Zkušenosti s kvalitou kabelů

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » stř 06. srp 2008 3:51:46

Kdyz ma clovek opravdu HI-END HI-FI, asi je slyset lecos - v adekvatne akusticky upravenem prostoru. Pokud vsak nekdo tvrdi, ze slysi rozdil kabelu na sestave radove kolem sta tisic, podle me je lhar :-D
Jinak kapacitance mikrofonniho kabelu je samozrejme previt. Myslim, ze vetsi, nez Cukrak, Safo :-D

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 06. srp 2008 15:05:15

Filo, nerikam ze neni problem parazitni kapacita, ale slusni vyrobci tenhle problem maji osetrenej na nejvyssi moznou miru a ty kapacity jsou u vsech renomovanejch firem vesmes podobny ... cili jsem chtel rict, ze tady toho uz asi moc nevyresime.

george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 » pát 07. lis 2008 8:38:13

Tak ještě přidám své zkušenosti:
Levnější kabely Tascer - špatně se motají, jsou tvrdé. Adam Hall - přímo katastrofa, překroucejí se...Na zkoušku jsem koupil i kabely Accu Cable, byly za babku a jsou určitě lepší než ty Adam Hall a asi i než ty Tascery. Zatím nejlepší motaci schopnosti pro mě mají kabely Proel.

Co se týká konektorů, tak zatím mi slouží jak AH, tak Proely, no všechny prostě dobře, čekám které se začnou prvně srát :-)

A k páráku - mám Adam Hall - zatím spokojenost až na to, že jsem musel přepájet všechny konektory, jelikož od výroby!!! nebyly dotáhnuté v konektorech izolace a dotýkaly se žíly mezi sebou. To jsem zjistil až jednou na koncertě, kdy mi pořád bruměla jedna půlka PA a těsně po konci koncertu přestala hrát úplně :) Tak jsem doma rozebral konektor a když jsem to viděl, tak jsem děkoval bohu že to nějak odehrálo desitky koncertů. Pak jsem zjistil že je takto blbě napájeno dalších 14 konektorů. Takže kontrolovat.

Editace v dubnu 2009 - tak jsem to zakřikl, zjistil jsem, že skoro všechny samice XLR od AH jsou na nic. Už jsem to vyměnil za Neutriky..Fungovalo to, dokud se třeba zpěvák nezačal s mikrofonem hýbat. Tak fakt od AH ruce pryč :-)

Ještě se vrátím k Accu cable - po pár koncertech stále konektory drží a jsou naprosto bez problému!§ Troufám si říct, že ty samice XLR jsou téměř srovnatelné s Neutriky (ty celo černěné se zlatými kontakty). Fakt za ty peníze jsou super.
Naposledy upravil(a) george_58 dne čtv 09. dub 2009 12:10:34, celkem upraveno 1 x.

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » úte 18. lis 2008 9:47:36

U některých výrobců záleží i na výrobní šarži, kupuji sommercably typ stage22 hixflex a mám pocit, že různé dodávky jsou různě tuhé.

Kubanec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubanec » úte 09. pro 2008 21:12:46

Zdravim, taky se vám někomu stalo že ste si koupili stereo jack Adam Hall (něco takovyho) a stalo se vám, že měl spojené piny T a S?
Naposledy upravil(a) Kubanec dne stř 10. pro 2008 12:34:13, celkem upraveno 1 x.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 10. pro 2008 12:18:15

Myslis jako uvnitr nebo jsi dostal mono jack? Kazdopadne u takovych levnych konektoru je to docela bezne, ze jeden z mnoha je spatnej. Proto jich radsi nakupuju o par vic. Nebo ted uz kupuju Neutriky, u kterych se to nestava.

Kubanec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubanec » stř 10. pro 2008 12:33:53

Normálně sem koupil stereo jacka a divim že mi to nechce hrát a někde vevnitř teho jacka sou propojeny piny T S tak nevim kde to zmastili

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » sob 20. pro 2008 18:06:27

george_58 píše:A k páráku - mám Adam Hall - zatím spokojenost až na to, že jsem musel přepájet všechny konektory, jelikož od výroby!!! nebyly dotáhnuté v konektorech izolace a dotýkaly se žíly mezi sebou. To jsem zjistil až jednou na koncertě, kdy mi pořád bruměla jedna půlka PA a těsně po konci koncertu přestala hrát úplně :) Tak jsem doma rozebral konektor a když jsem to viděl, tak jsem děkoval bohu že to nějak odehrálo desitky koncertů. Pak jsem zjistil že je takto blbě napájeno dalších 14 konektorů. Takže kontrolovat.
Prostě kvalita je vidět na první pohled... Adam Hall nikdy nic !!!
The best sound comes from one source...

zkrachovalej Dj
Uživatel
Uživatel

Re: Zkušenosti s kvalitou kabelů

Příspěvek od zkrachovalej Dj » pát 21. srp 2009 19:10:15

a co třeba Stag a Reloop?
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » pát 21. srp 2009 20:49:17

Nevím který je levnější tasker, ale já používám roky C301 a zatím jsem s balením problémy neměl.

