4 Acoustic FCS-115B - recone kit

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

4 Acoustic FCS-115B - recone kit

Příspěvek od djducato »

Zdravím.. Kolega má tieto boxy už pár rokov no na poslednej akcii mu zhorel jeden repro.. Chcel by som sa opýtať či sa dá zohnať "recone kit" a či to má význam opravovať, keď je pravdepodobné že bude hrať inak ako ten druhý, alebo vymeniť za iné repro (ak áno, aké ?)
Žiaľ žiadne označenie na repro nieje takže nemám predstavu čo je to za model

Ďakujem..
Přílohy
IMAG0777 (Small).jpg
IMAG0776 (Small).jpg
IMAG0774 (Small).jpg
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: 4 Acoustic FCS-115B - recone kit

Příspěvek od djducato »

Predpokladám, že mi nikto nevie poradiť čo s tým, tak snáď mi aspoň poviete niečo ku výmene za iné.. Známy mi poslal kontakt na kolegu čo predáva EV EVX-150A za celkom slušnú cenu (100€).. Viem že sú dosť staré čo sa výroby týka no povedal že ich má už pár rokov odložené a že by ich aj predal lebo sú mu nanič.. Moja otázka znie či sa dajú použiť v tých skeletoch..

Ďakujem veľmi pekne..
Přílohy
$_72 (3).JPG
$_72 (3).JPG (22.55 KiB) Zobrazeno 3990 x
$_72 (1).JPG
$_72 (1).JPG (19.56 KiB) Zobrazeno 3990 x
Marian

Příspěvek od Marian »

V podstate do BR subbasu je možné napchať hociaké rozumné repro. Konkretne ten EV mi z parametrov nepríde na BR subbas príliš vhodný Fs 35,4, Qes 0,216, t.j. EBP 164, to Qes je až príliš nízke na to aby to hralo dobre od spodu. Xmax je 6,3 v spojení s pomerne ľahkou membránou (MMS 0,069kg t.j. 69g)čiže aj tam je najaké obmedzenie. Podľa mňa to nie je repro určené na subbasy. Videl by som to do satelitov, buď dvojpásmovka s pomerne nízkym delením okolo 1,5kHz alebo 3-pásmovka.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Vďaka, tým pádom nič s toho.. A co teda doporučiť ako náhradu za ten vyhorený..?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Snad už za ty roky musíš aspoň tušit, že takhle se nepostupuje, náhrady za reproduktory se nehledají podle fotek, ale podle parametrů. Případně podle parametrů ozvučnice, ale pak se asi musí měnit všechny. Navíc se dá podle popisu zadního panelu tušit, že nejde o samotné suby, ale o nějakou sestavu se satelity (v subech je snad pro ně výhybka). to by samozřejmě situaci dál komplikovalo.
Tohle je amaterismus, za který se musí stydět i většina amatérů.

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Áno Hubert viem že sa nehľadá podľa fotiek, ale keď nemá reproduktor žiadne označenie len to že má 8 Ohm, tak je to dosť ťažké.. Navyše nikde na nete som nenašiel dokumentáciu k tým reproboxom tým pádom neviem zistiť o aký model repro ide.. Satelity k tomu nie sú žiadne, dotyčný používa ART 310A a suby idú cez DBX na 120Hz.. V suboch je výhybka, ale nepožíva sa a ani sa nikdy nebude.. Pokiaľ by si bol ochotný (rád dodám parametre ozvučnice, pokiaľ to bude v mojich silách) potom poradiť aká by bola najvhodnejšia náhrada..

Jediná vec čo som k nemu našiel, je toto:
Přílohy
FCS-115B.jpg
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

To taky nepomůže, přece musíš vědět, že je potřeba znát čistý vnitřní objem a rozměry basreflexů. Plus pokud možno detaily montáže, aby se nemuselo řezat a vrtat, když koš bude jiný. Dále je potřeba něco vědět o zesilovači, s čím dalším to hraje (to tedy snad už víme, ART310-A a jakýsi dbx, snad x-over (?) nastavený na 120Hz. Zbývající hrající 15" lze nechat změřit atd. atd. a jelikož sem chodíš roky a celou tu dobu něco řešíš s rozsypanou a z druhé ruky technikou, tak snad už sis toho přečetl dost, aby nebylo nutné to vykládat opět celé od základů znova.

