eq na monitorových auxoch
-
- Reklama
Používate nutne ekvalizéry na monitorových auxoch z mixu/ja mám Soundcraft LX7ii/?
Teraz som kúpil len na auxy 2x Beringer EQ31
/dopredu použ. 2x31 EQ Krarkteknik, a tiež limiter, gate,/,
hlavne :odrežem -pod 100Hz a nad 10kHz, samozrejme ešte upravím podľa akustiky prostredia a kapely na javisku.
Teraz som kúpil len na auxy 2x Beringer EQ31
/dopredu použ. 2x31 EQ Krarkteknik, a tiež limiter, gate,/,
hlavne :odrežem -pod 100Hz a nad 10kHz, samozrejme ešte upravím podľa akustiky prostredia a kapely na javisku.
Naposledy upravil(a) Tonko dne úte 07. dub 2009 15:03:09, celkem upraveno 2 x.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně, jednou jsem to zkusil bez něj a dopadlo to katastrofou
.
Teď tam mám FBQ3102 od Uliho 2x31p, indikace zpětné vazby, na AUXy mi dostačuje, na další 2 cesty pak zařazuju 2x15p IMG (byl už v inventáři, tak ho z nouze používám) to pro mobilní záležitosti, napevno pak máme v divadle DSP procesor DBX 480 a tam jedu AUXy přes něj.
Teď tam mám FBQ3102 od Uliho 2x31p, indikace zpětné vazby, na AUXy mi dostačuje, na další 2 cesty pak zařazuju 2x15p IMG (byl už v inventáři, tak ho z nouze používám) to pro mobilní záležitosti, napevno pak máme v divadle DSP procesor DBX 480 a tam jedu AUXy přes něj.
Naposledy upravil(a) blaha dne úte 07. dub 2009 13:42:56, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja delam dost koncerty v akustickem sale a tam se bez EQ na monitorech vubec neda. Pominu-li vazbu, tak monitory polozene na podiu dokazou zadunet vic jak aparat co hraje ven.
Malo kdy se me stalo, ze bych musel pouzit eq na auxech. Nouzovka, kdyz uz nevis co s tim... Samozrejme to predpoklada dobrou techniku - mikrofon - odposlech... Na prednastaveny EQ "z minuly akce" jsem vylozene alergickej.
- Petr V.
- Uživatel

U digitálu mi postačí jen 4 PEQ, u analogu (MH2) máme na monitorech XTA GQ600. Slouží prakticky jen jako poslední záchrana na akusticky mizerných podiích a omezení basů, nebo k dobarvení zvuku na přání umělce. Jako monitory používám vlastní konstrukci s koaxiálem(15+1,4),kterážto se zatím jeví jako zcela bezproblémová a hlavně váží jen 19,5kg a dá se nosit po 2ks i do schodů:-)).
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Podle mně AUX na monitory určitě ano, i když použít minimálně ..... Odřežu spodky a zbytek nechám "narovno" , do monitor out pultu mám zapojený analyzér a když cítím že jde "něco" do vazby tak to změřím-vidím a uštípnu jen to konkrétní pásmo.
A v kombinaci s dobrými monitory-mikrofony to pak je špica.
A v kombinaci s dobrými monitory-mikrofony to pak je špica.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Myslis jako do monitor out, jakoze stejny vystup jako sluchatka? Proste stereo out, popr. pfl?
Jaky analizer tam mas zapojeny?
Jaky analizer tam mas zapojeny?
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rozhodne pouzivam. V ramci uspor mista v racku mam analogovy EQ jen na dve hlavni (neproblematictejsi) odposlechove cesty kde si uzivam vyhod notch filtru (KT DN370 ma na kazdym kanalu dva) a obrizek, na master a na ostatni cesty jsem preradil digitalni KT Helix DN9340 (master) a jednu SLAVE jednotku DN9344 (4 cesty EQ v jedny 1U jednotce, ovlada se to pres Helixe). Celktem tedy 6 kanalu EQ ve 3U + 3U z analogovyho DN370.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, eq na monitorových auxoch
Safovo reseni je samozrejme idealni. Ale ruku na srdce, je opravdu potreba dodrbavat zvuk v odposlechu? Kdyz udelas spravnou korekci nastroje primo na klice, nemel by byt problem ani u muzikantu. Co???
Filipe já ti teda tiše závidím. Celkem pravidelně se mi stává, že je pódium akusticky úplně v háji a nebo, že umělec chce aby jeho kuňkání znělo z monitorů jako hromové burácení a tak podobně. V tom okamžiku se bez EQ neobejdeš. Preferuju PEQ kvůli volnosti nastavení frekvence.
Zvukař bez www stránek
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, někdy to bez EQ nejde! Konečně jsem rozchodil sít u Sabine NAV4802, který je v racku se zesilovačema a přes wifi si pohodlně dělám PEQ na dvou hlavních odposlechových cestách a na PA 
Jako nouzovku mám ještě Behringera 3102 nebo jak se to jmenuje. Ale to je fakt dost prznitel zvuku.
Jako nouzovku mám ještě Behringera 3102 nebo jak se to jmenuje. Ale to je fakt dost prznitel zvuku.
No, podle me je mnohem dulezitejsi mit stejnej poslech jako muzikant, kdyz monitory nastavujes. K cemu je ti EQ, kdyz kroutis naslepo? (neberu v potaz monitorovej pult) Jedina rozumna aplikace je vyriznuti uzkym qeckem vazbu, kdyz se nekdo potrebuje hrozne moc vohulit. IMHO misto buraceni vyrobis s EQ v odposlechu spis buceni...
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jasná věc ..... ideální je monitorovej pult v "portálu" a vedle něj stejný monitor jako na jevišti. Pak už je jednoduše elegantní poslechnout si stejný zvuk jako má v tu chvíli muzikant na podiu. To se běžně na větších akcích používá .....
Nerikej, to jsem nevedelmaly_medved píše:Jasná věc ..... ideální je monitorovej pult v "portálu" a vedle něj stejný monitor jako na jevišti. Pak už je jednoduše elegantní poslechnout si stejný zvuk jako má v tu chvíli muzikant na podiu. To se běžně na větších akcích používá .....
Spis jsem chtel upozornit na delikatnost pouziti eq na auxu z FOH pultu, kdyz vlastne "neslysime", co to dela...
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jasně, nikdo netvrdí že si stím kroutíme jak chceme..je to vyloženě 1) na požádání muzikanta (takoví ti nejchytřejší na světě, kteří ti řeknou - ty uber mi tam 1,5dB na 1235 Hz a přidej 3 dB na 4050Hz..) a pak především na odstranění vazby. A v tom je třeba ta spolupráce se Sabinou superFyla píše:Nerikej, to jsem nevedelmaly_medved píše:Jasná věc ..... ideální je monitorovej pult v "portálu" a vedle něj stejný monitor jako na jevišti. Pak už je jednoduše elegantní poslechnout si stejný zvuk jako má v tu chvíli muzikant na podiu. To se běžně na větších akcích používá .....![]()
![]()
(sorry, neodpustil jsem si rejpnuti)
Spis jsem chtel upozornit na delikatnost pouziti eq na auxu z FOH pultu, kdyz vlastne "neslysime", co to dela...