Hádanka

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Hádanka

Příspěvek od honza637 »

Zdarec, mám takovou neobvyklou "téééému". Asi před rokem jsem koupil tenhle pult co je na obrázku, ale dodnes jsem nezjistil, kdo ho vlastně vyrobil. Na jednotlivých deskách je nápis DURAN a co do součástek a kvality zvuku je dle mého mínění velmi dobrý. Je osazen operáky NE5532 a TL072. Kliky jsou od Alpse. Zezadu je vše symetrické (vstupy, auxy, výstupy)
Je to 32x mono vstup, 8x stereo, 8 sub grup.
Asi před čtyřmi měsíci jsem viděl na ebayi velmi pdoobný pult, až na to že byl hlubší a tlačítka subgrup mute apod. neměl v klikách jako je běžné a jako to má tenhle pult, ale měl je nad nimi, mezi klikou a panoramou. Jinak vypadal shodně. Ten měl výrobce Astrid England. Dost mě mate že na tom pultu nikde výrobce uveden není.
EDIT: K pultu je ještě 2U 19" zdroj. Zdroj tedy není uvnitř pultu.
Přílohy
pult.jpg
pult.jpg (251.28 KiB) Zobrazeno 3291 x
Naposledy upravil(a) honza637 dne ned 08. úno 2009 17:49:44, celkem upraveno 1 x.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Hádanka

Příspěvek od safa »

Jeeee, to je Lego ne ? Tedy bez meterbridge, ten uz je asi bastl ... . Ma ten pult Gainy naopak (doleva pridavas a vpravo ubiras) ?
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

Ahoj, nikoliv. Gain je jako všechny ovládací prvky zcela logický - vlevo ubírám, doprava přidávám. Jináč ten meterbridge asi bastl nebude a to proto, že nejde z toho stroje odendat. Jedním ze sloupků kterými je k pultu připevněn vedou dráty a nemají nikde konektory. To plánuju upravit protože mě to štve. Při přepravě je problem právě s tím meterbridgem a ještě na něj musim sehnat case. Nemáš nějaký typ?
Jináč k vybavení vstupů, na některé věci jsem zapomněl. Má u gainu 4 spínače - FANTOM 48V, prohození fáze, útlumový článek -20dB a přepínač mikrofon / linka (teda -30dB který vstup přene na jack vedle XLR vstupu na zadním panelu).
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Aha ... tak to bud Lego nebude a nebo ten co jsem s nim mel tu cest byl po nejake custom uprave.
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

No, tenhle pult je nehrabaný. Zdroj je udělaný klasicky jako ruční práce. Není to špatné ale mohl by i být udělaný o něco lépe. Pult je ale bez jediné chybičky. Všechno chodí. Nejvíc mě ale udivuje, že nikdo neví odkud se to vzalo a přitom to asi nic moc levné nebylo. vzhledem k použitým součástkám tipuju že o low-end nejde. Jako další zajímavost jsem zapomněl uvést, že na korekcích a gainu má na potíkách jemnou aretaci. Je to docela příjemné když je třeba nastavit dva kanály stejně. Dobře se to tím pak chytá a ta aretace je fakt velmi jemná.
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

Ještě jsem našel fotku vstupní kliky při opravě. Tehdy měl na 3 klikách vedle sebe uražený potík na AUX. Oprava snadná...
Ani ty, Safo, netušíš co to je zač? :) To s tím asi nikdo nehne .
Přílohy
detail.jpg
detail.jpg (124.57 KiB) Zobrazeno 2986 x
Vauli
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vauli »

Tak se zdá Honzo, že seš prvním štastným majitelem takového stroje v čechách =D>

Nic ve zlým...čekám tě někdy na kávu...
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Pokud sem zabrousí Sendy, mohl by v tom něco poznat, už mu toho rukama prošlo dost. Ale i tak podlé té fotky - to rozmístění a tvar bumbrdlíků, ty štekry... tak si říkám, není-li to náhodou nějaká kopie Studiomaster Series xx ...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

No, jak jsem psal objevil jsem jen jednou na ebayi pult, který byl určitě příbuzný tomuhle. Byl i stejně vybavení ale hlubší a ty měřáky neměl udělané takhle jako panel na dvou úchytech, ale podobně jako AH GL2400, jako zadělaný v přístroji. Tenhle budí dojem že to jde sundat:)
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Hele jak rikam, mne to pripomina pult LEGO na kterym jsem kdysi delal. Noc o nem nevim, ale udajne to byla firma ktera u nas po revoluci zacala vyrabet tyhle veci, ovem pak ji smetl priliv levnejch AH, Soundraft a podobnejch veci. Tolik lidova tvorivost, co je na tom pravdy nevim. Zdenek Otava nebo Jindra Varhan by nejspis vedeli vic.

jo ... ma to interni nebo externi zdroj ? Lego mel myslim extreni ... ale taky uz je to 15 let takze mozna ze si vzpominam spatne... ;-)
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

No, má externí 2U zdroj, připojuje se pomocí 5 kolíkového XLR konektoru Neutrik. Jinak česká výroba to být nemůže, to vylučuju. Českého na tom není vůbec nic. ani součástka ve zdroji.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“