Zesilovač brumí
-
- Reklama
-
Kubanec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zesilovač brumí
Zdravim všecky, brumí nám zesilovač (noname), má symetrický vstup, máme ho i symetricky zapojený, stínění kabelu mám připojené jenom ja jednom konci aby se nepropojili země a stejně nám to řve, nevíte někdo čím by to mohlo ještě být? díky
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To stínění by nemělo hrát moc roli. Totiž u symetrie přenášíš signál pomocí dvou vodičů, po k terých teče stejný signál, akorát má otočenou fázi. Na vstupu toho zesilovače by mělo být buďto audiotrafo (ideální) a nebo diferenční zesilovač. Z toho vyplívá, že jestli je to potichu propojené s mixem a začne to brumit až když přidáš signál do vstupu mixu, tak bych hledal spíš v nesymetricky připojených komponentech. Popřípadě se podiv jestli někde nemáš zaměněnou nulu a fázi u přívodu třeba do hallu nebo CD. Samozřejmě bys měl mít mix a efekty napájeny z jedné fáze. Pokud je ten vstup zesilovače skutečně symetrický, tak by měl snést zapojit i do jiné fáze bez potíží aniž by bruměl.
Mimochodem nemáš někde na mixu a nebo na tom zesu obvod, který by ten vstup uzavřel při ztrátě signálu buzení? Funkcí něco jako gate?
Mimochodem nemáš někde na mixu a nebo na tom zesu obvod, který by ten vstup uzavřel při ztrátě signálu buzení? Funkcí něco jako gate?
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
Kubanec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hoj, okolo mixu nemám žádny efekty ani gatě
, mám to zapojeny ve stejné zásuvce, mix má zapojeny ve vstupu jenom symetricky mikrofony. Začne to bručet když propojim ty dva přistroje, z výstupu mixu nemusi nic lizt a začne to bručet. Eště sem zjistil že když zesiluju poťákam na zesáku tak se zesiluje brum, takže ten brum musí byt někde na vstupu předzesilovače v tom zesáku.
Na vstupu toho zesilovače asi bude diferenciální zesilovač, nějaky maly trafo sem tam neviděl, ještě bych mohl zkusit koupit nějaky oddělovaci trafičko, aby to nebručelo a jako posledni možnost bych ten zesák měl jenom na odposlechy.
Na vstupu toho zesilovače asi bude diferenciální zesilovač, nějaky maly trafo sem tam neviděl, ještě bych mohl zkusit koupit nějaky oddělovaci trafičko, aby to nebručelo a jako posledni možnost bych ten zesák měl jenom na odposlechy.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hele na tohle je ideální sehnat audiotrafa který byly používaný v mixech Elatec (dříve Tesla) a různých linkových zesilovačích. Ty trafa jsou dost kvalitní a osobně s nimi nemám potíže. Mám takhle postavenou jednotku distribučních zesů 1 vstup na 5 výstupů a mezi nima ještě VU jednotky a fázoměr. Chodí to skvěle, nešumí a brum to vůbec nezná. Holt galvanicky oddělení je nejlepší. Koukni teda na stav filtračních kondíků, systém propojení zemí. Je třeba mít jeden zemnicí bod. Když by bylo třeba, nějaký to trafo navíc mám, můžu ti pomoci.
Celý to je v rack 3U jednotce "almes" a je to každý samostatná jednotka. Velmi dobrá konstrukce.
Edit: Ještě mě napadlo, jsi si jistý, že ti ten brum neleze z toho mixu? Je otázka jestli to hledat na koncovém stupni....
Celý to je v rack 3U jednotce "almes" a je to každý samostatná jednotka. Velmi dobrá konstrukce.
Edit: Ještě mě napadlo, jsi si jistý, že ti ten brum neleze z toho mixu? Je otázka jestli to hledat na koncovém stupni....
-
Kubanec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Toš zkošel sem připojit aji kazeťák nebo emulovanej vystup z komba a taky to bručelo. Když to vemu z druhé strany, tak když zapojim ten mix na vstup jinyho zesilovače tak to nebruči. Takže to asi bude tim zesilovačem
Čím víc toho víme, tím víc otázek si klademe a tím víc zjištujeme jak málo toho víme.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem je v GESu od Neutriku za 249 ,-Kč tuším vč. DPH ve výprodeji. Jinak jak jsem psal, můžu ti pomoct a seženu ti třeba i ty linkové zesíky, nebo samotná trafíčka. Jen jde o to jaký převodní poměr je třeba. Klasika je 1:1 , ale můžou být i jiná. O ceně se dohodnem, není to drahé. Kdyžtak mi pošli svůj mail na cz3hsu@seznam.cz
Tak zkus kusem drátu propojit postupně jednotlivé piny na vstupu zesu s jeho kostrou. Třeba autor přístroje až moc počítal s nekorektním připojením zdroje signálu - ať již nesymetrickým a s ochranným kolíkem na vidlici a pro jistotu nezemnil napřímo v zesu na vstupu nic...
A nebo je vstup asymetrickej, avšak image symetrického vstupu je zajištěna vstupním rezistorem mezi "-" pinem a zemí na tišťáku. GND pin vstupního konektoru je nezapojen?
A nebo je vstup asymetrickej, avšak image symetrického vstupu je zajištěna vstupním rezistorem mezi "-" pinem a zemí na tišťáku. GND pin vstupního konektoru je nezapojen?