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Áno viem že všetko treba premeriať, to by som mohol urobiť.. Ja viem že ty si profesionál a všetko robíš na 100% úrovni, ale tu ide o reproboxy za 300€ keď boli nové, takže to môže byť trošku sfušované :) Tak isto som povedal kolegovi, že isto bude treba meniť obe, lebo nový bude hrať inak ako ten starý.. Ale zase investovať teraz do toho 500€ isto nikto nebude.. Skôr som mal na mysli niečo ohľadom toho napr. že: daj tam EM Delta 15LF a bude to ok to by bola investícia cca 240€ za obe a to by ešte šlo, ale myslím že robiť merania, úpravy a čo ja viem čo ešte je nereálne.. Chápem že sa na takom niečom podieľať nechceš, lebo to nie je tvoj štýl práce, no tiež musíš pochopiť že nie každý je profík a robí to na 1000% hlavne keď ide o aparát za 2000€ max.. Nič v zlom Hubert, beriem ťa za odborníka a som rád každému tvojmu názoru..

Čo sa týka toho x-over tak konkrétne je to: Behringer DCX2496 a zosik EV Q99
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nevím jak jsi došel k názoru, že udělat něco správně je drahé a nesprávně laciné. Já mám opačnou zkušenost a samozřejmě mezi našimi zákazníky je daleko víc amatérů než profesionálů, protože tohle je obor, který mnohem víc lidí baví než uživí. Například to změření by bylo u mne zadarmo, stačí nějak dosud hrající (raději ale oba, kvůli věcem zjistitelným až po demontáži membrány) 15" k nám dopravit. Pobočku v Německu nemáme, v Bratislavě ano. Možná bude výsledné doporučení znít "vraž tam jednu deltu", ale u mne to nebude jen na základě hádání z lógru a cenovky. Protože tak se nedá dostat nikam, kde bych já chtěl někdy být, to je vyzkoušeno na 100%. Mimochodem zbytek aparátu na mne nedělá dojem, že by se to dalo libovolně osrat a nebyla by to žádná škoda a nikdo by to nepoznal. I proto je dobré ho znát.

H.M.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

djducato píše: V suboch je výhybka, ale nepožíva sa a ani sa nikdy nebude..
Opravdu se nepouziva? Ma vypinac? Je odstrihnuty kabel?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

[OT]
Hubert, zrejeme to bude moja chyba, pretože sa snažím ľuďom pomáhať, vlastne všetko to vzniklo z mojej iniciatívy.. Keď mi kolega povedal že mu zhorel jeden box tak som mu povedal že mu s tým pomôžem, že poznám jedno české fórum kde mi poradia čo a ako, tak som sa do toho pustil a vlastne výsledok je tu.....
Takže keď som mu povedal čo všetko treba urobiť, koľko to bude trvať, atď., tak mi oznámil že už dlhšiu dobu rozmýšľal o zmene subov a toto aj prišlo vhod.. Takže si objedná nové Dynacord A 118 a tieto že keď chcem tak za 150€ sú moje, tak veľká vďaka za to, že mi dal do hlavy krtka !
[/OT]

K tej výhybke: je odpojená (ale asi už je to jedno)
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Ano, mně se už od pohledu na ten apec nezdálo, že by se to mělo nějak blbě flikovat. Jak vidno, měl kolega dokonce mnohem razantnější představu, co opravdu potřebuje, akorát ti ji asi taky zapomenul předem říct. Tohle se stále opakuje, cokoli radit, řešit, rozhodovat bez potřebných informací je hloupost a kdo to opakovaně zkouší, je jednoduše hlupák. Anebo se jen nudí...

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Ono to bude aj tým, že je to Nemec a nemá problém s financiami.. :) Čiže dať za nové Dynacordy cez 1000€ mu nerobí problém..
Odpovědět

Zpět na „Repro“