Zato většinou kleju, když musím na akcích dělat s jinejma kabelama
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

trupr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od trupr » stř 09. zář 2009 19:51:08

Zdravím

Chci se zeptat ohledně zmíněného kabelu z Kabla Vrchlabí.
Je to takový šedý kabel?

Hugo
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hugo » čtv 10. zář 2009 16:25:46

Pár metrů toho "šedýho kabelu" máme v KD v pevné instalaci. OK. A ještě je mám u mikrofonů Tesla AMD, ale dlouho už jsem je nepoužíval, co si vybavuju, tak ty kabely jsou docela tuhý.
Vyrábějí se dál, ale kde jsou k dostání nevím. Našel jsem jen stránky výrobce - NTK cables, je to serie "MK min." http://www.nktcables.cz/Products/7%20Co ... 1452E.ashx a "MK" http://www.nktcables.cz/Products/7%20Co ... E060D.ashx
Dělají i multipárové kabely - "NlETxYY". Viděl jsem z něj dělaný párák, měl dva 12-ti páry x 20m na dřevěným bubnu. Nevíte někdo na kolik vyjde metr a kde by se dal sehnat? Hodilo by se mi tak 10m do pevný instalace. Tam by stačil.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pát 11. zář 2009 15:23:04

Noo já udělal nedávno takový zajímavý poznatek. Budu řešit XLRka. Konektory mám různé, Neutriky, Proely, Adam, atd. Nacvaknu samce do samice - a nehraje to. Nacvaknu jinej konektor a hraje to. Tak jsem se zamyslel vzal šupleru a přeměřuji piny na samcích konektor po konektoru, výrobce po výrobci. Prostě jsem shledal rozdíly v průměrech. A taky vezmu Adama samce chci ho nasoukat do nějakého zařízení (zpravidla Neutrik) a on tam prostě nejde a nejde.
Není třeba taky tohle důvod, že ty spoje blbě vedou? Nebo nevedou vůbec?

pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty » úte 22. zář 2009 1:47:08

To znám - takové ty "čínské s.r.áče" se šroubkama za devět korun jsem marně cpal do neutriků...

Kdysi jsem se na nějakém webu pochvalně zmínil o kabelech RH sound a byl jsem zlinčován... Nicméně mám většinu cannonovek RHsound, slouží déle než čtyři roky bez problémů a nechovám se k nim zrovna šetrně (ale taky nijak hrozně!)

Jednou jsem udělal 200(!) cannonovek pro jednu agenturu - kabel omnitronik (na doporučení Jindry Kordíka) - za rok po takřka každodenním používání nehrál ani jediný
Taky používám Proel a baspeca - k plné spokojenosti...
klídek chlapi, to je nulák

celachim
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od celachim » sob 26. zář 2009 2:23:33

Ano nemůžu než souhlasit mikrofoní kabel od RH soundu je asi jediný produkt od nich, který se dá opravdu použít. Máme od nich cca 50 kabelů + spousta propojek a rozpletů a nebyl jedinej problém, že by se poničil (přetžení žíly, izolace..) Nehledě na to, že uvnitř to je poměrně velky lano, žádny kaničky jak ke sluchátkům. Zato s proelem nemám vůbec dobrou zkušenost, měl jsem tu nějaký model kterej měl tenounký kaničky a místo stínění jen folie + nějaky ocelový lanko co nešlo ani letovat.. děs.. to i ten omnitronik byl o trochu lepší, ale tam zase praskaj izolace. Jinak jěště na podobné úrovni jako RH je kabel od DAP audio... Vše je myšleno v metráži s vlastním letováním... Jinak konektory velká všehochuť a je to pro zlost.. z Těch čínskejch jsou asi nejlepší z DAPu, ale jinak samozřejmě numero uno je Neutrik, snad budou časem na všech kabelech. Jinak co se týče speakonů tak tam jedině Neutrik, nic jinýho nemá smysl kupovat, levný nejdou kolikrát ani namontovat!!

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“