Mackie SR 24.4 vs. Allen&Heath GL2400-24
-
- Reklama
Mackie SR 24.4 vs. Allen&Heath GL2400-24
Dobry den,potrebuji poradit s nakupem mixu do 40.000.
Je to do zkusebny a na koncerty mensi kapely, take pro nahravani.
K nahravani pouzivame MOTU 986HD a ntb. Snimame komplet bici + dve kytary, basa, zpev, prilezitostne dalsi vokal a sago.
Na koncerty potrebujeme alespon tri odposlechy s ruznymi nastavenimi.
Dekuji za radu... nejsem zvukar, ale muzikant a v technickych datech se vyznam pramalo...
Je to do zkusebny a na koncerty mensi kapely, take pro nahravani.
K nahravani pouzivame MOTU 986HD a ntb. Snimame komplet bici + dve kytary, basa, zpev, prilezitostne dalsi vokal a sago.
Na koncerty potrebujeme alespon tri odposlechy s ruznymi nastavenimi.
Dekuji za radu... nejsem zvukar, ale muzikant a v technickych datech se vyznam pramalo...
A_H
Za sebe doporučím Allen&Heath, mám starší model GL2200-424, plná spokojenost. Má kvalitní ALPS taháky na klikách a jednotlivé kanály uvnitř pultu jsou jednotlivě namontované svisle, což je výhodné při opravách a hlavně při nechtěném zatečení čehokoliv do mixu. Cena - výbava - zvuk - spolehlivost - opravitelnost, výborný poměr v každém směru. Mackie by taky obstál, ale u A_H je o dost větší rozsah na laditelných středech, spodní středy se dají ladit dolů až k 35Hz(!) a horní středy až na 15kHz(!). Často jsem tento rozsah plně využil, když ho na jiném pultu nemáš, nidy se nedozvíš, že Ti chybí! Jestli vám postačí 16 mono vstupů, oželíte podskupiny a uvítáte mix zamontovatelný do pojízdného racku (holírna), zvažte též toto http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=78280 : Hlavně pozor na dostatečný počet vstupů, jen bicí souprava spolyká cca 8 mikrofonů...
Zvučíme nějaký čas na Mackiem čtyřiadvacítce... slušný mix, nikdy mě nevypekl, ale dnes překonaný.
Chybí pady a phantom na jednotlivých šavlích, víceparametrový ekvalizér...
ten zmiňovaný wizard se mi moc líbí, jen by mi naopak chyběly podskupiny a taky šestnáct šavlí by pro mne bylo málo.
GL2400-24 se mi proto zdá dobrá volba
Chybí pady a phantom na jednotlivých šavlích, víceparametrový ekvalizér...
ten zmiňovaný wizard se mi moc líbí, jen by mi naopak chyběly podskupiny a taky šestnáct šavlí by pro mne bylo málo.
GL2400-24 se mi proto zdá dobrá volba
GL
Jak říkáš, ono se na první pohled zdá, že na tom GL-ku se všechno nevyužije, ale co není potřeba dnes, to se objeví příště. Časem se zjistí, že výbava GL-ka je tak akorát. Hlavně je dobrý ten individuální fantom a podskupiny se využijí např. na rychlé dostavení poměru zpěvy - nástrojovka a hlavně se ušetří třeba na kompresorech, pokud se vystačí s jedním na celou podskupinu, ekvalizér též dávám do insertů na hlavním výstupu.
To frantik i Nick,
diky vam za jednoznacnou odpoved. Jeste jsem zvazoval Yamahu 01v96 (starsi na inzerat), asi bude lepe spolupracovat s tou zvukovkou, ale asi neni tak prehledna a otazkou je jestli ty digitaly nejsou jen prechodnou modni novinkou a i jestli ted AD/DA prevodnik nejak "nemrsi" zvuk...
Kazdopadne to tedy asi vypada na AH GL2400-24...
Tech 16 stop by opravdu mohlo byt na hrane vzhledem k tem bicim.
diky vam za jednoznacnou odpoved. Jeste jsem zvazoval Yamahu 01v96 (starsi na inzerat), asi bude lepe spolupracovat s tou zvukovkou, ale asi neni tak prehledna a otazkou je jestli ty digitaly nejsou jen prechodnou modni novinkou a i jestli ted AD/DA prevodnik nejak "nemrsi" zvuk...
