Zkušenosti s kvalitou kabelů
-
- Reklama
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Filo, nerikam ze neni problem parazitni kapacita, ale slusni vyrobci tenhle problem maji osetrenej na nejvyssi moznou miru a ty kapacity jsou u vsech renomovanejch firem vesmes podobny ... cili jsem chtel rict, ze tady toho uz asi moc nevyresime.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě přidám své zkušenosti:
Levnější kabely Tascer - špatně se motají, jsou tvrdé. Adam Hall - přímo katastrofa, překroucejí se...Na zkoušku jsem koupil i kabely Accu Cable, byly za babku a jsou určitě lepší než ty Adam Hall a asi i než ty Tascery. Zatím nejlepší motaci schopnosti pro mě mají kabely Proel.
Co se týká konektorů, tak zatím mi slouží jak AH, tak Proely, no všechny prostě dobře, čekám které se začnou prvně srát
A k páráku - mám Adam Hall - zatím spokojenost až na to, že jsem musel přepájet všechny konektory, jelikož od výroby!!! nebyly dotáhnuté v konektorech izolace a dotýkaly se žíly mezi sebou. To jsem zjistil až jednou na koncertě, kdy mi pořád bruměla jedna půlka PA a těsně po konci koncertu přestala hrát úplně
Tak jsem doma rozebral konektor a když jsem to viděl, tak jsem děkoval bohu že to nějak odehrálo desitky koncertů. Pak jsem zjistil že je takto blbě napájeno dalších 14 konektorů. Takže kontrolovat.
Editace v dubnu 2009 - tak jsem to zakřikl, zjistil jsem, že skoro všechny samice XLR od AH jsou na nic. Už jsem to vyměnil za Neutriky..Fungovalo to, dokud se třeba zpěvák nezačal s mikrofonem hýbat. Tak fakt od AH ruce pryč
Ještě se vrátím k Accu cable - po pár koncertech stále konektory drží a jsou naprosto bez problému!§ Troufám si říct, že ty samice XLR jsou téměř srovnatelné s Neutriky (ty celo černěné se zlatými kontakty). Fakt za ty peníze jsou super.
Levnější kabely Tascer - špatně se motají, jsou tvrdé. Adam Hall - přímo katastrofa, překroucejí se...Na zkoušku jsem koupil i kabely Accu Cable, byly za babku a jsou určitě lepší než ty Adam Hall a asi i než ty Tascery. Zatím nejlepší motaci schopnosti pro mě mají kabely Proel.
Co se týká konektorů, tak zatím mi slouží jak AH, tak Proely, no všechny prostě dobře, čekám které se začnou prvně srát
A k páráku - mám Adam Hall - zatím spokojenost až na to, že jsem musel přepájet všechny konektory, jelikož od výroby!!! nebyly dotáhnuté v konektorech izolace a dotýkaly se žíly mezi sebou. To jsem zjistil až jednou na koncertě, kdy mi pořád bruměla jedna půlka PA a těsně po konci koncertu přestala hrát úplně
Editace v dubnu 2009 - tak jsem to zakřikl, zjistil jsem, že skoro všechny samice XLR od AH jsou na nic. Už jsem to vyměnil za Neutriky..Fungovalo to, dokud se třeba zpěvák nezačal s mikrofonem hýbat. Tak fakt od AH ruce pryč
Ještě se vrátím k Accu cable - po pár koncertech stále konektory drží a jsou naprosto bez problému!§ Troufám si říct, že ty samice XLR jsou téměř srovnatelné s Neutriky (ty celo černěné se zlatými kontakty). Fakt za ty peníze jsou super.
Naposledy upravil(a) george_58 dne čtv 09. dub 2009 12:10:34, celkem upraveno 1 x.
-
Kubanec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, taky se vám někomu stalo že ste si koupili stereo jack Adam Hall (něco takovyho) a stalo se vám, že měl spojené piny T a S?
Naposledy upravil(a) Kubanec dne stř 10. pro 2008 12:34:13, celkem upraveno 1 x.
Prostě kvalita je vidět na první pohled... Adam Hall nikdy nic !!!george_58 píše:A k páráku - mám Adam Hall - zatím spokojenost až na to, že jsem musel přepájet všechny konektory, jelikož od výroby!!! nebyly dotáhnuté v konektorech izolace a dotýkaly se žíly mezi sebou. To jsem zjistil až jednou na koncertě, kdy mi pořád bruměla jedna půlka PA a těsně po konci koncertu přestala hrát úplněTak jsem doma rozebral konektor a když jsem to viděl, tak jsem děkoval bohu že to nějak odehrálo desitky koncertů. Pak jsem zjistil že je takto blbě napájeno dalších 14 konektorů. Takže kontrolovat.
The best sound comes from one source...
- zkrachovalej Dj
- Uživatel

Re: Zkušenosti s kvalitou kabelů
a co třeba Stag a Reloop?
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Nevím který je levnější tasker, ale já používám roky C301 a zatím jsem s balením problémy neměl.
Zato většinou kleju, když musím na akcích dělat s jinejma kabelama
Zato většinou kleju, když musím na akcích dělat s jinejma kabelama
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Zdravím
Chci se zeptat ohledně zmíněného kabelu z Kabla Vrchlabí.
Je to takový šedý kabel?
Chci se zeptat ohledně zmíněného kabelu z Kabla Vrchlabí.
Je to takový šedý kabel?
Pár metrů toho "šedýho kabelu" máme v KD v pevné instalaci. OK. A ještě je mám u mikrofonů Tesla AMD, ale dlouho už jsem je nepoužíval, co si vybavuju, tak ty kabely jsou docela tuhý.
Vyrábějí se dál, ale kde jsou k dostání nevím. Našel jsem jen stránky výrobce - NTK cables, je to serie "MK min." http://www.nktcables.cz/Products/7%20Co ... 1452E.ashx a "MK" http://www.nktcables.cz/Products/7%20Co ... E060D.ashx
Dělají i multipárové kabely - "NlETxYY". Viděl jsem z něj dělaný párák, měl dva 12-ti páry x 20m na dřevěným bubnu. Nevíte někdo na kolik vyjde metr a kde by se dal sehnat? Hodilo by se mi tak 10m do pevný instalace. Tam by stačil.
Vyrábějí se dál, ale kde jsou k dostání nevím. Našel jsem jen stránky výrobce - NTK cables, je to serie "MK min." http://www.nktcables.cz/Products/7%20Co ... 1452E.ashx a "MK" http://www.nktcables.cz/Products/7%20Co ... E060D.ashx
Dělají i multipárové kabely - "NlETxYY". Viděl jsem z něj dělaný párák, měl dva 12-ti páry x 20m na dřevěným bubnu. Nevíte někdo na kolik vyjde metr a kde by se dal sehnat? Hodilo by se mi tak 10m do pevný instalace. Tam by stačil.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Noo já udělal nedávno takový zajímavý poznatek. Budu řešit XLRka. Konektory mám různé, Neutriky, Proely, Adam, atd. Nacvaknu samce do samice - a nehraje to. Nacvaknu jinej konektor a hraje to. Tak jsem se zamyslel vzal šupleru a přeměřuji piny na samcích konektor po konektoru, výrobce po výrobci. Prostě jsem shledal rozdíly v průměrech. A taky vezmu Adama samce chci ho nasoukat do nějakého zařízení (zpravidla Neutrik) a on tam prostě nejde a nejde.
Není třeba taky tohle důvod, že ty spoje blbě vedou? Nebo nevedou vůbec?
Není třeba taky tohle důvod, že ty spoje blbě vedou? Nebo nevedou vůbec?
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To znám - takové ty "čínské s.r.áče" se šroubkama za devět korun jsem marně cpal do neutriků...
Kdysi jsem se na nějakém webu pochvalně zmínil o kabelech RH sound a byl jsem zlinčován... Nicméně mám většinu cannonovek RHsound, slouží déle než čtyři roky bez problémů a nechovám se k nim zrovna šetrně (ale taky nijak hrozně!)
Jednou jsem udělal 200(!) cannonovek pro jednu agenturu - kabel omnitronik (na doporučení Jindry Kordíka) - za rok po takřka každodenním používání nehrál ani jediný
Taky používám Proel a baspeca - k plné spokojenosti...
Kdysi jsem se na nějakém webu pochvalně zmínil o kabelech RH sound a byl jsem zlinčován... Nicméně mám většinu cannonovek RHsound, slouží déle než čtyři roky bez problémů a nechovám se k nim zrovna šetrně (ale taky nijak hrozně!)
Jednou jsem udělal 200(!) cannonovek pro jednu agenturu - kabel omnitronik (na doporučení Jindry Kordíka) - za rok po takřka každodenním používání nehrál ani jediný
Taky používám Proel a baspeca - k plné spokojenosti...
klídek chlapi, to je nulák
Ano nemůžu než souhlasit mikrofoní kabel od RH soundu je asi jediný produkt od nich, který se dá opravdu použít. Máme od nich cca 50 kabelů + spousta propojek a rozpletů a nebyl jedinej problém, že by se poničil (přetžení žíly, izolace..) Nehledě na to, že uvnitř to je poměrně velky lano, žádny kaničky jak ke sluchátkům. Zato s proelem nemám vůbec dobrou zkušenost, měl jsem tu nějaký model kterej měl tenounký kaničky a místo stínění jen folie + nějaky ocelový lanko co nešlo ani letovat.. děs.. to i ten omnitronik byl o trochu lepší, ale tam zase praskaj izolace. Jinak jěště na podobné úrovni jako RH je kabel od DAP audio... Vše je myšleno v metráži s vlastním letováním... Jinak konektory velká všehochuť a je to pro zlost.. z Těch čínskejch jsou asi nejlepší z DAPu, ale jinak samozřejmě numero uno je Neutrik, snad budou časem na všech kabelech. Jinak co se týče speakonů tak tam jedině Neutrik, nic jinýho nemá smysl kupovat, levný nejdou kolikrát ani namontovat!!