Polarita driveru v pasivní bedně.
-
- Reklama
Polarita driveru v pasivní bedně.
Ahoj, prosím vás o radu.
Před časem jsem koupil dělané bedny osazené
DAS 15P
a
Selenium D205TI
Teď jsem je rozdělal a zjistil, že jeden jeden driver byl připojen k výhybce s opačnou polaritou než ten druhý.
Překreslil jsem schéma výhybky, dokážete mi podle toho poradit, jak má být správně připojen?
Díky
Před časem jsem koupil dělané bedny osazené
DAS 15P
a
Selenium D205TI
Teď jsem je rozdělal a zjistil, že jeden jeden driver byl připojen k výhybce s opačnou polaritou než ten druhý.
Překreslil jsem schéma výhybky, dokážete mi podle toho poradit, jak má být správně připojen?
Díky
- Přílohy
-
- vyhubka15pd205ti.JPG (14.17 KiB) Zobrazeno 3933 x
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Re: Polarita driveru v pasivní bedně.
Vypadá to jako Hubertova vyhýbka, zkus se jej zeptat.
Já bych to zkusil poslechnout a porovnat - přepnout, porovnat, přepnout, porovnat, přepnout, porovnat
Bývá to tak i tak.
Já bych to zkusil poslechnout a porovnat - přepnout, porovnat, přepnout, porovnat, přepnout, porovnat
Bývá to tak i tak.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Klidně by mohla být polarita obráceně, třeba EM151 ji tak má (tohle ji to připomíná, takže taky hádám na Huberta).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Tohle nevypadá jako Hubertova výhybka, bo je to jen 2. řád pro driver, Hubert používá 3. řád.
Určitě nelze ani odhadnout polaritu driveru, pokud není jasno, jaká je použitá horna, obvykle běží o fázi signálu na dělícím kmitočtu, kde hraje velkou roli hloubka horny (ve srovnání s membránou basáku). Máš-li tónový generátor, měřící mikrofon, můžeš to zkusit odhalit. Ve velké nouzi na naposlouchané písničce z CD a porovnávat zvuk přepnutím polarity (chce to kabely vyvést daleko ven a na páčkovém přepínači přepínat).
Určitě nelze ani odhadnout polaritu driveru, pokud není jasno, jaká je použitá horna, obvykle běží o fázi signálu na dělícím kmitočtu, kde hraje velkou roli hloubka horny (ve srovnání s membránou basáku). Máš-li tónový generátor, měřící mikrofon, můžeš to zkusit odhalit. Ve velké nouzi na naposlouchané písničce z CD a porovnávat zvuk přepnutím polarity (chce to kabely vyvést daleko ven a na páčkovém přepínači přepínat).
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

To je zcela evidentně výhybka podle nějakého primitivního vzorečku a s těmi mými nemá společné nic, dokonce není ani tak načmáraná 
Bude to zaručeně dost špatně (viz ty stejné kapacity i indukčnosti) a proto bych si klidně hodil korunou anebo spíš vybral podle ucha nebo odolnosti proti zpětné vazbě menší zlo.
H.M.
Bude to zaručeně dost špatně (viz ty stejné kapacity i indukčnosti) a proto bych si klidně hodil korunou anebo spíš vybral podle ucha nebo odolnosti proti zpětné vazbě menší zlo.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Opět jsem se netrefil 
Jinak přeju příjemný den, k Vašemu svátku, Huberte
Jinak přeju příjemný den, k Vašemu svátku, Huberte
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jo, dneska se to na mne sype ze všech stran, ani pitomý silikon nedrží kde má, ale jen kde nemá, DMX nechodí, už zase budu muset někoho shánět do kina, protože mi to dva lidi současně pokládají, dostal jsem k svátku tak blbou peněženku, že to musel vymýšlet expert na ztrácení peněz (když chcete otevřít kapsičku na drobné, tak vám nutně do strany vypadnou všechny bankovky a sice tam není místo třeba na účtenky, ale zato XX fochů na kreditky - nemám žádnou), k tomu je koženková (jsme tak ubohé město, že nikdo zde zřejmě nemá na koženou) a jak jsem se naštval, tak jsem snědl mísu chlebíčků, protože tam prostě byly 
H.M.
Hlavně zdraví, zbytek prý jde koupit...
H.M.
Hlavně zdraví, zbytek prý jde koupit...
Ok, díky, zkusím teda takto.
-
MADMAX
ještě je jedna možnost, existují testery fáze, dělá to např. LA Audio nebo Turbosound, asi nejlevnější a nejrozšířenější je součástí přistrojku Phonic PAA (personal audio assistant). Vždy to funguje tak, že z generátoru pustíš pulzy (vylézají v linkové úrovni z XLR výstupu) do zesilovače a vestavěný měřicí mikrofon přiblížíš k měniči. Indikuje to samozřejmě jen pozitivní/negativní, ale pro sfázování přímovyzařujícího repráku a horničky to většinou stačí. Zkus se zeptat, jestli tu není nějaký majitel, který by Ti to mohl půjčit...
offtopic: Huberte, víš jakou má výhodu být pesimistou? - zažíváme jen samá pozitivní překvapení...
offtopic: Huberte, víš jakou má výhodu být pesimistou? - zažíváme jen samá pozitivní překvapení...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nejlepší je být realistou, protože ten se naučí například jako v tom vtipu střílet a na splnění svých přání je pak schopen se aktivně podílet a příjemná i nepříjemná překvapení jsou v rozumné rovnováze s jeho představami i úsilím.
H.M.
H.M.