USB/DMX a všetko okolo toho
-
- Reklama
-
Jindřich
ahoj,
prosím o radu - stáhl jsem si fixtury z fora freestyleru (robe dj scan xt 150) a nevím jak je použít v programu, jakým způsobem je tam nalít )
můžete mi prosím poradit ?
díky
prosím o radu - stáhl jsem si fixtury z fora freestyleru (robe dj scan xt 150) a nevím jak je použít v programu, jakým způsobem je tam nalít )
můžete mi prosím poradit ?
díky
-
Pavel Schneider
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
otevřeš to co jsi stáhnul (2x na to klikneš) a zároveň se to nainstaluje a otevře ve FixtureCreator. Ten následně zavřeš a najedeš do FS no a když to máš světlo od Robe, tak to bude nejspíš ve složce od Robe, pokud ne, tak si zase otevřeš to co jsi stáhl a ve FixtureCreator si přečteš jak to pojmenoval a do jaký to dal složky. Je to napsaný vpravo nahoře v tom programu jako ,,Manufakturer,, a ,,Fixture name,, a podle toho to dohledáš v FS.
Jo světýlka, to je moje 
-
blackout
zase nieco nove v ponuke
USB - DMX 5.0
klasicky USB DMX + pridany buffer + opticka izolacia + 2 vystupovy splitter
to vsetko bez nutnosti externeho napajania
http://www.blackout.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
USB - DMX 5.0
klasicky USB DMX + pridany buffer + opticka izolacia + 2 vystupovy splitter
to vsetko bez nutnosti externeho napajania
http://www.blackout.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravím,
mám Lightfactory 1U Dongle od Cooper Controls a funguje jen pod placeným LightFactoryV2 - neznáte něaký free program, kterej by si s nim dokázal poradit? Díky
mám Lightfactory 1U Dongle od Cooper Controls a funguje jen pod placeným LightFactoryV2 - neznáte něaký free program, kterej by si s nim dokázal poradit? Díky
-
Tomáššš
Ahoj. kdej si to stáhl prosím tě taky hledám pro Robe scan fixture. díky
Zdravím,
určitě to tu někde je, ale nedaří se mi to najít. Mohu před převodník DMX > USB s IN i OUT zapojit pult a některý kanály (živé svícení) jet z pultu a některé (scany, ..) z Freestyleru?
Dík
určitě to tu někde je, ale nedaří se mi to najít. Mohu před převodník DMX > USB s IN i OUT zapojit pult a některý kanály (živé svícení) jet z pultu a některé (scany, ..) z Freestyleru?
Dík
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
1. teoreticky by to malo ist, prakticky som to neskusal.Trochu som to pozeral a nikde som to nenasiel.Ogses píše:Zdravím,
Dík
2. co urcite ide, je ze svetla fyzicky rozdelis na dva kable - jeden ovladas z pultu, druhy z FS.
3. ak mas na pulte MIDI vystup, alebo mas k dispozicii MIDI kontroler, da sa pouzit ako nahrada svetelneho pultu (v spolupraci s FS). Ja takto pouzivam BCF2000. Samozrejme, zavisi aj co dokaze pult cez MIDI povedat.
podla mna to nejde,
ja mam napr. na pulte DMX in aj out a nejde mi cez to spojit 2 pulti
v navode som vylustil ze ten in je na nahravanie udajov do pultu
A nato by som potreboval dmx merge, len ten sa mne financne neoplati.
Ale ked nato pridete prosim o info.
Dakujem.
ja mam napr. na pulte DMX in aj out a nejde mi cez to spojit 2 pulti
v navode som vylustil ze ten in je na nahravanie udajov do pultu
A nato by som potreboval dmx merge, len ten sa mne financne neoplati.
Ale ked nato pridete prosim o info.
Dakujem.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak Freestyler, ale MusicVizualization umí nastavit celkem 2 DMX out a jeden DMX in převodníky (vše DMX Pipe, akorát na in je potřeba obrácecí redukce).
A pak jde nastavit co DMX IN ovládá, jestli přímo kanály, nebo kanál pultu ovládá scénu, nebo chase, ale průchod napřímo to asi nedá.
V divadle máme pult Strand 300, ten má 2 DMX IN/OUT, z jednoho jedeme do světel, na druhý připojujeme noťas s DMX Pipe převodníkem a pult umí přeposlat DMX z NB dál.
Ale to je přes pult a ty to chceš obráceně a ještě od free softwaru, nebyl bych si tak jistý, že to půjde jednoduše a lacině (rozhodně ne dohromady).
