Koncert v kostele

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Aleš
Uživatel
Uživatel

Re: Koncert v kostele

Příspěvek od Aleš »

george_58: držím palce a přeju hodně štěstí a pevné nervy. Když tak potom poreferuj jak jsi dopadl.

maly_medved píše:
A pozor . Při práci nesmíš klít ! Jsi v kostele !!!
Tak to já bych nemohl s aparátem do kostela ani vkročit... :-D
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Poslouchali jste někdy v kostele, jakým způsobem se tam zpívá? Jak varhany táhnou celej sbor kupředu a zpěvy se tam honí v závěsu klidně přes vteřinu. Já myslím, že skalní návštěvníci jsou zvyklí na ledacos. Hlavně si s tím dozvukem nedělat hlavu.
KamilV

Příspěvek od KamilV »

Přesně tak, ono to k tomu trochu patří. Já jsem jednou "přizvučoval" na Sv. Kopečku, což je už docela velkej kostel. Vsázel jsem na to, že kostely mají samy o sobě akustiku nosnou, takže tomu stačí opravdu jen pomoct. Středem jsem měl vyšší a úžší bednu, nezápasil jsem tak s odrazama. Dozvuk byl přirozený, takže jsem ani neřešil nějaké spoždění. Ale je pravda, že to nebylo pro celý kostel, že posluchači byli posedaní jen v části...
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Hlavne v tech kostelich neni treba velkeho vykonu a subbasy tam nesmi vubec. Jenom satelity. A ty bych doporucoval 12" nebo 10". Ty, kdyz hrajou slabe, tak z nich lezou konkretnejsi basy nez z 15".
Taky bych dal druhou dvojici beden do pulky delky kostela a zpozdil. Jinak ti vzadu z toho budou mit jenom gulas.
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Tak to mám za sebou :-) A dopadlo to myslím dobře, ty ND2122 držely na stojanech perfektně, fakt ta bedna má na svou výšku výbornou stabilitu na stojanu. Kostel byl narvaný lidma, prý tak 1400-1500 lidí a dalších pár set se tam nedostalo. Každopádně lidi to utlumili a zvučilo se mi dobře. Jasně je to jiné zvučení, protože zvuk se chová jinak..ale já čekal že to bude horší. Bylo i hodně času, takže jsem to měl propískané, věděl jsem kde to rezonuje, nastavil jsem si procesing a myslím že to znělo hezky. Horší by se asi dělala kapela s bicíma,nicméně to co jsem tam měl bylo vpohodě :) Víc takových kšeftů a možná by se mi někdy aparát i splatil..
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

OT: Tak musíme se pochválit když to za nás nikdo jiný neudělá :-D . Ten pocit znám, když se ti celkovej zvuk líbí a muzika tě baví, to se to pak zvučí jedna radost, teď v pátek jsem měl stejný pocit při zvučení dvou jazzbandů.

Mimochodem koho že jsi to zvučil? Anetu?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Nene, Romana Lasotu a Ewu Farnou :) , oba byli spoko. Škoda jen, že se k takovým akcím nedostávám častěji, většinou na mě zbývají jen zvratkoidní akce.
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Když to dobře dopadlo, tak třeba další akce přijdou častěji. Dobrá reference je nejlepší reklama.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

george_58
A nemotal se ti tam přiopilej kibic s kelímkem v ruce?? :-D
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Jose1: Ledaže by z něj chlastal mešní víno... :-D
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Ten koncert musel mít úžasnou atmosféru
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Nene,tam opilý nikdo nebyl,nebo jsem si nikoho nevšiml.. Co bylo ale opravdu krásné, když mi pan farář před celým kostelem PODĚKOVAL, přes tisíc lidí mi zatleskalo a dostal jsem květiny.. :-) Já myslím že takový zážitek se nebude už nikdy v mém životě opakovat a přál bych to zažít každému poctivému zvukaři, který dělá tuto práci protože ho to baví..
Televize tam byly prý tři, z toho dvě české a jedna polská. Problém byl v tom, že se kameramani nedostali dozadu a tak mají záběry jen od oltáře..prostě fakt tam bylo hodně lidí :)
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

O vikendu jsem delal gospelovy koncert - a taky v kostele :) Tak se pridam s chlubenim...
Zadna delay zona, zadny plastofky na klacku... Vyrovnana hladina hlasitosti vsude - i balkony (krome par akustickych stinu). Presna smerovost a komfortni prace - kupodivu i s halem, aby se me "sbor" pojil - opravdu to nehralo zbytecne do zdi, aby se od ni ledasco odrazelo :)
+ 4 kanaly docela vohulenejch odposlechu a stejne to byl narez. I babicky si chrochtaly, jak je prijemnej zvuk :)
Přílohy
Oscar_Williams_500pix.jpg
Oscar_Williams_500pix.jpg (60.81 KiB) Zobrazeno 3167 x
Synek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Synek »

Zajímal by mě váš názor na následující: měl bych zvučit vánoční koncert (kytara, flétny, bonga, čelo) v celkem né moc velké kapli, a protože se tam nevejde moc lidí, chtějí vytáhnout zvuk ještě ven, před tu kapli. Stojím před otázkou, jestli vytáhnout ven zvuk z mastru, příp. z Grup, ale bojím se, že venku bude poměr nástrojů jiný, než v kapli. Uvnitř budu v podstatě pouze přizvučovat živé nástroje. Napadlo mě, jestli by nebylo lepší umístit někam do té kaple mikrofon a ven to pouštět pouze z něj.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Co ten venek namíchat na AUXu?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“