Jaké pořídit odposlechy pro kapelu? rock, menší pódia...
-
- Reklama
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké pořídit odposlechy pro kapelu? rock, menší pódia...
Osobne jiz nejakou dobu pouzivam dB Opera 210 + 510, zvucil jsem i nejaky mensi festaky a prakticky vsichni si pochvalovali ozvuceni podia. Rozhodoval jsem se mezi RCF 310 a dB, vyhralo dB, na odposlechy se mi zdali vhodnejsi nez-li RCF 310, ktere kdyz se polozi na zem tak maji tendenci "bucet", na stativu je to zase naopak
no a samozrejmne cena - db lze poridit za lepsi penize nez RCF. Prakticky neni vubec handicap ze jsou to jenom 10", ba naopak srozumitelnost je vyborna. Ale je nutno porad brat v uvahu, ze to nejsou boxy primalne urcene na odposlechy ale opet za ty penize je to jedna z nejlepsich voleb, maly lehky vykonny, solidne hrajici a za rozumny peniz.
-
karel a.
Opera 210 jsou 200W a Opera 510 jsou 400W, je to tak? Jak hrajou ty 210? Je ten výkon dostačující? 510 už je zase skoro stejná cena jako RCF 310. Mají ty Opery nějaké podstavce pro použití jako odposlech, nebo se to musí něčím podkládat?
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pro hodnoceni vykonu nemuzes brat jen W, ale musim pridat citlivost. Jinak meris delku v kg:-)
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ty 210 na zemi uplne v pohode, jsou zkosene, nemusi se nicim podkladat, pouze doporucuji podlepit filcovyma podlozkama aby se neposkrabaly plastove plochy. Kdyz jsem je objednaval delal jsem predtim poslechovou zkousku db 210, 510, 710 a RCF310. Na stativu vedly RCF 310, oproti 210 byla bedna hlasitejsikarel a. píše:Opera 210 jsou 200W a Opera 510 jsou 400W, je to tak? Jak hrajou ty 210? Je ten výkon dostačující? 510 už je zase skoro stejná cena jako RCF 310. Mají ty Opery nějaké podstavce pro použití jako odposlech, nebo se to musí něčím podkládat?
ovsem 510 a 710 jasne vedli v hlasitosti. db 710 je uz pro opravdu hooodne hlasity hrani, pred bednou se uz neda defacto vydrzet. RCF 310 byla dost prirozena, ovsem velke zmeny nastali kdyz jsme dali bedny ze stativu na zem a tam uz to tak jednoznacne nebylo. dB protoze trosku zduraznuje transienty tak je na zemi proste citelnejsi. Co se tyka ceny u dB510 napis kdyz tak soukromou zpravu, treba poradim jak na lepsi cenu.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

ART310 je už ve třetí generaci a samotnému se mi občas plete, co už všechno předělali, teď jsem si třeba naběhl na průměr cívky 10", bývala 2,5" a MK III (ferit) už má 2". Operu by to chtělo proměřit, je tam podezřele nízké max. SPL.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ad dB - Opera 210D se již neprodává (pokud ji ovšem někdo nemá ještě skladem), byla nahrazena modelem 510D a víceméně jsou to stejné parametry - výkon i citlivost 200W / 122 db. Prodalo se jich poměrně dost, zatím si nikdo nestěžoval.
Já osobně bych volil spíše silnější variantu - Opera 710D (dříve 410D). Rozdíl v citlivosti je výrazný, osobně jsem je používal i na odposlechy, se kterými jsem byl vzhledem k jejich pořizovací ceně spokojený.
Já osobně bych volil spíše silnější variantu - Opera 710D (dříve 410D). Rozdíl v citlivosti je výrazný, osobně jsem je používal i na odposlechy, se kterými jsem byl vzhledem k jejich pořizovací ceně spokojený.
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
-
MADMAX
neberte to kluci jako nějaké pruzení, ale na to, aby jste se z těch beden slyšeli, je to fakt málo peněz. počítejte s tím, že dobrý tovární aktiv bude stát minimálně 25.000,- jeden. Rozhodně bych doporučil spíš pasivní řešení a jít do "malosériově" vyráběných beden - Megaton, SPL Acoustics (p. Petr Vinš, www.splacoustics.cz) nebo od Jirky Klimenta (www.jklsound.cz) - můžete mít monitory osazené měniči, jaké najdete v dvojnásob drahých továrních boxech. A ušetřit se snad dá prozatím třeba na zesilovačích - holt to bude třeba EAW CAZ nebo behringer nebo nedejbože t.amp nebo jiná taková sr..ka.