Nahrávání do více stop.

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Tomáš

Nahrávání do více stop.

Příspěvek od Tomáš »

Zdravim
S kapelkou máme malý domácí studijko, kde si nahráváme vlastní songy a občas nějakou jinou kapelku. Nahrávam tam přez Lexicon Omega. Tudíž přez tu jedu zvuk do svejch odposlechu, do sluchátek toho kdo nahrává, mužu korigovat jestli do sluchátek pujde víc to co už je nahraný nebo to co zrovna dotyčný hraje.... Prostě je to tam takhle všechno hezky při jednom.. Problém nastává když nahravám bycí. Omega dovoluje jenom 4 vstupy na jednou, takže v mixu musím smíchat bicí tak aby mi šly do zvukovky jenom 4. Občas je potřeba když se nahrávaj bicí neco bubeníkovy hrát (např doprovodná kytara) aby věděl kde je. To mi sebere další linku. Takže ve výsledku mi bicí jedou jenom přez 3 linky, to je na dobrej zvuk a potom práci s bicíma málo..........

Chci si tedy pořídit nejakou zvukovku která bude mít minimálně 6 vstupu. Nastává ale problém že absolutně nevim jak to potom funguje s odpolechem při nahrávání... Jak a kde potom mam korigovat kolik pujde do sluchátek již nahraných stop a stopy kterou muzikant nahrává.. Mohly by jsme mi napsat nejaky příklad zvukovky kde mužu nahrávát 6 a vicí stop a jak pak bude probíhat práce s ní... Díky moc
Drumer
Uživatel
Uživatel

Re: Nahrávání do více stop.

Příspěvek od Drumer »

emu1212 + ada 8000(zalezi na cene),nebo je levna a vynikající M-audio delta 1010lt,případně verze s boxem,ale ta je dražší.Tohle jsou všechno interní zvukny,s externími nemám zkušenosti.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Ta M-audio je snad jenom 4 kanál ne???.... Pokud bych použil tu EMU 1212, pokud bych jí použil společně s tím ADA 8000. Tak to se propojí momocí toho ADAT rozhraní (řikám to dobře??) A mohl bych nahrávát 8 linek najednou... Ale jak mi to pujde zpátky na monitoring, a kde nastavím poměr již nahrané stopy (playback) a té nahrávané (direct)??? Nejak se v tom ztrácím.. :-(
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Za externí zvukovky jsme tu nedávno přes SZ řešily ve spojení s Adobe Audition 3 třeba toto:

http://www.audiotek.cz/M-audio-FastTrac ... y/:3:29483
http://www.audiotek.cz/M-Audio-Fast-Tra ... y/:3:31968
nebo ještě lépe
http://www.audiotek.cz/M-audio-ProFire2 ... y/:3:29471
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Tomáš píše:Mohly by jsme mi napsat nejaky příklad zvukovky kde mužu nahrávát 6 a vicí stop a jak pak bude probíhat práce s ní...
Predne ... obavam se, ze holek tady moc nebude, holt ti budou asi muset stacit odpovedi nas chlapu. ;-]

Myslim, ze pro tenhle ucel byde dobra volba EMU 1616 uz s tim, ze za chvili ti 6 stop nebude stacit a budes chctit nahravat dohromady bici s basou. V tom pripade je tahle karta (sklada se z interni karty a externiho boxu) mozna rozsirit o dalsich 8 vstupu/vystupu pres ADAT (treba pomoci ADA 8000). Cili tohle mi prijde i s vyhledem do budoucna jako idealni reseni.

viz zde: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... edat/1616/

K tvoji otazce ... muzikantovi michas poslech v DAW programu kterej pouzivas, ne ? Navic 1616tka ma v Patchmixu moznost oddeleneho rizeni hlasitosti poslechu pripadne dvou AUX sbernic ... to je ale na dlouhy vysvetlovani (Patchmix toho totiz umi strasne moc).
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Ne to nemíchám.. Používám Cubase LE, kterej jsem dostal ke zvukovce Lexicon OMEGA. Ta má možnost mixovat to přímo na tý krabičce externí zvukovky. Proto právě nevim kde se to jinde míchá a jak to poslat do výstupu zvukovky, když to ta zvukovka např. ta EMU 1616 přímo na sobě nemá.. Dík
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Hele mám doma absolutně nevyužitou zvukovku Digiface od R.M.E.
http://www.dj-obchod.eu/katalog/zvukove ... iface.html
kdyby jsi měl zájem tak jsem ochoten se jí zbavit djme tomu za 15000,-Kč
V tom by bylo samotná zvukovka, interface PCI pro PC, interface PCMCI pro notebook a převodník ADA8000 od Uliho.
pokud máš zájem tak na mail:
jirijehlar@gmail.com
Zvukař bez www stránek
Drumer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Drumer »

