Kde opravit scany Clay Paky?
-
- Reklama
Nevíte někdo kde opravujou tyto sceny, odešel mě v něm integrovaný obvod P-80C52FAZB.
- einsteincz
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde opravit scany Clay Paky?
80C52 -> tohle je mikrokontroler, takže problémem nebude čip ale program. Zkus poptat náhradní díl u dodavatele pro ČR (osvetlovac.cz), popř. se zkus obrátit přímo na výrobce, občas jsou sdílní
Další varianta je zkusit z jiného kusu načíst software a přenést na jiný čip - okopírovat program (momentálně si nejsem sto si vzpomenout jak je u 8052 řešena ochrana paměti). A nebo daný software napsat.
Další varianta je zkusit z jiného kusu načíst software a přenést na jiný čip - okopírovat program (momentálně si nejsem sto si vzpomenout jak je u 8052 řešena ochrana paměti). A nebo daný software napsat.
Tak děkuji za odpověď, to jsem nevěděl. Zkusím u toho osvětlovače a mám ještě jeden scen tak by to mělo z něj jít načíst ale napřed musím zjistit jak a kdo to udělá. Ještě jednou díky.
-
hosť
Skúšať to nemusíš, iba blb si neuzamkol obsah pamäte, takého výrobcu som ešte nevidel. Jediné, čo môžeš spraviť, je kontaktovať predajcu náhradných dielov a zakúpiť si celú dosku, samotný procesor sa predáva len zriedka. Ako si prišiel na to, že je to zrovna procesor ?
-
Pavel Schneider
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já se o tom bavil s Dell-em přes SZ a ten procesor to bude, prej to světlo na ostatní módy chodí tak jak má jen na dmx nejde jeden pohyb zrcátka.... a když ten procesor vymění za jinej tak to jde vše jak má...
No a ten procesor bude asi problém sehnat samostatně, já sobě schánim procesor do TS-150 tak jsem psal tam kde mi ho objednávali a že ho nedokážou sehant, no popravdě oni ještě nesehnali procesor ani mě
No a ten procesor bude asi problém sehnat samostatně, já sobě schánim procesor do TS-150 tak jsem psal tam kde mi ho objednávali a že ho nedokážou sehant, no popravdě oni ještě nesehnali procesor ani mě
Jo světýlka, to je moje 
Tak pánové stalo se něco neskutečného. Včera jsem si řekl že dám ten jeden scen dohromady a budu čekat jak se to vyvrbí. Ještě jednou jsem vyzkoušel vadný prosesor a nešlo horizontální ovládání přes DMX, přes test, scan reagoval normálně. Dal jsem do scenu druhý procesor a vše bylo v pořádku. Test běžel stejně (jako s vadným procesorem) a přes DMX fungovalo také vše ale to jsem již zmínil. Scan jsem zavřel a uložil pro použití. Do druhého scenu jsem dal ten vadný procesor a nebo jej nazvu ten který v prvním nešel. Po zapnutí scenu jsem zapnul test a vše v pořádku ale to na test bylo vždy. Zapojil jsem ovládací pul a málem jsem radostí omdlel. Scen funguje!!!. Propojil jsem oba tak jak je používám a zkoušel asi necelou hodinu a dobrý. Nevím co si mám o této závadě myslet, jsem samozřejmě rád že je v pořádku ale může se to kdykoli ozvat znovu. Nemám rád když se něco opraví a já neznám příčinu. Měnil jsem ten IO snad desetkrát a vždy scen na jeden šel a s druhým ne. Nyní jsou vlastně procesory ve scenech prohozené. Chci poděkovat všem kteří se mě snažili pomoci a hlavně jsem poznal že není jednoduché, pokud se porouchá i značkový výrobek, že není snadná oprava pokud by šlo o speciální součástku.
-
Návštěvník
Mohlo sa jednať o studený spoj, prípadne zaoxidované kontakty procesora. Je to úplne bežná vec, napríklad pri prevádzke cez zimu s prenášaním do tepla. Radšej by som to nenechal na náhodu.
Procesor z princípu nevykonáva čo sa mu zachce, iba to, čo doň naprogramujete. Môže sledovať vonkajšie stavy a vetviť tak program podľa potreby. Ale nemôže sa stať, že by testom prešiel a inde nefungoval. Ak je procesor mŕtvy, tak buď nekmitá oscilátor, alebo je držaný v resete, alebo je zničený napríklad prepätím - objaví sa zvýšený odber.
Potom je v neporiadku niečo iné, skontroluj piny na procesore, tak isto by som vymenil objímky za precízne, ak sú tam klasické pérové - strácajú po čase schopnosť dobrého kontaktu a ľahko oxidujú. Prípadne by som pretavil spoje na objímke.
Veľa zdaru !
Procesor z princípu nevykonáva čo sa mu zachce, iba to, čo doň naprogramujete. Môže sledovať vonkajšie stavy a vetviť tak program podľa potreby. Ale nemôže sa stať, že by testom prešiel a inde nefungoval. Ak je procesor mŕtvy, tak buď nekmitá oscilátor, alebo je držaný v resete, alebo je zničený napríklad prepätím - objaví sa zvýšený odber.
Potom je v neporiadku niečo iné, skontroluj piny na procesore, tak isto by som vymenil objímky za precízne, ak sú tam klasické pérové - strácajú po čase schopnosť dobrého kontaktu a ľahko oxidujú. Prípadne by som pretavil spoje na objímke.
Veľa zdaru !
-
Lemur
Opravoval jsem Claypaky asi 10 let a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že procesory občas odcházely. Možná jim nesvědčí vysokonapěťové impulsy v jejich okolí, které produkuje zapalovač výbojky, nevím. Ale měnil jsem je celkem často.