Takže pokud Freestyler zvládne obsloužit 2 převodníky (jeden jako IN/ jeden jako OUT) pak by to asi nějak jít mohlo.
A pak jde nastavit co DMX IN ovládá, jestli přímo kanály, nebo kanál pultu ovládá scénu, nebo chase, ale průchod napřímo to asi nedá.
V divadle máme pult Strand 300, ten má 2 DMX IN/OUT, z jednoho jedeme do světel, na druhý připojujeme noťas s DMX Pipe převodníkem a pult umí přeposlat DMX z NB dál.
Ale to je přes pult a ty to chceš obráceně a ještě od free softwaru, nebyl bych si tak jistý, že to půjde jednoduše a lacině (rozhodně ne dohromady).
Takže pokud Freestyler zvládne obsloužit 2 převodníky (jeden jako IN/ jeden jako OUT) pak by to asi nějak jít mohlo.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
huhle
DMX Pipe + Freestyler 512 + uli BCF 2000 - celkem slušná sestava na začátek a pro naučení a pochopení problematiky DMX řízení . Plných 512 kanálů skze Pipea stačí na velkou kopici světel , pakliže to člověk nezabije LED matrix stěnou a jinejma kravincema , jež zasluhujou vlastní oddělený řízení . Samozřejmě Freestyler pracuje jak s přednastavenejma scénama / CUE listama / SUB Masterama (20) tak se dá všechno plně editovat za jízdy , ba dokonce na akce jako potulné kejklířství (DJ) neni třeba naprosto nic programovat a takový 4 hlavy se nechaj rozhejbat a rozblikat a rozbarvičkovat napoprvý z jedný vody na čisto... Jako nevýhodu vidím hlavně poměrně malej ovládací bar na jednotlivý kanály řízení (pop up okno vpravo při okraji obrazovky) , což poměrně znesnadňuje ovládání live . A omezenej počet těch submasterů na 20 - ve finále to znamená , že lze spustit najednou maximálně 20 jevů (barva , pohyb , dimmer , zoom a pod..) takže když máte park o 3x4 hejbačkách různejch typů + nejaký ty LEDky + klasika PARy a projekci , už je to celkem malá ovládací kapacita (nikoli kanálů-512!)... Ale docela jednoduše se na tom dá pochopit celá problematika DMX a když pak člověk někde stoupne za hardwareovou konzoli typu Avolites a pod. nestojí u toho jak na schodech...
-
Návštěvník
Ahoj , můžete mi někdo pomoci nastavit EDX 4 DMX? Nastavení jedný startovací adresy je mi jasný ale nevým jak mám nastavit každý kanál na jeden par.
Potřeboval bych to asi takto
1 kanál 1
2 kanál 17
3 kanál 33
4 kanál 49
Děkuji za pomoc.
Potřeboval bych to asi takto
1 kanál 1
2 kanál 17
3 kanál 33
4 kanál 49
Děkuji za pomoc.
pokud se nemýlím, tak toto se ti nepovede
Suhlasim,
sak EDX je 4kanalovy = nastavis prvy adresou a ostatne tri idu za nim,
hento podla mna jedine kazdej Parke dat zvlast 1 kanalovy alebo aj viac kanalovy s tim ze do dalsich kanalov nezapojis nic, teda iba jeden zapojis,
Potom navrhujem len inac poprestavovat svetelny park aby si mohol pouzit iba 1den 4kanalovy teda adresy napr. (1,2,3,4 a pod.)
a k tomu prip. este prestavit si ovladanie.
sak EDX je 4kanalovy = nastavis prvy adresou a ostatne tri idu za nim,
hento podla mna jedine kazdej Parke dat zvlast 1 kanalovy alebo aj viac kanalovy s tim ze do dalsich kanalov nezapojis nic, teda iba jeden zapojis,
Potom navrhujem len inac poprestavovat svetelny park aby si mohol pouzit iba 1den 4kanalovy teda adresy napr. (1,2,3,4 a pod.)
a k tomu prip. este prestavit si ovladanie.
My web: neskor, v plane ina, zatial takato - http://www.facebook.com/pages/Sihar-Fot ... 3072132077
http://smefata.sk/efata-band/
http://smefata.sk/efata-band/
-
Návštěvník
Aha tak to jsem netušil. A jde to nastavit tedy 1 startovací a pak k tomu 2,3,4?
když nastavíš startovací adresu 1, tak další kanály budou mít adresu 2,3,4 automaticky