Koncert v kostele
-
- Reklama
Re: Koncert v kostele
george_58: držím palce a přeju hodně štěstí a pevné nervy. Když tak potom poreferuj jak jsi dopadl.

Tak to já bych nemohl s aparátem do kostela ani vkročit...maly_medved píše:
A pozor . Při práci nesmíš klít ! Jsi v kostele !!!
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poslouchali jste někdy v kostele, jakým způsobem se tam zpívá? Jak varhany táhnou celej sbor kupředu a zpěvy se tam honí v závěsu klidně přes vteřinu. Já myslím, že skalní návštěvníci jsou zvyklí na ledacos. Hlavně si s tím dozvukem nedělat hlavu.
-
KamilV
Přesně tak, ono to k tomu trochu patří. Já jsem jednou "přizvučoval" na Sv. Kopečku, což je už docela velkej kostel. Vsázel jsem na to, že kostely mají samy o sobě akustiku nosnou, takže tomu stačí opravdu jen pomoct. Středem jsem měl vyšší a úžší bednu, nezápasil jsem tak s odrazama. Dozvuk byl přirozený, takže jsem ani neřešil nějaké spoždění. Ale je pravda, že to nebylo pro celý kostel, že posluchači byli posedaní jen v části...
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hlavne v tech kostelich neni treba velkeho vykonu a subbasy tam nesmi vubec. Jenom satelity. A ty bych doporucoval 12" nebo 10". Ty, kdyz hrajou slabe, tak z nich lezou konkretnejsi basy nez z 15".
Taky bych dal druhou dvojici beden do pulky delky kostela a zpozdil. Jinak ti vzadu z toho budou mit jenom gulas.
Taky bych dal druhou dvojici beden do pulky delky kostela a zpozdil. Jinak ti vzadu z toho budou mit jenom gulas.
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak to mám za sebou
A dopadlo to myslím dobře, ty ND2122 držely na stojanech perfektně, fakt ta bedna má na svou výšku výbornou stabilitu na stojanu. Kostel byl narvaný lidma, prý tak 1400-1500 lidí a dalších pár set se tam nedostalo. Každopádně lidi to utlumili a zvučilo se mi dobře. Jasně je to jiné zvučení, protože zvuk se chová jinak..ale já čekal že to bude horší. Bylo i hodně času, takže jsem to měl propískané, věděl jsem kde to rezonuje, nastavil jsem si procesing a myslím že to znělo hezky. Horší by se asi dělala kapela s bicíma,nicméně to co jsem tam měl bylo vpohodě
Víc takových kšeftů a možná by se mi někdy aparát i splatil..
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
OT: Tak musíme se pochválit když to za nás nikdo jiný neudělá
. Ten pocit znám, když se ti celkovej zvuk líbí a muzika tě baví, to se to pak zvučí jedna radost, teď v pátek jsem měl stejný pocit při zvučení dvou jazzbandů.
Mimochodem koho že jsi to zvučil? Anetu?
Mimochodem koho že jsi to zvučil? Anetu?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nene, Romana Lasotu a Ewu Farnou
, oba byli spoko. Škoda jen, že se k takovým akcím nedostávám častěji, většinou na mě zbývají jen zvratkoidní akce.
Když to dobře dopadlo, tak třeba další akce přijdou častěji. Dobrá reference je nejlepší reklama.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
george_58
A nemotal se ti tam přiopilej kibic s kelímkem v ruce??
A nemotal se ti tam přiopilej kibic s kelímkem v ruce??
Jose1: Ledaže by z něj chlastal mešní víno... 
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ten koncert musel mít úžasnou atmosféru
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nene,tam opilý nikdo nebyl,nebo jsem si nikoho nevšiml.. Co bylo ale opravdu krásné, když mi pan farář před celým kostelem PODĚKOVAL, přes tisíc lidí mi zatleskalo a dostal jsem květiny..
Já myslím že takový zážitek se nebude už nikdy v mém životě opakovat a přál bych to zažít každému poctivému zvukaři, který dělá tuto práci protože ho to baví..
Televize tam byly prý tři, z toho dvě české a jedna polská. Problém byl v tom, že se kameramani nedostali dozadu a tak mají záběry jen od oltáře..prostě fakt tam bylo hodně lidí
Televize tam byly prý tři, z toho dvě české a jedna polská. Problém byl v tom, že se kameramani nedostali dozadu a tak mají záběry jen od oltáře..prostě fakt tam bylo hodně lidí
O vikendu jsem delal gospelovy koncert - a taky v kostele
Tak se pridam s chlubenim...
Zadna delay zona, zadny plastofky na klacku... Vyrovnana hladina hlasitosti vsude - i balkony (krome par akustickych stinu). Presna smerovost a komfortni prace - kupodivu i s halem, aby se me "sbor" pojil - opravdu to nehralo zbytecne do zdi, aby se od ni ledasco odrazelo
+ 4 kanaly docela vohulenejch odposlechu a stejne to byl narez. I babicky si chrochtaly, jak je prijemnej zvuk
Zadna delay zona, zadny plastofky na klacku... Vyrovnana hladina hlasitosti vsude - i balkony (krome par akustickych stinu). Presna smerovost a komfortni prace - kupodivu i s halem, aby se me "sbor" pojil - opravdu to nehralo zbytecne do zdi, aby se od ni ledasco odrazelo
+ 4 kanaly docela vohulenejch odposlechu a stejne to byl narez. I babicky si chrochtaly, jak je prijemnej zvuk
- Přílohy
-
- Oscar_Williams_500pix.jpg (60.81 KiB) Zobrazeno 3160 x
Zajímal by mě váš názor na následující: měl bych zvučit vánoční koncert (kytara, flétny, bonga, čelo) v celkem né moc velké kapli, a protože se tam nevejde moc lidí, chtějí vytáhnout zvuk ještě ven, před tu kapli. Stojím před otázkou, jestli vytáhnout ven zvuk z mastru, příp. z Grup, ale bojím se, že venku bude poměr nástrojů jiný, než v kapli. Uvnitř budu v podstatě pouze přizvučovat živé nástroje. Napadlo mě, jestli by nebylo lepší umístit někam do té kaple mikrofon a ven to pouštět pouze z něj.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co ten venek namíchat na AUXu?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř