Rack
-
- Reklama
- Bin clubin
- Nováček fóra

Rack
Hi,
jelikož začínám mít už docela fůru všelijakých krabiček,potřeboval bych koupit rack ať to je pěkně všechno pohromadě ale jelikož jsem nejspíš debil,může mi někdo vysvětlit co mají znamenat rozměry 2U,4U atd.,jsem strojař tak mi to prosím převeďte do milimetrů,díky
jelikož začínám mít už docela fůru všelijakých krabiček,potřeboval bych koupit rack ať to je pěkně všechno pohromadě ale jelikož jsem nejspíš debil,může mi někdo vysvětlit co mají znamenat rozměry 2U,4U atd.,jsem strojař tak mi to prosím převeďte do milimetrů,díky
Neslyším zlo...
Tak tedy v číslech:
Rám je tvořen dvěma plochými kolejnicemi, vzdálenými od sebe přibližně 18 palců (457 mm). V kolejnicích jsou čtvercové nebo kulaté otvory, s vodorovnou roztečí 19 palců (483 mm). Ve svislém směru je rack členěn na jednotky (U) o velikosti 1,75 palce (44,45 mm). Pro jednu U jsou v rámu tři otvory. Zařízení montovaná do rámu mají po stranách úchytky s otvory o stejné rozteči, a jejich výška odpovídá nějakému násobku U.
Zdroj: Wikipedia
Rám je tvořen dvěma plochými kolejnicemi, vzdálenými od sebe přibližně 18 palců (457 mm). V kolejnicích jsou čtvercové nebo kulaté otvory, s vodorovnou roztečí 19 palců (483 mm). Ve svislém směru je rack členěn na jednotky (U) o velikosti 1,75 palce (44,45 mm). Pro jednu U jsou v rámu tři otvory. Zařízení montovaná do rámu mají po stranách úchytky s otvory o stejné rozteči, a jejich výška odpovídá nějakému násobku U.
Zdroj: Wikipedia
- Bin clubin
- Nováček fóra

- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
U nasich racku mas v popisu i vnitrni a vnejsi rozmery v mm:
http://shop.audiopro.cz/katalog/pristro ... lusenstvi/
http://shop.audiopro.cz/katalog/pristro ... lusenstvi/
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Rack
Ahoj lidi,
plánuju stavět rack, obsazení : 341 od ART, nějaký ten kompresor, pravděpodobně 3632 od ALESISu, etc.
Problém je v tom, že nemám úplně jasno v oddělení zemí všech zařízení. Preventivně používán Y kabely TRS jack na 2x XLR, kvůli oddělení signálové země od té na zařízeních. Bude potřeba oddělit nebo odpojit země přímo na zařízeních? 341čka to má přímo v šasi - přepínač GND/LIFT.
Nebo prostě pořídit o jedno U vyšší rack a na zařízení přilepit nožky?
Dík, Hubert
plánuju stavět rack, obsazení : 341 od ART, nějaký ten kompresor, pravděpodobně 3632 od ALESISu, etc.
Problém je v tom, že nemám úplně jasno v oddělení zemí všech zařízení. Preventivně používán Y kabely TRS jack na 2x XLR, kvůli oddělení signálové země od té na zařízeních. Bude potřeba oddělit nebo odpojit země přímo na zařízeních? 341čka to má přímo v šasi - přepínač GND/LIFT.
Nebo prostě pořídit o jedno U vyšší rack a na zařízení přilepit nožky?
Dík, Hubert
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
Rack
Moc nerozumím, co čekáš od TRS - 2x XLR, ale asi to ani není podstatné.
Pokud rack budeš napájet ze stejného místa jako mix, tak s ním nebudeš mít problém
OT: Alesis 3632 si nejprv někde osahej, možná se pak rozhodneš pro 3630.
Pokud rack budeš napájet ze stejného místa jako mix, tak s ním nebudeš mít problém
OT: Alesis 3632 si nejprv někde osahej, možná se pak rozhodneš pro 3630.
Rack
A co mas za problem? Dela ti to snad nejaky brum? Pokud napajis vsechno prodluzkama co maji 3 zily, tak je to jedna z veci, ktera pomuze.
To ze pouzijes kabel TRS-2xXLR je jedno (predpokladam ze v XLR konektoru je spojeny 1 a 3, takze zem neni odpojena). Uplne stejne muzes odpojit stineni u TRS-TRS kabelu.
Gumovy nozky nemaji smysl, stejne jsou zarizeni pospojovany sroubkama a to se zemni smyckou nesouvisi.
Precti si co posilal nedavno safa od Rane se zemnima smyckama(nemuzu ted najit link). Tam je popsany, ze zarizeni by na pinu 1 u XLR mela byt kostra pristroje a ne audio zem. Pak z tohoto principu ztraci prepinac GND lift smysl.
To ze pouzijes kabel TRS-2xXLR je jedno (predpokladam ze v XLR konektoru je spojeny 1 a 3, takze zem neni odpojena). Uplne stejne muzes odpojit stineni u TRS-TRS kabelu.
Gumovy nozky nemaji smysl, stejne jsou zarizeni pospojovany sroubkama a to se zemni smyckou nesouvisi.
Precti si co posilal nedavno safa od Rane se zemnima smyckama(nemuzu ted najit link). Tam je popsany, ze zarizeni by na pinu 1 u XLR mela byt kostra pristroje a ne audio zem. Pak z tohoto principu ztraci prepinac GND lift smysl.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rack
Jen upravím, psal to Hubert M. (PD) a je to tady:Precti si co posilal nedavno safa od Rane se zemnima smyckama(nemuzu ted najit link).
http://prodance.cz/download/Propojovani ... te_110.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Rack
Nó, pokud se kabel zapojí tak, že se na XLRku připojí normálně živej kontakt z Jacku na PIN 2 a zemnění na 1 a 3, nebude propojená kostra XLRka s kostrou přístroje v racku -> částečná eliminace smyček, nein? Pokud se pletu, opravit prosímKamilV píše:Moc nerozumím, co čekáš od TRS - 2x XLR, ale asi to ani není podstatné....
Jináč, rack už je postavenej, nebručí nic, takže se s tím nebudu nijak zabývat dál
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
Rack
Kostra XLR zustava nepripojena (nekdo zapojuje, ja ne), jestli myslis tohle. Navic na PIN1 XLR by mela byt stejne pripojena spravne kostra pristroje (aspon Rane to tak ma). Nekdo tam ma zase audio zem, proto vznikaji tyhle problemy a zarizeni maji odpojeni signalove zeme z konektoru.
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rack
KamileV, mozna jenom blbe pocitam, ale nepotrebujes pak 4vodicovy kabel?
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Rack
Standart rozhodne ne, jak pise jerry, potreboval bys 4zil kabel (resp 3 + stineni). Originalni kabely jsou zapojene 1 - stineni, 2 - hot(+), 3 - cold(-), obal zustava nezapojeny. Nekde se tady resilo, jestli propojovat PIN1 a obal a ze nekteri vyrboci maji.KamilV píše:Já teda mám na káblech propojené všechno jedna ku jedné, tedy: pouzdro XLR - pouzdro XLR, pin 1 - pin 1, pin 2 - pin 2 a pin 3 - pin 3.
Nikdy mi zatím nic nebrumělo. Náhoda? Nebo standard?