Uspořádání rozpletu u pultů s konektory v horní desce

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
KamilV
Uživatel
Uživatel

Uspořádání rozpletu u pultů s konektory v horní desce

Příspěvek od KamilV » úte 08. říj 2013 12:50:50

Mám Allen&Heath ZED 436, který má konektory v horní desce. Tohle mě u Allenů dlouhou dobu štve, že to nemají jak SoundCrafty v zadní bočnici. Vadí mi opticky jak to vypadá, když je zadrátováno víc věcí:
DSC_0550.JPG
A to na té fotce ještě nejsou obsazeny inserty.
Dokud jsem neměl ustálený FX rack, používal jsem kabeláž posvazovanou tou bílou plastovou "stahovačkou", aby se to dalo rozebírat, měnit... Teď už se mi obsazení FX racku ustálilo a chtěl bych si ho připojit páráčkem s multipinem.
Otázka je co s tou hromadou kabelů, které nevzhledně trčí nad pult.
Hned bych si i přepájel rozplet od páráku, kdyby bylo za co. Napadly mě lomené XLR, jenže jim zavazí DirectOuty.
A žádné "hlubší" lomené XLR jsem nikde nenašel.

Nemáte někdo nějaké tipy? Jak to řešíte vy, co máte konektory taky zeshora?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Uspořádání rozpletu u pultů s konektory v horní desce

Příspěvek od blaha » úte 08. říj 2013 13:16:13

Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » úte 08. říj 2013 13:31:19

My mame 01v96v2, ta nema direkty, takze to bolo jednoduchsie. kable od multipinu su z paraku, takze su tensie ako mas na obrazku (ale so sietkou).

tu je "prazdna" 01v: http://cachepe.zzounds.com/media/qualit ... db8d61.jpg

tu je pohlad na zakablovany pult spredu: http://zvukari.sk/wp-content/gallery/20 ... c_8771.jpg
a zboku: http://zvukari.sk/wp-content/gallery/20 ... 8dec12.jpg

Trochu je rozdiel, ze je to digital, takze efektovy parak nemame (ale mame rozplet do pridavneho prevodnika:
z paraku druhym multipinom, prepojovacim kablom s rozpletom do prevodnika, odtial ADAT do pultu).

Neutrik lomene konektory sa daju otacat, tak mozno ten "chvost" trafis sikmo medzi tie direkty. http://www.neutrik.com/en/xlr/rx-series/nc3frx

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » úte 08. říj 2013 14:19:23

Aha, hledal jsem jen mezi Neutricky... Díky.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 08. říj 2013 16:16:00

Vyjde to asi i levněji, ale stejně, dle mne to má více negativ než pozitiv.

- místo kabelovýho hnízda tam budeš mit hnízdo kovové, přeci jen to bude trčet nad pult nějakejch 5,5-6 cm
- pokud nemáš místo v kejsu, bude to znamenat předělat víko
- je to investice někde přes 5tis. pokud budeš obsazovat všechny vstupy, to bych asi řešil jen pokud by k tomu byl důvod (výměna původních laciných konektorů na páráku/rozpletu, kterou by jsi stejně řešil
- pokud nebudeš mit zároveň zapojené DirOuty rovnou, znamená to pro jejich připojení vždy vyndat XLR
- budeš stejně řešit problém u výstupních XLR (leda to vypíchnout přes duplicitní TRS, pokud je má)

Možná, pokud bych měl tvořit já a opravdu by se mi ty dráty nad pultem nelíbily a pult byl mimo záruku, otevřel bych ho a na zadní panel si dodělal minimálně pro vstupy multipiny, ty počítačové, občas jsou vidět třeba pro DirOuty, nebo na RME převodnících. po 25 pinech (8mi kanálech), třeba i jednu řadu pro vstupy a druhou pro DirOuty (když už bych to kuchal).

- zbavíš se kabelů a do multipinu povedeš jen krátké kablíky s PC konektorem
- nevýhoda - nebudeš moct přehazovat na pultu libovolně vstupy, v podstatě pouze ve skupinách po 8mi
- pokud vytaháš takto i DirOuty, pak za předpokladu třeba RME převodníku (nebo Steinbergu) ti stačí opět kabel 25pin-25pin pro 8 kanálů
- je to pochopitelně zásah do elektroniky i když jen odbočení z konektorů
- není to úplně blbuvzdorné (pokud zapojíš do pultu něco napřímo a na stejném kanálu bude něco na páráku, bude se to ovlivňovat)

No ještě, že mám Soundcrafta :-D
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » úte 08. říj 2013 17:00:35

to uz mi prijde jednodussi prodat Zed a koupit vyssi radu pultu, ktera to tak ma. (:

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 08. říj 2013 18:28:12

Umístění konektorů je jedna z věcí, které asi nejde nijak "přeprat", obě běžné polohy mají něco do sebe a něco proti, A&H se držel spíš zadní stěny a tyto pulty se nyní jako jeté dají koupit dosti výhodně, takže bych taky asi radil výměnu. Pokud by byl vážný zájem, tak bychom asi mohli vzít 436 na protiúčet za nový GL2400-40, který by byl navíc za doprodejní cenu - vzali jsme jich víc na sklad a dnes se už takhle velké analogy skoro neprodávají. Šestnáctky a čtyřiadvacítky ze stejné serie ano a slušně, dvaatřicítky ještě, ale čtyřicítky ne. Je škoda mix válet v regále, pokud by ho někdo ještě užil.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“