K čemu je maximizer?

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
unick
Uživatel
Uživatel

K čemu je maximizer?

Příspěvek od unick » pát 20. dub 2012 9:53:09

Lidé dobří vysvětlete mi prosím k čemu slouží maximizer.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

K čemu je maximizer?

Příspěvek od TomasVv » pát 20. dub 2012 10:48:46

Kouzelná krabička, kterou si koupíš za hodně peněz a pak věříš, že ti aparát hraje líp.
Dělám, co mě baví.

unick
Uživatel
Uživatel

K čemu je maximizer?

Příspěvek od unick » pát 20. dub 2012 11:16:37

A nehraje ? nebo jak je to?
třeba toto: http://www.audiotek.cz/product-39640-bb ... -maximizer" onclick="window.open(this.href);return false;

KamilV
Uživatel
Uživatel

K čemu je maximizer?

Příspěvek od KamilV » pát 20. dub 2012 12:28:09

Zrovna pod tím odkazem, který sem dáváš, máš docela detailní popis toho, co maximizer dělá.

Já bych ho nepořizoval. Určitě asi ne tento "levný". Hlavně si myslím, že o kvalitu zvuku se v první řádě zápasí na jiných místech.

Chceš to na live nebo do studia? Myslím, že jen ve studiu by měl tento výrobek smysl, abys mohl dokolečka porovnávat signál původní a upravený. Na live by to asi sneslo nějaké decentní použití, ale tam už bych sázel na něco z výšší ligy (pokud tedy vůbec, fakt bych spíš řešil dřív co nejlepší PA, mikrofony, celý řetězec včetně ruk a uší).

BR_sound
Nováček fóra
Nováček fóra

K čemu je maximizer?

Příspěvek od BR_sound » pát 20. dub 2012 13:21:14

Nevím, jestli to máš na live, nebo do studia, každopádně na live je to k ničemu, jak říkál KamilV, tam se spíš soustředit na kvalitu PA, mikrofonů.... do studia pak tak maximálně na porovnávání signálu. Nikdy jsem ho k praxi nepotřeboval, i když jsem měl možnost ho párkrát vidět v akci a nijak zvlášť mi to na zvuku vidět nepřišlo...

unick
Uživatel
Uživatel

K čemu je maximizer?

Příspěvek od unick » pát 20. dub 2012 15:11:17

Já ho nepotřebuju, jen mě zajímalo k čemu to slouží, a reklamní popisek u prodejce mi nějak nestačil.
Díky

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

K čemu je maximizer?

Příspěvek od TomasVv » pát 20. dub 2012 15:26:54

Slouží to k tomu, aby ses mohl za pultem rozčilovat, proč to hraje tak divně chemicky výšky a nedaří se ti pěkně spojit basu s kopákem. No a pak zmáčkneš bypass a je to rázem v pořádku. takto jej používám já, když se s ním někdy potkám.
Původní záměr byl opačný - ze špatného zvuku to má dělat zvuk pro ucho líbivý, ale k čemu je to fakt dobré netuším. Špatný zvuk to nespraví, dobrý zvuk to pokazí.
Dělám, co mě baví.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

K čemu je maximizer?

Příspěvek od safa » pát 27. dub 2012 16:31:33

unick píše:jen mě zajímalo k čemu to slouží
... je to takovy instantni natlačávátor basů. Funguje to v podstate tak, ze to odrizne cast basu (delici kmitocet rifis knoflikem LO CONTOUR), brutalne ji zkomprimuje a necha te ten vysledek primichat zpatky v pomeru jak se to libi tvemu uchu (knoflik PROCESS). Zda je to tak dobre nebo neni a na cem to je prinosem ci ujmou to uz si musis poslechnout sam. Na master bych to ale rozhodne nedaval.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“