Reproboxy pro DJ

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
exxxi
Uživatel
Uživatel

Re: Reproboxy pro DJ

Příspěvek od exxxi »

Přitom podmínku "lehce přes 20 tisíc" splňují i 745 :-D
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Jo, hodinky jako holinky, nejlevnější dB jako nejdražší RCF, okolní argumenty nebrat v potaz a hlavně si za každou druhou větu dát smajlíka, ono to vlastně znamená, že jsem to myslel jen tak z legrace, takže mne kvůli tomu přece nikdo nebude považovat za vola nebo dokonce zaujatého...

H.M.

Já to sem radši z vedlejšího vlákna překopíruju, aby bylo jasné, o čem je řeč:

"Opět podobný problém, jako s tím rozpočtem do 20 000Kč pro 50 lidí ve vedlejším vláknu, pokud nebudou suby, musí něco hrát místo nich a tady navíc až budou, musí to něco umět hrát co nejlépe i s nimi. Naštěstí je tady vzhledem k lepšímu rozpočtu možnost ten kompromis najít, je to ART745-A, především kvůli použitým reproduktorům, takové osazení nemá zatím jinde obdoby. HD32-A je krok stejným směrem, ale kratší.

H.M."
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Hm, tak si rikam, jak je svet rozmanity, nekdo chce ozvucovat akci pro 50 lidi aparatem za 20k Kc (nerikam, ze nejde, taky to delam i mnohem levnejsim kramem - soukrome zahradni party apod.), a zrovna minuly tyden na akci kde bylo asi tak 30 lidi hralo 4x JBL VRX rady 900 a k tomu 4x sub JBL rady PRX. :mrgreen:
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

No, tak někdo si to může vyložit blbě, já třeba vím, za co se u těch dobrých beden platí a sám jsem šel do dražších, abych nemusel co rok přikupovat větší nebo čistějc hrající a na prodeji horších prodělat.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
mira-dj

Příspěvek od mira-dj »

Zkusím využít toto téma.

Chtěl bych požádat o radu ohledně výběru repro pro DJ na úplný začátek. Rýsuje se mi jeden menší "projekt" a mám i pár plánů, ale nedokážu říct, jak moc se to rozjede, kolik na to budu mít času a jak dlouho u toho vydržím, proto v tom zatím nechci utopit moc peněz. Navíc se tím určitě nechci živit, jde hlavně o hobby a maximálně malý přivýdělek. Z těchto důvodů jsem si stanovil rozpočet prozatím na 25 tis.
- prostory typu hospoda/bar, případně později typu "plácek za hospodou" s počtem lidí v řádu desítek, stovka to určitě nebude,
- styl hudby - klasická diskotéka, převaha elektonické taneční hudby, ale sem tam RnB, DnB, pop i oldies,
- zdroj hudby - notebook a midi controller s vlastní zvukovkou,
- chci vše co nejjednodušší a mobilní, proto beru v úvahu jen aktivky a tím pádem asi něco plastového.

Pokud by to později vypadalo i na mírně větší akce, tak bych uvažoval o přikoupení jednoho (a pak případně i druhého) subu, ale je mi jasné, že prozatím to bude s tím rozpočtem jen max na 2 samostatné základní aktivky. Aby mi to zahrálo aspoň trošku rozumně ty basy, tak mám uvažovat jen o 15"? Nebo by mohly prozatím stačit i nějaké 12"?

Jako hlavní kandidát se mi jeví asi Behringer B815NEO, zachytil jsem na ně jen pozitivní reakce (ve smyslu dobrý poměr cena/výkon/kvalita v dané kategorii). Mohly by stačit?
Možná budu mít možnost získat z druhé ruky dost výhodně B812NEO, ale jsou jen 12" a měly by mít oproti těm 15" o 1dB menší max SPL a začít hrát o 5 Hz výš, ale nedokážu posoudit, jak by to byl velký rozdíl. Ale za ušetřené peníze by se dal pak dost brzo přikoupit ten subwoofer.

Nebo případně něco od dB Technologies? Tam jsem taky našel nějaké modely, co by se do limitu vešly. Případně něco úplně jiného?

Předem díky za každou radu.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

S 12" jsem teďka viděl na hudebnimbazaru RCF ART422-A za 28k, což není úplně špatná cena, bedny hrajou i slušně, ale obávám se, že bez subu to nebude na basech úplně to ono. Já jsem je teď dával do jedný sokolovny, tam to ozvučej úplně v pohodě a s rezervou, ale díky vlastnostem sálu tam moc na basy požadavek není.

Na druhou stranu pro pár desítek lidí a s plánem nákupu subu v nějaké dohledné době bych se jich nebál.

