Zvučení se špunty v uších

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Xtrem3
Uživatel
Uživatel

Re: Zvučení se špunty v uších

Příspěvek od Xtrem3 »

zalezi na tom ake spunty...ja napr ked hram ja alebo celkovo niekto na bicie, vkladam do usi Sennheiser CX 300 ... krasne utlmi, takze mozem hrat aj peknych par hodin bez naslednych bolesti hlavy, a zvuk je utlmeny ale krasne cisty. Dokonca som bol velmi prekvapeny ked som zistil ze omnoho lepsi ako pri velkych uzavretych studiovych sluchadlach. Mozno to bude aj tym ze cast zvuku sa nezachytava len bubienkom ale prenasa sa aj celym uchom.
Za dobrou muzikou hladaj dobreho zvukara.
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Mno o tech sputnech zacinam taky premyslet :-) .. protoze po 4rech kapelach uz ani nevim jestli je to nahlas nebo ne, vzdycky akorat koukam na to jak je to vybuzeny a podle toho to koriguju .. nebo nez se kapela pripravy tak na chvili odejdu nekam kde je klid ,, abych si zvykl na neco jinyho .. Kolikrat to, ale nejde .. je to problem
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Úroveň hlasitosti ti špunty tak moc nevyřeší. Já na to používám měření hlasitosti. Sestava Měřící mikrofon-externí USB karta - smaart(legální). K tomu kalibrátor úrovně. Pro orientaci by měl stačit i nějaký levný kompaktní decibeloměr. Fak je, že po čtyřech hodinách v kraválu už nejsem schopen objektivně určit jak nahlas to hraje :lol:
Zvukař bez www stránek
mirazvuk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mirazvuk »

Ahoj lidi, jsem tady na zvukařině nováček a můžu říct, že toto téma mě fakt dostalo. Už jsem o těch špuntech uvažoval dříve, ale připadalo mi to divný, ptž jsem nikdy neviděl zvukaře se zacpanýma ušima. Je to fakt, že zdraví máme jen jedno, a asi ty špunty v uších na naší straně zavedu. Sice si budu připadat jak tydýt, ale 16 let zvukařiny už se pomalu podepsalo na mém sluchu, ale rád bych si jej zachoval alespoň v této úrovni co mám. A ty sály to je fakt peklo. Tento víkend jsem se byl mrknout na akci místní kapely co znám a asi po půlhodině poslechu jsem musel utéct, ptž v některých pasážích mě normálně píchalo v uchu.
Ale věřím, že ty špunty alespoň v sále mají něco do sebe. Když cítím únavu sluchu, tak si jej uvolním chvilkovým "ucpáním" uší bříšky prstů a po uvolnění je to opravdu změna barvy zvuku. Akorát je otázka při použití špuntů uhlídat přijatelnou hlasitost, aby ty špunty nepotřebovali i ostatní :D
mirazvuk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mirazvuk »

Tak sem včera při objíždění akcí narazil na známého kolegu zvukaře a po chvilce poslouchání do mě šťouchl a povídal, hele co mám a ukázal směrem k uším. No hádejte co tam měl ...
Přiznám se, už jsem si špuntíky zakoupil a čekají na svou premiéru. Tak uvidíme jak to dopadne.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Se spuntama v usich rad zvuci Alex. A to pekne od zacatku akce, pomalu i na zvukovce... Jinak se nechaj vyrobit spunty s utlumem podle Fletcher–Munsona, staci si jen nadiktovat, jestli 10, 20, 30dB... Ale cena je dost velka a chce to odlitky z usniho.
mirazvuk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mirazvuk »

No díval jsem se na ty zakázkový, ale ta cena Kohn, ta cena ... Zatím jsem koupil pár obyčejných jenom tak na zkoušku. Ale objednám jedny z těch univerzálních -20dB pro zvukaře. Je tam cena přijatelná a na vyzkoušení než vyhodím 5-6 tisíc za zakázkové. Jenom tak mimochodem, nezvučil si dříve na Holešovsku než si odešel někde do Prahy nebo Plzně? Já jen, že bych si k tvému nicku připojil i tvář a věděl s kým mám tu čest. ( Fyla )
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Covece, nezvucil. Pendluju mezi Prahou a Vysocinou...
Jinak uz mam ER15, muzu podavat reference :D
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

Viděl jsem dost zvuařů z venku , že jedou kšefty se špuntama- třeba zvukař od Incubus - a ten ke všemu ani nehraje moc nahlas. Celkově mi příde že u nás je trochu móda čim víc nahlas tim líp
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

Fyla píše:Covece, nezvucil. Pendluju mezi Prahou a Vysocinou...
Jinak uz mam ER15, muzu podavat reference :D
Proč Vysočinou - snad nejsi od nás?
ER15 - tak podávej, čéče, podávej, mám políčeno
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

No, zalezi, kdo jste "vy" :D V Praze jsem pristehovalec...

Jinak k ER 15, v uchu jsou naprosto prirozeny a pohodlny. Muzu je mit dlouho jak se mi zachce. Vybiral jsem rezonator ER15, protoze ma papirove nejvyrovnanejsi frekvencni prubeh. V poslechu tedy nijak zasadne neomezuji. Samozrejme je problem s rezonanci vlastniho hlasu :) Trochu s nimi ztracim prostorovou orientaci (informace o stereu) a samozrejme muzu zapomenout na vyssi harmonicky. Ale vzhledem k ucelu to tak uplne nevadi. V zasade je to genialni vyrobek... Jen ta cena :(
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

jsem rodilý Jihlavák :-)

na kolik tě prosím přišly? a od koho? a šly by ty patnáctky i do malých dírek? rsp. netlačily by po čase?
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Tlacit rozhodne nebudou, protoze se vyrabi z otisku ucha :)

Daji se objednat tady: http://www.ochranasluchu.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; (driv to sem psal uz Jirka). A cenu tam maji napsanou :(
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

aha, ja to na tom webu spatne pochopil, az ted jsem to asi spravne rozklicoval - takze tyhle jsou taky custom... uf, to je penez jako zelez...
ja vim, ze sluch mame jen jeden atd. Ale je to brutalni palka
mirazvuk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mirazvuk »

No já zakoupil ER-20 a po prvních testech na akci spokojenost. Oproti klasickým pracovním protihlukovkám je to opravdu rozdíl v prostupnosti zvuku. Na konci akce jak byli umělci unaveni se opravdu hodily ...
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“