem na tyto kousky. Zajímal by mě Váš názor, i když nepředpokládám, že by je měl někdo z Vás doma.

1) AKG WMS40 Mini Vocal
http://www.conrad.cz/bezdratovy-mikrofo ... -3.k310924" onclick="window.open(this.href);return false;
frekvence dle koupené verze: ISM 1 - 863,100 / ISM 2 - 864,375 MHz / ISM 3 864,850 MHz
AA baterie

2) Mc Crypt UHF-868
http://www.conrad.cz/bezdratovy-mikrofo ... 68.k303673" onclick="window.open(this.href);return false;
frekvence: 863 MHz - 864,8 MHz
9V baterie

3) Mc Crypt Free 1
http://www.conrad.cz/sada-bezdratoveho- ... -1.k303374" onclick="window.open(this.href);return false;
frekvence: 863 MHz - 865 MHz
AA baterie

4) Sekaku WR108DR+VXM286TX
http://www.tipa.eu/cz/mikrofon-bezdrato ... x/d-84758/" onclick="window.open(this.href);return false;
frekvence: 165 - 245 MHz
9V baterie

Všechny se pohybují do 3000 Kč, což by mi vyhovovalo. Charakteristikou to jsou ledvinky, což se u nastartované požární stříkačky hodí.

Pocitově bych šel nejradši do toho AKG, ale nemá laditelný frekvence. Tak mi logicky zůstává Mc Crypt Free 1.

FREKVENCE: Konkrétní podmínky pro bezdrátové mikrofony a naslouchadla (návrh 14.3.2012) [kliknutím zvětšíte] - zdroj blaha
Obrázek
KamilV
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od KamilV »

To AKG není diverzitní :?:
Takže asi spíš Mc Crypt.

Kardioda se zas tak moc u nastartované stříkačky nehodí, naopak by se tě tam hodila úzká superkardioda. Navíc tuším, že na těch akcích bude randál (viz. ta stříkačka), takže budeš tavit aparát nadoraz, nemyslím si, že bezdrát za 3 tis. bude mít nějak dobrou vložku, tak pozor, aby to hned nehoukalo.

Osobně bych vybíral v relaci 10 tis., pokud je to možné.
Koledix
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od Koledix »

Díky za reakci,

nejdřív jsem si musel najít, co je přesně ta diverzita :). Tím pádem to opravdu vypadá na ten Mc Crypt Free 1. Škoda, to AKG má na youtube docela pěknou recenzi: http://www.youtube.com/watch?v=zEIqr6aWgk0" onclick="window.open(this.href);return false;

Jinak aparát jede většinou na doraz jen při použití mikrofonu, protože hulákat na základnu rozhodčím do ucha celý den taky nebude nic příjemného.

Vím, že bezdrát pod 10k je zoufalost, ale vzhledem k tomu, že to nedělám za peníze, tak si víc dovolit nemůžu.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od KamilV »

A možná je to hloupost, ale: musí to být opravdu bezdrát? Nejde na ty hasiče hulákat z drátovýho?
Koledix
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od Koledix »

Kdyby to šlo, tak beru drátovej hned. Moderujou nám to dva kamarádi, dělají u toho pěknou šou a pořád přitom pobíhaj mezi lidma. Taky místo nástupu a základny je od sebe cca 30m daleko a tahat to kabelově by bylo šílený. Zatím byl bezdrát vždycky pučenej a to nějaký kvalitní od Shure. Jenže teď už to nejde.
maro
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od maro »

aby si nemel problem s tim dosahem :!: píšou sice 100m ale jednak bych tomu nevěřil a když tomu přidáš lidi prostředi atd tak nevim no.
Listen... and enjoy the sound
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od blaha »

Jeden dotaz, to mát na jednu/dvě soutěže na rok, nebo na celý "turné".

Není možný se domluvit s nějakým místním zvukařem, nebo DJ, kterej ty mikrofony má a byl by ochotnej z nějaký rozumný peníz akci ozvučit solidně a celou.

Mě totiž docela někdy točí, když vidím jak jsou na některejch (většině) soutěžích poslepovaný aparáty z toho co kde doma vyhrabal.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Koledix
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od Koledix »

Akce, kde potřebuji mikrofon "zvučím" max 3x do roka. Jinak kamarádům svatby, oslavy atd... dělám to více méně za konzumačku, tak se mi do toho už nechtěj vrážet peníze.

Repro mám takovej ošklivej slepenec:
2x Omnitronic DX2222
1x JBL JRX 125

zesilovač:
Omnitronic P-1000

Omnitronic proto, že jsem byl mladej a blbej. Peníze na druhý JBLko už nezbyly, snad budou někdy časem a ty omnitroniky dám někomu jako výzdobu do bytu.

Jinak u nás to není žádná liga. Když se ale povede počasí, tak se na akci těch 500 lidí ukáže. Nazvučuju ale jen určitej úsek, protože pokrejt celý to nejde.

Kdyby byly peníze, tak to vidím na druhé JBL a vyměnit jim hornu podle Kocíka.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Aky bezdrotovy mikrofon?

Příspěvek od Jose1 »

Kdyby byly peníze......
Peníze by byly, kdyby jsi to nedělal za "konzumačku"...... :wink:
Koledix
Uživatel
Uživatel

Aky bezdrotovy mikrofon?