Pak tam tuším ještě visí ART 725A, ale u nich není myslím cena.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas »

Je třeba si rozmyslet, zda jít do 15" univerzálů - s neakutní potřebou subů, nebo vsadit na 12", ke kterým se později dokoupí sub.

Z vlastní zkušenosti bych preferoval spíše druhou variantu. Dnes se totiž málokdy hrají mobilní disko na velké sály a ty 12" s trochou drzosti na klasické disko pro malé sálky stačí. Problém, který nemohu posoudit, jsou jiné styly. Pokud zvolím 12", raději půjdu do značky, abych měl šanci nahradit vadné repro (pozor, neplatí např. pro Behringer, tam cestu k náhradním reprákům neznám). Velmi dobrá volba jsou ty bazarové ART 422, ještě se vyrábějí a dodávají, budou ND u zastoupení. A jsou povedené a driver (poctivý 1,4", čili odolnější, zatížitelnější) umožní dobrou spolupráci se SW (jeden až dva 18", možno dokupovat postupně), aniž by "tahaly za kratší konec lana".

S 15" máš hned o něco více výkonu, především na basech (ovšem při dobré volbě, ne nějaký Skytec, RH sound nebo Omnišrotík). Sáhne se zpočátku hlouběji do peněženky a tahá se po 30 kg, spíš více a 100 litrů objemu na bednu: Pořádný magnet má svou váhu, pořádná překližka rovněž. Dá se rovněž vybrat z inzerce, tip: Megaton (dělám možná Hubertovi radost, ale není to účel, jen prostě zkušenost 26 let diskoték). 15" ale vypadá už jako pořádná, respekt budící bedna. Špatně se hledá 15" bedna, která dobře zahraje výšky, středy (1 - 3 kHz) a basy (40 - 70 Hz) zároveň, vždy je to kompromis.
OT: Huberte, ta KPL15LF+DE620 tohle po rozehrání fakt umí, je po drobné ekvalizaci terčem obdivu lidí, co umí poslouchat.

Vše chce dost zkušeností, nebo se prostě ptát u lidí, co tomu rozumí.
Štístko

Příspěvek od Štístko »

Strašně se mi líbí jak někteří hájíte RCF a někdo dB technologies. :-) Vždyť dB technologies používá repro od RCF, takže je to prašť jak uhoď. Jednou jsem tu blbost udělal a koupil si dB technologies Arena 15 (mimochodem zvukovod i driver RCF a bass no name) a SUB 05 (asi to nepochopím, ale stejné repro jak v satelitech). Říkal jsem si že za 60 tis. to musí hrát. A dnes mi leží v garáži vykuchané SUB 05 a předělané Areny, jelikož zvuk byl strašný, na což jsem přišel samozřejmě až ve chvíli, kdy jsem uslyšel něco jiného. A světe div se, více se mi zvukově líbili reprobedny Home made s Home made FET zesilovačem. A dle mého názoru i bedny od Akiyama za 3500 Kč můžou hrát lépe než dB Arena za 15 000Kč. V dnešní době to doopravdy není o ceně.

Můj pohled na měření z vlastní praxe. I když měření může dopadnout výborně barva zvuku z beden nemusí každému vyhovovat. Za mě radím udělat si čas, domluvit se v Prodance nebo jinde, vzít s sebou naposlouchané CD a jít si dané varianty poslechnout !!!
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Pozor, sám to píšeš, RCF reproduktory nejsou ve všech dBT bednách a v těch lacinějších nejsou pravidelně, protože právě to umožňuje je ještě zlevnit. Podobně ani elektronika není všude shodná, takže pokud se někdo omylem domnívá, že v nejlevnějším dBT bude vlastně totéž, jako v nejlevnějším RCF a že to tedy musí stejně hrát, šeredně se plete.
Ano, výběr je takový, že něco se dá rozhodnout už jen sluchem, ale měření je i k tomu dobrý základ, pokud vidím bednu naladěnou "narovno" a druhou "s úsměvem", tak předem vím, že porovnávat je se stejnými korekcemi (a ze stejné vzdálenosti) ani nemá smysl, protože můžu vlastně porovnávat jen různé nastavení korekcí na dvou úplně stejných bednách.
O ceně to stále je, existuje určitá pořizovací cena, pod kterou se ani výrobce nedostane, když chce stejný výrobek. Platí pro buřty jako bedny. Komu by se nějakým řízením osudu povedlo dělat totéž za půlku by stejně zdražil anebo nutně převálcoval celou konkurenci, což se kolem nás moc neděje, prodává se stále kdeco a v hodně širokém cenovém rozpětí.

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“