Tomáš píše:Ne to nemíchám.. Používám Cubase LE, kterej jsem dostal ke zvukovce Lexicon OMEGA. Ta má možnost mixovat to přímo na tý krabičce externí zvukovky. Proto právě nevim kde se to jinde míchá a jak to poslat do výstupu zvukovky, když to ta zvukovka např. ta EMU 1616 přímo na sobě nemá.. Dík
No samo o sobě by Ti ta emu byla,na ty účely,na které to potřebuješ,k ničemu,potřebuješ k tomu jestě aspoň ten ADA 8000,má 8 vstupů a 8 výstupů+2 vstupy přímo na zvukovce a pokud bys sehnal jeste někde ADDA převodník,tak to můžeš ještě rozšířit o 2 vystupy(dohromady tedy 12).V tom patchmixu si posles vsechno vsude:-)
Drumer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Drumer »

J.J. píše:Hele mám doma absolutně nevyužitou zvukovku Digiface od R.M.E.
http://www.dj-obchod.eu/katalog/zvukove ... iface.html
kdyby jsi měl zájem tak jsem ochoten se jí zbavit djme tomu za 15000,-Kč
V tom by bylo samotná zvukovka, interface PCI pro PC, interface PCMCI pro notebook a převodník ADA8000 od Uliho.
pokud máš zájem tak na mail:
jirijehlar@gmail.com

Tak to je hodně dobrá nabídka :!:
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Já vím.
Zvukař bez www stránek
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Tomáš píše:Ta M-audio je snad jenom 4 kanál ne???.... Pokud bych použil tu EMU 1212, pokud bych jí použil společně s tím ADA 8000. Tak to se propojí momocí toho ADAT rozhraní (řikám to dobře??) A mohl bych nahrávát 8 linek najednou... Ale jak mi to pujde zpátky na monitoring, a kde nastavím poměr již nahrané stopy (playback) a té nahrávané (direct)??? Nejak se v tom ztrácím.. :-(
Ja mam M-audio firewire 1814 a tam lze ten pomer nastavit na virtualnim mixu. ale neni to uplne ono. Lepsi je nahravat pres analogovy mix, na kterym si to nakroutis, jak potrebujes a z neho vyvedes jednotlivy vystupy do vstupu zvukovky.
Jinak ta nejlevnejsi interni M-audio 1010LT ma 8 vstupu + 2 digitalni na koaxialnim SPDIF. Ale jsou to jenom linkove nesymetricke urovne, takze tam mix potrebujes urcite.
Co mas za mixak?
Drumer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Drumer »

jardatop píše:
Tomáš píše:Ta M-audio je snad jenom 4 kanál ne???.... Pokud bych použil tu EMU 1212, pokud bych jí použil společně s tím ADA 8000. Tak to se propojí momocí toho ADAT rozhraní (řikám to dobře??) A mohl bych nahrávát 8 linek najednou... Ale jak mi to pujde zpátky na monitoring, a kde nastavím poměr již nahrané stopy (playback) a té nahrávané (direct)??? Nejak se v tom ztrácím.. :-(
No to Adat rozhraní má in i out,tudíž to propojíš dvěma optickými kablíky.ADA8000ma 8 vstupu a 8 výstupů,na které si v software patchmix od EMU přesměruješ co budeš chtít.Pak můžeš nahrát současně 8 kanálů+2 přímo ve zvukovce(dohromady tedy10)
Přílohy
patchmix-1.jpg
patchmix-1.jpg (64.07 KiB) Zobrazeno 5690 x
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Plus samozrejme muzes pouzivat I/O co ma ta 1212M cili celkove 10 dovnitr a 10 ven plus stereo SPDIF/AESEBU
pitrisek.dc
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tomáš

Příspěvek od pitrisek.dc »

Zdravím

Vím že je to trochu mimo. Ale pokud budeš tu OMEGU prodávat tak bych jí bral.

Kdyžtak napiš na mejl: pitrisek.dc@seznam.cz
Daveid95
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daveid95 »

Hele a co ty inserty mikrofoní, já teda nwm, já tu omegu nemám, ale když se na to na netu podívám, tak tam sou 4linky (3linka eště může mít navíc instrument ze předu) a 2x mikrofonní. To nejde použít na tu (basu/kejtru) pro bubeníka mikrofoní zpěv? Tím pádem bys měl 4liny do PC (sice to neni moc, ale furt lepší) Docela by mě to zajímalo, protože sem měl v plánu si Omegu koupit, ale pokud by šli nahrávat jen 3linky tak to pozbývá smyslu (4 taky nejsou něco supr).

Taky bych chtěl nahrávat svoji kapelku ve zkušebně.
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“