Kazdopadne to tedy asi vypada na AH GL2400-24...
Tech 16 stop by opravdu mohlo byt na hrane vzhledem k tem bicim.
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Stačí si pročíst zahraniční diskusní fora. Tam to Yamahu velmi chálí i zvukově. Pokud nepotřebuješ hodně vstupů, je to ideální volba.
Jinak ty novější Onyxy mají taky Direct OUT, inserty i na AUXech, Grupách.. podle mě opravdu obstojný soupeř té AH 2400. Co jsem se dočetl, tak zvukově by měly být snad i lepší. Akorát korekce mají oba pulty rozdílné a záleží jak to komu sedne..
Jinak ty novější Onyxy mají taky Direct OUT, inserty i na AUXech, Grupách.. podle mě opravdu obstojný soupeř té AH 2400. Co jsem se dočetl, tak zvukově by měly být snad i lepší. Akorát korekce mají oba pulty rozdílné a záleží jak to komu sedne..
O1V96 má k dispozici celkem 40 kanálů, analogových vstupů je v bez rozšíření 16 (z toho 12 mic, 4 line). Dalších 8 můžeš získat pomocí převodníku na ADAT. Pokud by ani to nestačilo lze doplnit kartu pro dalších 16 vstupů a výstupů. Ideální stav je doplnit kartu ADAT, do PC pořídit kartu s 3x ADAT a máš možnost záznamu 24 stop z pultu bezprostředně za převodníky.
Zvukově je O1V96 o dost dál než tebou uvažované analogy, navíc máš komplet vybavení. Kompresory, gejty, plněparametrické korekce atd na každém kanálu. 8x aux, 4x slušný efektový procesor........
Zvukově je O1V96 o dost dál než tebou uvažované analogy, navíc máš komplet vybavení. Kompresory, gejty, plněparametrické korekce atd na každém kanálu. 8x aux, 4x slušný efektový procesor........
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Btw.na Live bych spíš než 01V doporučil 02R
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jirkaaa: no s tim SEL, na to ma nastesti 02R ty touchsensitive fadery, ktere tento problem castecne eliminuji (ne vsak uplne, taky me to parkrat vypeklo).
jinak na to live, mozna ze budu rypak, ale uz jsem zkusil 01V aj 02R a na live se mi zda lepsi TT24 od Mackie. Zvukove sice neni tak dokonala jako Yamaha, ale jednoduchosti a intuitivnosti obsluhy to vyvazi.
jinak na to live, mozna ze budu rypak, ale uz jsem zkusil 01V aj 02R a na live se mi zda lepsi TT24 od Mackie. Zvukove sice neni tak dokonala jako Yamaha, ale jednoduchosti a intuitivnosti obsluhy to vyvazi.
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
to George: ona ta O2R zas o tolik větší není v reálu....spíš těžší a vyší(kvůli METER BRIDGE(
a XB...my už se dostáváme kapku jinam hlavně cenou.....já psal že jsem na tom začal, ale to bylo v uvozovkách.....začal jsem na tesle a přes různý verze Samick , Phonic, Behringer , Inter - M atd atd atd jsem se dostal jak Dalibor k houslím k Promixu 01....a pak se to vezlo ale to je fuk:) Ok beru tvůj názor že se ti lépe dělá na MACKIE,já ji v pracce neměl.................
jenže pokud kolega shání levnej pult tak ta "Mekyna" nebude pro něj to pravý řešení......
P.S. George.....kdysi jsem měl tu čest (před Promix 01) LEM FALCON možná by se taky dal za nula nula prd dneska sehnat a kolegovi co přemýšlí o mixáku do 40 tis by nasloužil až až
a XB...my už se dostáváme kapku jinam hlavně cenou.....já psal že jsem na tom začal, ale to bylo v uvozovkách.....začal jsem na tesle a přes různý verze Samick , Phonic, Behringer , Inter - M atd atd atd jsem se dostal jak Dalibor k houslím k Promixu 01....a pak se to vezlo ale to je fuk:) Ok beru tvůj názor že se ti lépe dělá na MACKIE,já ji v pracce neměl.................
P.S. George.....kdysi jsem měl tu čest (před Promix 01) LEM FALCON možná by se taky dal za nula nula prd dneska sehnat a kolegovi co přemýšlí o mixáku do 40 tis by nasloužil až až
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)