Ozvučení vesnického sálu na disco - cca 250lidí

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení vesnického sálu na disco - cca 250lidí

Příspěvek od Martin S. »

Je třeba rozlišovat co je velikost vyústění a velikost cívky.
Velikost vyústění je 1", 1,4", 1,5" a 2". Cívku 1"-2" mají obvykle drivery 1" vyústěním. Drivery s vyústěním 1,4" a větším mají obvykle od 2,5" cívky až do 4".

QSC K12 má 1" driver s 1,75" cívkou.
Pro upřesnění to co jsem ti nabízel má 1,4" driver s 2,5" cívkou.

Bedna s 1" a druhá s 1,4" opravdu nemohou hrát stejně. 1,4" bývají dělené podstatně níže, což se projeví na pozitivně srozumitelnosti a také to zní trochu jinak a také nižší dělení mívá pozitivní vliv na směrovky, což je dobře z těch měření vidět. ART422 má směrovky podstatně rovnější.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Ano, je potřeba to rozlišovat a jednoznačně se shánět po velikosti cívky, což je u driveru obvykle to samé, jako velikost membrány. Pokud nebudu sám montovat driver na hornu, tak mi celkem jedno může být, jestli je vyústění takové nebo makové, sice to také udělá nějaký rozdíl, ale ne zásadní. Ovšem tradičně se ujalo používat právě to označení průměru vyústění, takže na zmatek je spolehlivě zaděláno. A to existují ještě minimálně 0,7", 0,5" a 3" (vše průměry vyústění).
1" a 1,4" mohou hrát hodně podobně, například jisté kombinace driverů BMS a horen RCF (oboje se vyrábí ve verzi s 1" i 1,4" vyústěním) tak nutně dopadnou, ovšem to je právě proto, že se ani jejich membrány, ani magnety, ani samotné horny v podstatě od sebe neliší ničím jiným, než místem, kde je to na sebe napojené. I tak by ale zřejmě nevyšly úplně stejné výhybky ani by to nebylo od sebe zcela nerozeznatelné.

H.M.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Huberte, sypu si popel na hlavu, na lepší driver u 722 jsem samozřejmě zapomněl. Koukal jsem jen po hlasitostech. Poslední zkušenost s "pouštěči" mi říká, že ani +-130dB SPLmax není pro někoho dost na představení pro děti, natož na diskošce.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Aha, já to napsal trochu moc osobně, myslel jsem to na všechny, co stále úplně ignorují osazení beden a jeho rozměry, přitom by je asi nenapadlo ignorovat objem motoru u skútru nebo kastrolu na guláš, případně plochu bytu nebo objem flašky s rumem. Nejde to nahradit sledováním tak naprosto nespolehlivých a neporovnatelných čísel, jakým je rozhodně ten SPL max.

H.M.
jaho
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od jaho »

Děkuji za vysvětlení. Ještě jsem objevil bedny Yamaha DSR112, JBL PRX 712 a Mackie HD1221 (u Mackie uvádí pouze 1,75" titanový výškový reproduktor, tak nevím?). Co na ně říkáte?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nezbývá než gratulovat. Jistě brzy objevíš i Ameriku. Proč si místo toho vyptávání na každou bednu, kterou "objevíš", radši o ní něco nepřečteš ? Vyhledávat se dá i tady a všechno objevené se tu už probíralo.

H.M.
saty_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od saty_cz »

jaho píše:Ty QSC mají 1,75" driver, ne? Jsou aspoň srovnatelné s KV2 EX12? Nebo ARTy 722 jsou srovnatelné s KV2?
S KV2 se přece nemůže přece rovnat nic :) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
jaho
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od jaho »

Zdravím po delší době,
nyní se na trhu objevily 2 nové bedny - RCF HD-32A a JBL PRX712. Jelikož každý prodejce o bednách píše úplně jiné údaje, tak nevím, co si o tom mám myslet.. Dokážete mi někdo napsat, jak velké mají drivery? Případně máte někdo s nimi zkušenosti?
Děkuji za odpověď.
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin S. »

HD-32A žádná novinka není, je tam ND840, tedy driver s 3" cívkou a 1,4" vyústěním. V PRX712 je prťavý 1" driver s 1,5" cívkou - JBL 2408H-2.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Repro“