Polarita driveru v pasivní bedně.

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
jeseter
Uživatel
Uživatel

Polarita driveru v pasivní bedně.

Příspěvek od jeseter »

Ahoj, prosím vás o radu.

Před časem jsem koupil dělané bedny osazené
DAS 15P
a
Selenium D205TI

Teď jsem je rozdělal a zjistil, že jeden jeden driver byl připojen k výhybce s opačnou polaritou než ten druhý.
Překreslil jsem schéma výhybky, dokážete mi podle toho poradit, jak má být správně připojen?

Díky
Přílohy
vyhubka15pd205ti.JPG
vyhubka15pd205ti.JPG (14.17 KiB) Zobrazeno 3932 x
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Re: Polarita driveru v pasivní bedně.

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Vypadá to jako Hubertova vyhýbka, zkus se jej zeptat.
Já bych to zkusil poslechnout a porovnat - přepnout, porovnat, přepnout, porovnat, přepnout, porovnat :-)
Bývá to tak i tak.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Klidně by mohla být polarita obráceně, třeba EM151 ji tak má (tohle ji to připomíná, takže taky hádám na Huberta).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas »

Tohle nevypadá jako Hubertova výhybka, bo je to jen 2. řád pro driver, Hubert používá 3. řád.
Určitě nelze ani odhadnout polaritu driveru, pokud není jasno, jaká je použitá horna, obvykle běží o fázi signálu na dělícím kmitočtu, kde hraje velkou roli hloubka horny (ve srovnání s membránou basáku). Máš-li tónový generátor, měřící mikrofon, můžeš to zkusit odhalit. Ve velké nouzi na naposlouchané písničce z CD a porovnávat zvuk přepnutím polarity (chce to kabely vyvést daleko ven a na páčkovém přepínači přepínat).
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

To je zcela evidentně výhybka podle nějakého primitivního vzorečku a s těmi mými nemá společné nic, dokonce není ani tak načmáraná :-)
Bude to zaručeně dost špatně (viz ty stejné kapacity i indukčnosti) a proto bych si klidně hodil korunou anebo spíš vybral podle ucha nebo odolnosti proti zpětné vazbě menší zlo.

H.M.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Opět jsem se netrefil :-(

Jinak přeju příjemný den, k Vašemu svátku, Huberte :-)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Jo, dneska se to na mne sype ze všech stran, ani pitomý silikon nedrží kde má, ale jen kde nemá, DMX nechodí, už zase budu muset někoho shánět do kina, protože mi to dva lidi současně pokládají, dostal jsem k svátku tak blbou peněženku, že to musel vymýšlet expert na ztrácení peněz (když chcete otevřít kapsičku na drobné, tak vám nutně do strany vypadnou všechny bankovky a sice tam není místo třeba na účtenky, ale zato XX fochů na kreditky - nemám žádnou), k tomu je koženková (jsme tak ubohé město, že nikdo zde zřejmě nemá na koženou) a jak jsem se naštval, tak jsem snědl mísu chlebíčků, protože tam prostě byly :-)

H.M.

Hlavně zdraví, zbytek prý jde koupit...
jeseter
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeseter »

Ok, díky, zkusím teda takto.
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

ještě je jedna možnost, existují testery fáze, dělá to např. LA Audio nebo Turbosound, asi nejlevnější a nejrozšířenější je součástí přistrojku Phonic PAA (personal audio assistant). Vždy to funguje tak, že z generátoru pustíš pulzy (vylézají v linkové úrovni z XLR výstupu) do zesilovače a vestavěný měřicí mikrofon přiblížíš k měniči. Indikuje to samozřejmě jen pozitivní/negativní, ale pro sfázování přímovyzařujícího repráku a horničky to většinou stačí. Zkus se zeptat, jestli tu není nějaký majitel, který by Ti to mohl půjčit...

offtopic: Huberte, víš jakou má výhodu být pesimistou? - zažíváme jen samá pozitivní překvapení...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nejlepší je být realistou, protože ten se naučí například jako v tom vtipu střílet a na splnění svých přání je pak schopen se aktivně podílet a příjemná i nepříjemná překvapení jsou v rozumné rovnováze s jeho představami i úsilím.

H.M.
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

2 Hubert: jj :-D
Odpovědět

Zpět na „Repro“