Alesis monitory - rušení mobilem
-
- Reklama
Alesis monitory - rušení mobilem
Dobry den,
Mam aktivni monitory a problem je s rušenim reproduktorů mobilem. Mobil je od reproduktoru i tri metry a stejne poznam kdyz bude nekdo volat nebo mobil odesila data...da se tohle ruseni nejak odstranit?
Mam aktivni monitory a problem je s rušenim reproduktorů mobilem. Mobil je od reproduktoru i tri metry a stejne poznam kdyz bude nekdo volat nebo mobil odesila data...da se tohle ruseni nejak odstranit?
Re: Alesis monitory - rušení mobilem
vypni mobil
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Čekal jsem kterej bradokul se ozve s touto radou.
-
Návštěvník
Zamotej si mobil do pěti vrstev alobalu, třeba to pomůže. Když ne, tak ty monitory i s veškerou kabeláží a připojenými přístroji.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké monitory?
Jak jsou připojené?
Dělají to i odpojené?
Jak jsou připojené?
Dělají to i odpojené?
Dělám, co mě baví.
Nenapisal si ake monitory (Alesis robi x modelov), ani s cim su zapojene, takze tu mozme vsetcia akurat vestit z gule.
Kazdopadne, symetricke zapojenie vie celkom slusne tieto rusenia odfiltrovat, aj ked nie vzdy. Ale ak to rusi aj na tri metre, tak to mas asi nesymetricky a v tom pripade plati to co ti poradili kolegovia. Ak symetria nepomoze tak potom opat plati to co radili kolegovia a to aj napriek tomu ze sa to moze zdat niekomu vtipne.
... aj ked musim povedat ze ta prva hlaska bola fakt dobra no a potom som si uvedomil ze je to vlastne uplne bezna vec.
Kazdopadne, symetricke zapojenie vie celkom slusne tieto rusenia odfiltrovat, aj ked nie vzdy. Ale ak to rusi aj na tri metre, tak to mas asi nesymetricky a v tom pripade plati to co ti poradili kolegovia. Ak symetria nepomoze tak potom opat plati to co radili kolegovia a to aj napriek tomu ze sa to moze zdat niekomu vtipne.
... aj ked musim povedat ze ta prva hlaska bola fakt dobra no a potom som si uvedomil ze je to vlastne uplne bezna vec.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu
http://www.hrbikmedia.eu
Když nepomůže vypnout mobil tak pak vypni monitor
Otázka je proč tak nutně potřebuješ být na mobilu když hraješ... Nebo to řešíš do zkušebny?
Otázka je proč tak nutně potřebuješ být na mobilu když hraješ... Nebo to řešíš do zkušebny?
Listen... and enjoy the sound
Jsou to Alesis M1 Active 520,
zapojené jsou - každý má vstup mono jack nebo xlr...
ja mám dva mono jacky svedené do jednoho stereo jacka. a rady vypni si mobil nepomůžou, pracovně musím mít mobil u sebe pořád.
zapojené jsou - každý má vstup mono jack nebo xlr...
ja mám dva mono jacky svedené do jednoho stereo jacka. a rady vypni si mobil nepomůžou, pracovně musím mít mobil u sebe pořád.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Takže to máš asymetricky a předělej si to (pokud vůbec lze, tedy obě propojovaná zařízení mají symetrický vstup/výstup). A být na mobilu a mít mobil v kapse jsou dvě různé věci, snad bys ho zaznamenal i na nějakou vzdálenost, že se rozsvítil, ne ?
H.M.
Takže podle manuálu ty monitory symetrické vstupy mají, to znamená, že do nich přijdou "stereo" jacky TRS a samozřejmě i na opačném konci kabelu musí být takové (anebo XLR). Co do toho pouštíš ? Hlavně mi neříkej, že nějaký sluchátkový výstup...
H.M.
Takže podle manuálu ty monitory symetrické vstupy mají, to znamená, že do nich přijdou "stereo" jacky TRS a samozřejmě i na opačném konci kabelu musí být takové (anebo XLR). Co do toho pouštíš ? Hlavně mi neříkej, že nějaký sluchátkový výstup...
Prodance, http://www.prodance.cz
Ještě tedy upřesním,...hraju dva gramofony numark ttx...zvukovka serato sl4...výstup z mixu jde pak do monitorů...ale nastane i chvilka kdy je prostě potřebuju připojit na notebook/mobil...
...takže, mam tedy je zapojím na symetriku (xlr)...
...takže, mam tedy je zapojím na symetriku (xlr)...
Mám presne také monitory. Pripojené cez USB z počítača. Nikdy som žiadne rušenie mobilom nezaznamenal. A to ich mám bežne na stole dva.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

On se také sled několikavoltových nul a jedniček výrazně hůře ruší, než analogový signál. A pokud by to rušení braly i samotné bedny bez analogové kabeláže, tak by jim rozhodně nepomohlo ani přejít na symetrický analog. Ale aspoň tedy s jistotou víme, že to opravdu bedny samotné nedělají.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz